Uçak Bileti

Adrenalin ve macera tutkunlarının en sevdiği aktivitelerden biri olan yamaç paraşütü, Türkiye‘nin pek çok bölgesinde yapılabiliyor. Bu nedenle bulunduğunuz şehirden çok uzaklaşmadan, bu heyecan dolu deneyimi yaşama şansı bulabilirsiniz. Bu atlayış noktalarında yamaç paraşütü yapmanın ortalama ücreti ise 175-250 TL aralığında değişiyor. İşte Türkiye’nin en popüler yamaç paraşütü noktalarından bazıları.

Türkiye’de Yamaç Paraşütü Heyecanı Yaşatan 5 Yer

1. Babadağ, Fethiye

Özellikle bahar ve yaz aylarında yoğun ilgi gösterilen yamaç paraşütü için en popüler yerlerden biri hiç şüphesiz ki Babadağ. 1700-1900 metre aralığında değişen bir yükseklikten yapacağınız atlayışla, Ölüdeniz üzerinde eşsiz bir uçuş deneyimi yaşayabilirsiniz.

2. Munzur Dağları, Erzincan

3 bin 250 metre yüksekliğe sahip olan Munzur Dağları, profesyonel sporcular için oldukça cezbedici. Bölgede başlangıç uçuşu yapmak isteyen amatörler içinse 1300-1500 metre aralığındaki atlayış noktaları kullanılıyor.

Mobil Uygulama

3. Nemrut Dağı, Adıyaman

Kültür turizmi ile adından söz ettirmesinin yanı sıra yamaç paraşütçüleri için Adıyaman ve Şanlıurfa’yı da kapsayan geniş bir alan üzerinde uçuş imkanı sağlayan Nemrut Dağı, 2 bin 200 metre yüksekliği ile nefes kesiyor.

4. Asas Tepesi, Kaş

Dalış sporuna elverişli yapısı ile tanınan Kaş, gökyüzünde olmayı sevenler için de oldukça elverişli bir coğrafyaya sahip. Paraşütü takıp, Asas Tepesi üzerinden süzülenler, Çukurbağ yarımadasının yanı sıra Yunanistan’ın Meis Adası’nı da kuş bakışı izleme fırsatı buluyor. Yaklaşık bin metre yükseklikten gerçekleşen bu uçuşlar, turistlerden yoğun ilgi görüyor.

5. Dinamit Tepesi, Pamukkale, Denizli

Genellikle başlangıç uçuşları için tercih edilen bir bölge olan Dinamit Tepesi, Karahayıt mahallesi, Pamukkale, termal sulardan yükselen dumanlar ve geniş tarlaları kapsayan uçsuz bucaksız bir manzaraya sahip.

Bu çılgın aktiviteyi yapmak için uçak bileti kampanyalarına göz atıp yola koyularak, hayatınız boyunca unutamayacağınız bir macera yaşayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

3 YORUMLAR

  1. Yapılacak 50 çılgınlık listemde yer alıyor. Teşekkürler bu güzel yazı içinde okuması çok keyifliydi.

  2. Yazınızı çok beğendim. Eğer Turna ekibi olarak Fethiye Ölüdeniz’e gelirseniz sizleri Babadağ’dan yamaç paraşütü yaptırmak isteriz. Touryus.Com Turizm

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here