Uçak Bileti

Doğa ve seyahat meraklılarını macera ile buluşturan bir spor olan rafting, turistlerin de en gözde etkinliklerinden biri. Akarsu kaynakları bakımından zengin bir coğrafyaya sahip olan Türkiye’de, birbirinden güzel ama bir o kadar da riskli rafting alanları bulunuyor. Biraz korku biraz da heyecan peşindeyseniz, bu etkinlik tam da size göre.

Türkiye’de Rafting Yapılacak 5 Yer

1. Çoruh Nehri, Artvin

Dünyanın en hızlı akan nehirleri arasında bulunan Çoruh Nehri, Türkiye’de rafting denildiğinde akla gelen ilk yerlerden biri. Her yıl binlerce kişinin bu deneyime ortak olduğu nehirde, amatör ve profesyoneller için 4 farklı etaptan oluşan 169 kilometrelik bir parkur bulunuyor.

2. Fırtına Deresi, Rize

57 kilometre uzunluğundaki Fırtına Deresi, Çamlıhemşin’den başlayan yaklaşık 22 kilometrelik rafting parkuru ile dikkat çekiyor. Derenin, 3 farklı zorluk derecesine sahip parkurları, yaklaşık bir saatte tamamlanıyor. Mayıs ve haziran ayları arasında yoğun bir ziyaretçi trafiği olan bölge, çevresindeki büyüleyici doğayla da nefes kesiyor.

3. Köprüçay, Antalya

Antalya’nın Manavgat İlçesi’ne bağlı Taşağıl mahallesinde yer alan Köprüçay‘ın, yaklaşık 12 kilometre uzunluğundaki parkuru sayesinde çevredeki tarihi köprüleri farklı bir perspektiften görme imkanı da bulabilirsiniz. Köprüçay’ın su sıcaklığı ise yaklaşık 9 derece civarında.

Mobil Uygulama

4. Dalaman Çayı, Muğla

Özellikle, bu deneyimi ilk kez yaşayacak olanlara tavsiye edilen Dalaman Çayı, zorluk seviyesine göre iki farklı parkura sahip. Marmaris ve Fethiye arasından süzülen 230 kilometrelik Dalaman Çayı, Ege’nin turizm bakımından en yoğun bölgesinde yer aldığı için turistlerden büyük ilgi görüyor.

5. Munzur Çayı, Tunceli

Özellikle mayıs ve ağustos ayları arasında yoğun talep gören Munzur Çayı, yaklaşık 20 kilometrelik parkurunda maceraperestleri ağırlıyor. Munzur Vadisi Milli Parkı’nda bulunan çay ve çevresi muhteşem doğasıyla da büyülüyor.

Heyecandan içinizi kıpır kıpır edecek bir rafting deneyimi için uçak bileti kampanyalarına göz atmayı ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here