Uçak Bileti

Türkiye‘de tatil konusu açıldığında birçok kişi tatile ayıracak bütçesinin olmadığından yakınır. Popüler tatil destinasyonlarındaki fiyatların pahalılığı, otel, ulaşım, yeme-içme gibi maliyetlerin karşılanmasının zorluğu birkaç cümle ile özetlendikten sonra tatilin hayal ürünü olduğuna karar verilip konu tamamen kapatılır.

Her yaz dönemi öncesinde Bodrum’da, Alaçatı’daki mekanların pahalılığı, plajlara giriş ücretlerinin yüksekliği, bu plajlardaki yeme-içme maliyetlerini konu eden haberler gündeme gelir, herkes yüksek fiyatlardan şikayet eder. Düzgün bir bütçe yönetimi ve doğru destinasyon seçimi ile tatilin sanıldığını kadar pahalı olmadığı ise bilinen bir gerçek. Türkiye’de ucuz tatil yapılabilecek onlarca alternatif rota var.

Hazırsanız ülkemizde ucuz tatil yapılabilecek yerlere birlikte bakalım.

Türkiye’de Ucuz Tatil Nerelerde Yapılabilir?

1. Akçay, Balıkesir

Mobil Uygulama

Daha çok emekli cenneti olarak anılan Akçay, Balıkesir’in Edremit ilçesine 8 km uzaklıkta şirin bir sahil kasabası. Tatil siteleri ve yazlık konutlarla çevrili Akçay, bir dönem İstanbulluların akın ettiği, yaz aylarında olan yoğun ilgi nedeniyle adım atılamaz hale gelen bir tatil merkeziydi. Yoğunluk günümüzde de devam etse de Akçay’ın tatilci profili değişti. Akçay’da yazlığı olan ve düzenli olarak her yaz gelen tatilcilerin yanı sıra ekonomik tatil seçenekleri nedeniyle Akçay’ı yeniyeni keşfeden tatilciler de bu şirin beldeyi ziyaret ediyor.

Kaz Dağları, Assos, Ayvalık, Dikili gibi birçok merkeze olan yakınlığı Akçay’ı öne çıkarıyor.

Edremit uçak bileti seçeneklerine göz atın.

2. Olimpos, Antalya

Antalya’nın Kumluca ilçesinde, Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı sınırlarında bulunan Olimpos, Türkiye’de kamp kültürü ile tanınan bir yer. Doğal sit alanı olması nedeniyle yapılaşmaya izin verilmeyen Olimpos’ta çok sayıda ağaç ev ve bungalovda hizmet veren pansiyon bulunuyor. Pansiyonlar sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil fiyatlarda hizmet veriyor. Antalya’nın birçok noktasına göre konaklama maliyetlerinin yarı yarıya ucuz olduğu Olimpos’un doğası da şahane. Zengin Likya medeniyetinin izleri bu güzelliği görmek için bir başka neden.

Antalya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

3. Dikili, İzmir

İzmir’in en kuzeyinde, Ege Denizi kıyısında yer alan ilçesi Dikili, ekonomik tatil denildiğinde akla ilk gelen yerlerden. Ağırlıklı olarak yazlık konutların bulunduğu ilçede birçok konut kısa ve uzun dönemli olarak kiraya veriliyor. Otel konusunda çok alternatif olmasa da mevcut konaklama tesislerinin fiyatları çok uygun. Dikili’de kamp alanı seçenekleri de var. Bademli, Çandarlı, Denizköy gibi Ege’nin soğuk suyunun tadını çıkarabileceğiniz sahil kasabaları ilçede görülebilecek yerler arasında.

İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atın.

4. Silifke, Mersin

Mersin’in batısında yer alan Silifke, yaz tatili konsepti ile akıllarda canlanmasa da aslında en az Antalya sahilleri kadar zengin bir mirasın tam ortasında konumlanıyor. Antalya’dan Tarsus’a ve Adana’ya uzanan tarihi rotanın merkezinde yer alan Silifke, zengin tarihi ve kültürel birikimiyle zamanda yolculuk hissi yaşatan bir yer. Boğsak Koyu, Susanoğlu Sahili ve Taşucu gibi Akdeniz’in keyfini çıkarabileceğiniz kumsalları ve uygun bütçeli otelleriyle Silifke aklınızda olsun.

5. İnkumu, Bartın

Batı Karadeniz’in doğal güzellikleri ve yemyeşil dokusuyla öne çıkan şehri Bartın’ın tatil merkezi İnkumu, kilometrelerce uzanan sahil şeridi ile görülmeye değer. Yemyeşil ormanların Karadeniz ile buluştuğu noktada görsel şölen yaşatan İnkumu sahili, Bartın ve Zonguldak çevresinde yaşayanların yanı sıra İstanbul ve Ankara’dan da çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here