Uçak Bileti

Güneydoğu Asya‘da Borneo Adası’nda yer alan ve sultanlıkla yönetilen Brunei, her ne kadar dünya genelinde az tanınan bir ülke olsa da son yıllarda alternatif rotalarda seyahat etmek isteyenlerin listesinde yer almaya başladı.

Resmi adı Negara Brunei Darussalam olan Brunei Sultanlığı, tropikal iklimi, doğal güzellikleri, kumsalları, yeşil dokusu ve görkemli tarihi yapılarıyla alışılagelen destinasyonlardan çok farklı bir atmosfere sahip. Tek komşusu olan Malezya ile 381 km’lik kara sınırı bulunan ülke, Malezya’nın Sarawak eyaletiyle çevrili. Brunei’nin Güney Çin Denizi’ne 161 km’lik sınırı bulunuyor.

Brunei uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Brunei Hakkında Bilgiler

Ülke Resmi Adı: Negara Brunei Darussalam
Ülke Konumu: Güneydoğu Asya
Başkent: Bandar Seri Begawan
Komşuları: Brunei Sultanlığı’nın tek komşusu Malezya. Ülke, batı, güney ve doğuda Malezya’nın Sarawak eyaletiyle çevrili. Brunei’nin kuzeyinde ise Güney Çin Denizi bulunuyor.
Etnik yapı: Yüzde 45 Malaylar, yüzde 23 Çinliler, yüzde 10 Kedaylar, yüzde 5,5 Melanular, yüzde 3,5 Güney Asyalılar
Yönetim Şekli: Anayasal Monarşi
Yüzölçümü: 5,765 km²
Telefon kodu: +673
Para birimi: Brunei Doları (BND)
Nüfus: 429 bin (2017)
Resmi dilleri: Malayca. Çince ve İngilizce de yaygın olarak kullanılıyor.
Din: İslamiyet (%67)
Alfabesi: Malay alfabesi
Yerel Saat: Brunei saat dilimi GMT +8. Türkiye’den 5 saat ileride.
Trafik akışı: Soldan
İnternet uzantısı: .bn
Popüler kentleri: Kuala Belait, Seria, Muara, Bangar

İklim/Hava Durumu: Ekvatoral iklim kuşağında yer alan Brunei’de yıl boyunca hava sıcaklığı ortalama 28 derece olarak seyrediyor. Yüksek nem ve yıl boyunca devam eden yağışlı hava nedeniyle ülkede seyahat etmek alışkın olmayanlar için bir hayli zorlu bir süre. Hava sıcaklığı en düşük 23 en yüksek ise 32 dereceyi görüyor. Yıllık yağış ortalamasının 320 cm olduğu ülkede yüksek nem zorlayıcı.

Brunei’ye Ne Zaman Gidilir?

Güneydoğu Asya’da yer alan Brunei Sultanlığı’nda yıl boyunca devam eden yağışlar nedeniyle seyahatinizde bolca ıslanmaya ve her an her yerde görülen yağmurla mücadele etmeye kendinizi hazırlayın. Ülkede en az yağışlı dönem şubat ve mart ayları. Yoğun yağış nedeniyle yılın diğer ayları yürüyerek gezmek yüksek motivasyon gerektiriyor.

Brunei Bayrağı

Brunei Sultanlığı’nın bayrağı, sarı zemin üzerine bayrağı çapraz olarak ikiye ayıran bir beyaz, bir de siyah şerit tarafından bölünüyor. Bayrağın merkezinde devletin sembolü yer alıyor. Bu sembol, kırmızı renkli, yana bakan iki elin yukarı baktığı hilalden oluşuyor. Bayrak zeminindeki sarı renk Brunei Sultanını, siyah beyaz çizgiler ülkenin yöneticilerini, hilal İslam dinini, şemsiye monarşi yönetim sistemini ve eller de devletin yardımseverliğini ifade ediyor.

NOT: Brunei vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here