Uçak Bileti

Akıllı telefona indirilen offline ve online çalışan uygulamalar sayesinde seyahat planı yapmak, seyahat sırasında hiç bilinmeyen yerlerde kolaylıkla hareket etmek mümkün.

Dijital dünyanın gündelik hayatımızda edindiği yer sayesinde otelimizi internetten rezerve ediyor, uçak biletimizi dijital kanallardan satın alıyor, gideceğimiz şehirdeki kiralık araç rezervasyonumuzu online olarak yapıp tüm hazırlıklarımızı tamamlayabiliyoruz.

Tüm bu önhazırlık sürecinin ardından ise bize yalnızca gidilecek yerde yapılacak şeyler, ziyaret edilecek yerler ve bolca keşfetmek kalıyor. Tüm bu kolaylıklar içerisinde dijital kanalları kullananların sayısı hızla artıyor, bilgisayarın yerini cep telefonuna yüklediğimiz uygulamalar alıyor.

Seyahat Alışkanlarını Değiştiren Uygulamalar

1. Airbnb

Mobil Uygulama

Bünyesinde 34 binden fazla kente ait 600 binden fazla konaklama seçeneği bulunduran Airbnb uygulamasıyla, seyahat edenler kendilerine en uygun konaklama seçeneklerine kolaylıkla erişebiliyor. Dilerseniz bir ağaç evde, dilerseniz de havuzlu bir villada konaklamak isteyin, bu uygulamada size uygun bir yer mutlaka var.

Uygulamayı kullanarak ev sahiplerine mesajla ulaşabilir, destinasyonları inceleyebilir veya gözünüze kestirdiğiniz yerleri daha sonra kullanmak üzere kaydedebilirsiniz. Ev sahipleri de uygulamayı kullanarak ilanlarını düzenleyip fotoğraf ekleyebiliyorlar.

2. HostelWorld

Yurt dışı seyahatlerde seyahat maliyetinin önemli bölümünü oluşturan konaklama kısmını en aza indirmenin yöntemlerinden biri hostellerde konaklamak. Fiyat/kalite dengesi açısından yardımcı olan HostelWorld uygulaması ile gidilecek destinasyonda merkezi konumdaki hostelleri sıralayabiliyor, fiyat karşılaştırması yapabiliyorsunuz.

3. CouchSurfing

CouchSurfing, dünyanın en güzel internet buluşlarından birisi hiç kuşkusuz. Gezginlerin Sosyal Ağı Couchsurfing, dünya çapında 5 milyondan fazla üyeye sahip. Couchsurfing sitesi sayesinde gittiğim bir çok ülkede yeni arkadaşlar edindim, ücretsiz konaklama fırsatı buldum. Hala Couchsurfing nedir bilmiyorsanız bir 5 dakikanızı ayırıp öğrenin. Pişman olmayacaksınız.

4. Google Maps

Google Haritalar herkesin en iyi bildiği ve sıkça kullandığı bir uygulama. 220 ülkeye ait haritaya sahip uygulama aynı zamanda araç bisiklet ve yürüyüş için farklı GPS rotaları çıkararak sesli bir şekilde yönlendirme yapabiliyor. 150 binden fazla şehir ve kasabaya ait harita, belli şehirlere ait yol görüntüleri, canlı trafik durumunu izlemeye olanak veren seçeneği sayesinde rotanızı tekrar belirlemesi de uygulamanın artı özelliklerinden.

Uygulamanın sunduğu en büyük avantaj da, haritaları çevrimdışı kullanmak üzere saklamanıza olanak sağlaması. Bunun için Google hesabınıza girin, Google Maps uygulamasını açarak istediğiniz bölgeyi görüntüleyin ve sağ üstteki menü ikonundan “haritayı çevrimdışı kaydet” seçeneğini kullanın.

5. Turna

Türkiye’nin benzersiz online uçak bileti platformu Turna, dünyanın dört bir yanına uçak bileti satın alıp, uçak bileti fiyatlarını karşılaştırmanızı sağlayan yenilikçi uçak bileti sitesi. Telefonunuza indireceğiniz Turna uygulamasıyla uygun uçak bileti seçeneklerini görüntüleyip, her satın aldığınız uçak biletinden Turna Puan biriktirebiliyorsunuz. Kredi kartınızda biriken puanlarınızı aktarıp uçak biletine dönüştürebildiğiniz uygulama sayesinde seyahatinizin ilk adımını sorunsuz bir şekilde halledebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here