Uçak Bileti

Anadolu toprakları, binlerce yıldır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapıyor. Asya, Orta Doğu ve Avrupa arasında önemli bir geçiş güzergahında yer alan Anadolu, insanlık tarihine ışık tutan tarihi ve kültürel merkezleriyle tüm dünyanın ilgisini çeken bir coğrafya.

Türkiye‘nin batısından doğusuna dört bir yanında onlarca antik kent, ören yeri, müze ve kültürel merkez bulunuyor. Her yıl binlerce ziyaretçi ağırlayan bu noktalardan en popülerlerini bir araya getirdik.

Türkiye’de En Popüler Tarihi Yerler

1. Efes Antik Kenti, İzmir

İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan Efes Antik Kenti, İzmir’in en çok ziyaretçi ağırlayan antik kenti. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan kent Roma Devleti’nin Asya eyaletinin başkentiydi.

Mobil Uygulama

Efes Antik Kenti’nin bulunduğu bölge birbirinden güzel turistik merkezlere de ev sahipliği yapıyor. Antik dünyanın 7 harikasından biri olan Artemis Tapınağı, Hristiyanların hac merkezi Meryem Ana Evi, eski Rum köyü Şirince, St. John Bazilikası, İsa Bey Camii, Ashab-ı Keyf Mağarası, Pamucak Sahili ve Kuşadası gibi yerler Efes ile birlikte gezip görebileceğiniz, rotanızda mutlaka yer alması gereken noktalar.

İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atın.

2. Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep

Açıldığı tarihten itibaren Gaziantep’in turizmine büyük katkı sunan Zeugma Mozaik Müzesi, dünyanın en önemli mozaik müzelerinden biri. Fırat Nehri kıyısındaki Zeugma Antik Kenti’nden çıkarılan eserlerin sergilendiği müzede en ünlü parça ise Çingene Kızı Mozaiği.

3. Tarihi Yarımada, İstanbul

İstanbul’un Fatih ilçesinde, Haliç ve Marmara Denizi ile çevrili olan Tarihi Yarımada, Sarayburnu’ndan başlayıp Beyazıt ve Topkapı’ya uzanıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bölgede Türkiye’nin ve İstanbul’un en önemli tarihi ve turistik yapıları ile müzeleri yer alıyor.

Tarihi Yarımada’da ziyaret edilebilecek yerler arasında Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı Müzesi, Ayasofya Müzesi, Türk-İslam Eserleri Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Hipodrom, Dikilitaş, III. Ahmet Çeşmesi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri ve Gülhane Parkı bulunuyor.

4. Ani Harabeleri, Kars

Kars’ın en önemli tarihi yerleşim yerlerinden Ani Harabeleri, yakın geçmişte UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girerek dünyanın ilgisini çeken bir yere dönüştü.

Bölgede yaşayan Ermeniler, Gürcüler, Ruslar, Selçuklular, Osmanlılar gibi millet ve devletlerin mimari ve kültürel izlerinin görüldüğü Ani Antik Kenti, tarih boyunca üzerinde kesintisiz insan yaşamının devam ettiği çok kültürlü bir bölge.

Kars uçak bileti seçeneklerine göz atın.

5. Kapadokya, Nevşehir

Türkiye’nin en büyük açık hava müzesi olan Kapadokya, Hasan Dağı ve Erciyes Dağı’ndan fışkıran lavların rüzgar etkisiyle yeryüzünde oluşturduğu muhteşem doğa şekilleri, kaya kiliseleri, vadileri ve sıcak hava balonu turlarıyla turistik bir merkez.

Türkiye’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren ilk yerlerden olan Kapadokya’da birçok kaya otel, tarifi mümkün olmayan bir konaklama deneyimi yaşatıyor. Kapadokya, Hristiyanlığın ilk dönemini yansıtan freskolu kiliseleriyle Hristiyanlık tarihi için de büyük önem taşıyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here