Uçak Bileti

Türkiye‘nin en büyük yüzölçümüne sahip şehri Konya, maneviyatın şehri olarak anılıyor. Mevlana Celaleddin Rumi’nin türbesinin bulunduğu kenti her yıl binlerce kişi ziyaret ediyor.

Aralık ayında düzenlenen Şebi-i Arus törenleri, Mevlana’nın ünlü sözü ‘Gel, gel, ne olursan ol yine gel’ sözünü takip edenlerin buluştuğu, kentin en hareketli olduğu dönem.

Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu döneminden sayısız mimari yapıya sahip olan Konya, aynı zamanda Anadolu medeniyetinin izlerini taşıyan, insanlık tarihine ışık tutan ören yerleri ile de büyük önem taşıyor.

Türkiye’nin tahıl ambarı Konya, Tuz Gölü, Beyşehir Gölü gibi doğal güzellikleri ile ülkemizin turizm merkezleri arasında. Ünü tüm Türkiye’ye yayılan etli ekmeğiyle meşhur kent, Anadolu mutfağının en güzel örneklerini bulabileceğiniz sayısız restorana sahip.

Konya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Mobil Uygulama

Konya Gezilecek Yerler

1. Çatalhöyük

Konya’nın Çumra ilçesinde bulunan Çatalhöyük, ilçe merkezine 10 km uzaklıkta. Yükseltili yapısı nedeniyle çatal olarak isimlendirilen höyükteki yerleşim birbirine bitişik evler, düz damları ile ilk çağın en önemli kalıntıları arasında. Bölgede yapılan kazılarda ortaya çıkarılan eserlerin bir bölümü Konya Arkeoloji Müzesi’nde sergileniyor.

2. Sille Köyü

Eski bir Rum köyü olan Sille, son yıllarda Konya’da öne çıkan turistik merkezlerden. Şehir merkezine 8 km uzaklıktaki köy restore edilen tarihi yapıları, kiliseleri, mağaraları, çeşmeleri ve camileriyle Konya’nın geçmişten günümüze hoşgörü kültürünü yansıtan bir yer.

3. Mevlana Müzesi

Türkiye’nin en çok ziyaretçi ağırlayan müzelerinden Mevlana Müzesi, Konya’nın dünyaca ünlü çekim merkezi. Girişi ücretsiz olan ve Yeşil Türbe olarak da anılan Mevlana Müzesi’nde Mevlana dergahına ait eşyalar, el yazmaları ve müzik enstrümanları sergileniyor. Müzenin en değerli parçaları ise Mevlana’ya ait olan cübbe, entari ve hırkalar.

4. Karatay Medresesi ve Müzesi

Alaeddin Tepesi’nin yanı başında yer alan Karatay Medresesi ve Müzesi, 1251 yılında inşa edildi. Selçuklu taş işçiliğinin en güzel örneklerinin görüldüğü müze, Çinili Eserler Müzesi olarak da tanınıyor. Seramik, tabak ve çini işlemelerin sergilendiği müze Konya’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında.

5. Konya Atatürk Evi ve Müzesi

Konya Atatürk Evi ve Müzesi, kenti ziyaret ettiği dönemlerde Atatürk’ün konakladığı bir yapı. 1912’de inşa edilen yapı, 1927’de Atatürk’e armağan edilmiş. Meram’da bulunan yapıda Kurtuluş Savaşı’na dair belgeler sergileniyor.

6. Tuz Gölü

Türkiye’de Van Gölü’nden sonra en büyük ikinci göl unvanını taşıyan Tuz Gölü’nün bir bölümü Konya’da. Dünyanın en tuzlu ikinci gölü olan göl, ülkemizin tuz ihtiyacını karşılıyor. Muhteşem fotoğraf karelerine ev sahipliği yapan göl, yaz döneminde akın akın gelen ziyaretçilerle bir hayli kalabalık.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here