Uçak Bileti

Anadolu ile Avrupa’yı birbirine bağlayan, medeniyetler beşiği İzmir‘in zengin tarihi günümüzden 8 bin 500 yıl öncesine kadar uzanıyor. İlk İzmirliler Neolitik Çağ’da İzmir’in Bornova ilçesindeki Yeşilova Höyüğü çevresinde yaşadı.

Barış içerisinde yaşayan bu topluluk Batı Anadolu’ya dair bugün bildiğimiz birçok bilgiye öncülük etti. 8 bin 500 yıllık tarihi süreçte İzmir, birçok farklı medeniyetin yerleştiği, ürettiği, insanlığa hizmet ettiği bir yer oldu.

İzmir uçak bileti seçenekleri için tıklayınız.

Türkiye’nin en büyük üçüncü şehri İzmir, onlarca farklı medeniyetin izlerini taşıyan görkemli antik kentleri, ören yerleri, zengin müzeleri ile yerli ve yabancı turistler için muhteşem bir hazine. İzmir’i ziyaret edenlerin görmesi gereken müzeler bu listede.

İzmir Müzeleri

1. Efes Selçuk Müzesi

Türkiye’nin en önemli müzelerinden Efes Selçuk Müzesi, İzmir’in Selçuk ilçesinde, koleksiyonunda 64 bin eseri bulunduran dünya mirası bir merkez. Efes ve yakın çevresinde sürdürülen kazılarda elde edilen Miken, Arkaik, Klasik, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı devirlerine ait buluntuların sergilendiği müze ile birlikte Efes Antik Kenti, İsabey Camii, Artemis Tapınağı ve St. Jean Anıtı’nı da görülecekler listenize ekleyin.

2. Bergama Müzesi

Türkiye’nin ilk arkeolojik kazı müzesi unvanını taşıyan Bergama Müzesi, 1936’dan beri ziyarete açık. 1979’da etnografya bölümü de eklenen müzede Erken Tunç Çağı’ndan Bizans Dönemi’ne kadar olan zaman aralığından eserler sergileniyor. Bergama Müzesi’ndeki eserlerin çoğu ilçe merkezi ve çevresinde yapılan kazılarda elde edilmiş.

3. İzmir Arkeoloji Müzesi

İzmir Arkeoloji Müzesi, kentin en önemli müzelerinden biri. 1924’te Basmane’de Ayavukla Kilisesi’nde kurulan müze 1984’te şimdiki binası olan Konak Bahri Baba Parkı’na taşındı. Ege tarihi ve sanatının yansımalarını görebileceğiniz müze, bölgesel müze statüsünde kabul ediliyor. İzmir Arkeoloji Müzesi’nin en çarpıcı eseri Roma Dönemi’ne tarihlenen mermer Androklos Heykeli’nin Efes’in kurucusu Androklos’a ait olduğu düşünülüyor.

4. Atatürk Müzesi

Alsancak I. Kordon üzerinde yer alan Atatürk Müzesi’nin binası 1875-1880 yılları arasında halı tüccarı Takfor tarafından ev olarak yaptırılmış. 1922’den sonra terk edilen yapı hazine mülkiyetine geçmiş. 1923’te İktisat Kongresi çalışmaları için İzmir’e gelen Atatürk çalışmalarını binada sürdürmüş. 1926’da İzmir Belediyesi tarafından satın alınan yapı Atatürk’e armağan edilmiş. 1930-1934 yıllarında kente gelen Atatürk hep bu binada kalmış. Bina günümüzde müze olarak ücretsiz ziyarete açık. Kordon’daki Atatürk Caddesi’nin en hoş mimari yapılarından biri.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here