Uçak Bileti

Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken yedi antik kent arasında önem sıralaması yapmak oldukça zor olsa da, görünümü ve sahip olduğu büyülü ruhla insanı etkisi altına alan bu kentleri keşfetme duygusu, bambaşka bir heyecan.

Binlerce yıllık geçmişleri ve tarihe ışık tutan yapılarıyla kendine hayran bırakan bu yapılar, bulundukları bölgelere kattığı görsel güzelliğin ve etkileyici atmosferin yanı sıra turizmi canlandırıyor olmalarıyla da oldukça önem taşıyor. İşte Türkiye’nin birbirinden görkemli ve önemli antik kentlerinden bazıları.

Türkiye’nin En Etkileyici Antik Kentleri

1. Truva Antik Kenti, Çanakkale

Dünyanın en ünlü antik kentleri arasında yer alan Truva Antik Kenti, konumu nedeniyle burada hüküm süren uygarlıklarla diğer uygarlıklar arasında önemli bir bağlantı olmuş. İlk kez 1871’de kazı yapılmaya başlanan kentte, hala bazı kazı çalışmaları sürüyor.

Mobil Uygulama

2. Hierapolis Antik Kenti, Denizli

Sıcak suları ile turistlerin gözdesi olan antik havuzu ve heybetli amfi tiyatrosuyla Denizli’nin en önemli turistik yerlerinden biri olan Hierapolis Antik Kenti, içerisinde bulunan tapınaklar ve dini yapılar nedeniyle arkeoloji literatüründe ‘kutsal kent’ olarak da geçiyor.

3. Efes Antik Kenti, İzmir

Klasik Yunan döneminde İyonya’nın on iki şehrinden biri olan Efes Antik Kenti, İzmir’in Selçuk ilçesinde yer alıyor. Efes, amfi tiyatrosu, sütunlu yolları ve kütüphanesi gibi çok sayıda yapısıyla, Antik dünyanın en önemli uygarlık, kültür, bilim ve sanat merkezlerinden.

4. Laodikya Antik Kenti, Denizli

Milattan Önce 1. yüzyılda kurulan Laodikya Antik Kenti, Anadolu’nun en önemli antik kentlerinden biri. İncil’de adı geçen 7 kiliseden biri olan Laodikya Kilisesi’nin de bulunduğu Laodikya Antik Kentindeki arkeolojik kazılar hala devam ediyor.

5. Afrodisias Antik Kenti, Aydın

Aydın’ın Karacasu ilçesindeki Afrodisias Antik Kenti, günümüze kadar korunmayı başaran sayılı yerlerden biri. Kuruluşu Milattan Önce 5 binli yıllara adar dayanan antik kent, adını ise aşk ve güzellik tanrıçası Afrodit’ten alıyor.

6. Hasankeyf, Batman

Kuruluş tarihi net olarak bilinmeyen Hasankeyf ismini, kayalara oyulmuş mağaraları nedeniyle, Arapça ‘Mağaralar şehri’ anlamına gelen ‘Hısnı Keyfa’ kelimesinden alır. Bölgenin Dicle üzerine kurulacak baraj nedeniyle sular altında bırakılma tehlikesi de hala sürüyor.

7. Sagalassos, Burdur

12 bin yıl öncesine dayanan geçmişi ile adından söz ettiren Sagalossos, Antik Yunan’da Pisidya’nın başkentiydi. Burdur’un Ağlasun ilçesinin 7 kilometre kuzeydoğusundaki kentte, agoralar, Roma hamamı, Apollon Klarios ve Antonian Pius Tapınakları da göze çarpan tarihi yapılar arasında.

Antik kentlerin büyülü dünyasında muhteşem bir yolculuk yapmak isteyenler uçak bileti kampanyalarına göz atmayı unutmamalı.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here