Uçak Bileti

Dünyaca ünlü piramitleri, Mısır seyahatini en cazip kılan nokta olarak gözükse de, bu tarihi ve görkemli ülkede yapılabilecek pek çok farklı şey bulmak mümkün. Ama siz yine de piramitleri yapılacaklar listesinin ilk sırasına koymayı ihmal etmeyin.

Arap ülkeleri arasında en popüler yerlerden biri olarak gösterilen bu mükemmel ülke, gizemli ve mistik dokusu ile turistler için bir cazibe merkezi. Ülkenin etkileyici köklü tarihi, eski yapıları, zengin kültürü ve kendine hayran bırakan doğal görünümü, oldukça büyüleyici bir görünüm oluşturuyor.

Mısır’da Yapılması Gereken Unutulmaz Şeyler

1. Gizemli Piramitleri Keşfe Çıkın

Binlerce yıl öncesinden günümüze kadar ulaşan Mısır piramitlerinin, o zamanki sınırlı şartlara rağmen nasıl bu denli devasa ve muazzam özelliklere sahip olduğuna dair sorular, bugün hala daha yanıtlanamıyor. Gizemini korumaya devam eden sayısız piramit arasında en önemlisi ise dünyanın 7 harikasından biri olmaya değer bulunan Keops Piramidi.

Mobil Uygulama

2. Kızıldeniz’de Dalış Yapın

Dünyanın en muhteşem dalış noktası olarak gösterilen Kızıldeniz’in zengin sualtı yaşamını görme fırsatı bulacağınız bu unutulmaz deneyim sayesinde Mısır seyahatinize rengarenk bir anı katabilirsiniz. Mısır’da Akabe, Şarm El Şeyh ve Hurghada dalış yapmak için en çok tercih edilen yerler arasında bulunuyor.

3. Çölde Safari Turuna Katılın

Dağlık arazide eski bir jeepin içerisine sıkıştırılarak yapılan uyduruk safari deneyimlerinizi bir kenara bırakın ve uçsuz bucaksız kum tanecikleri ile kaplı Mısır çöllerini, gerçek bir safari turuyla arşınlamaya hazırlanın. Safari turları genellikle gündoğumu ya da günbatımına yakın zamanlarda yapılıyor.

4. Nil Nehri Çevresini Tekne Turuyla Gezin

Mısır’a hayat veren en önemli şey olarak nitelendirilen Nil Nehri, kum tepeleriyle kaplı çölleri ile bilinen ülkeye renk ve canlılık veriyor. ‘Felluka’ adı verilen yaklaşık 35-40 kişilik yelkenli teknelerle yapılan Nil Nehri turu ise Mısır’daki gündelik yaşamı ve köklü geçmişini gözler önüne seren tarihi yerleri daha yakından görmenize olanak sağlıyor.

Mısır seyahatinizi unutulmaz bir hale dönüştürecek yapılacaklar listesini hazırlamadan önce Mısır uçak bileti kampanyalarını incelemek yolculuğunuz için oldukça faydalı olabilir.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here