Uçak Bileti

Kış tatili denince akla ilk olarak kayak merkezleri geliyor. Yurtdışına göre kayak maliyetlerinin oldukça ucuz olduğu ülkemizin her bölgesinde, muhteşem kayak merkezleri mevcut. Hemen hemen her bölgemizde kayak severleri misafir eden nafis kayak merkezleri yer alıyor. Bazılarının adını çok sık duyuyor olabiliriz, ancak son yıllarda yıldızı parlayan kayak merkezlerimiz de mevcut.

Tatil anlayışını yazdan kurtarıp kışın tadını çıkarma vakti geldi diye düşünenler için, Türkiye’nin hemen her bir bölgesinden en iyi kayak merkezlerini listeledik.

1. Uludağ

Uludag-Kayak-Merkezi

Türkiye’de kayak merkezi denince ilk olarak Bursa Uludağ geliyor. Bir çoğumuzun Yeşilçam filmlerinde sıklıkla duyduğu Ulduğu kayak merkezinin ilk halinden eser yok bugünlerde. Birbirinden özel tesisleri ve modern otelleri ile hem yerli hem yabancı turistler için bir çok açıdan oldukça cazip. Bursa şehir merkezine 36 km mesafede yer alan kayak merkezinde gece hayatı da capcanlı. Uludağ denince gündüz kayak, gece ise eğlence ve dans misafirleri bekliyor.

Mobil Uygulama

2. Palandöken

Palandoken-Kayak-MerkeziTürkiye`nin soğukta rekorlar kıran şehri Erzurum’da yer alan Palandöken, soğuğun eğlenceye dönüştüğü bir yer. Erzurum havalimanına 30 dakika mesafede bulunan kayak merkezinde oteller mevcut olsa da, şehir merkezine uzaklığın 7 km olması ve şehir merkezinden otobüs seferlerinin düzenlenmesi otel seçeneğini arttırıyor. Eksi 40’lara varan soğuğun etkisi ile kar kalitesinin yüksek olduğu Palandöken, Uluslararası üniversiteler kış olimpiyatına da ev sahipliği yaptı. Şehirden kopmadan dünya standartlarında kayak keyfi arayanlar için alternatif bir adres Palandöken.

3. Kartepe

Kartepe-Kayak-MerkeziKocaeli’nde yer alan Kartepe kayak merkezi bir doğa harikası olan Sapanca Gölü’ne yakınlığı ile biliniyor. İstanbul’dan karayolu ile bir saatte ulaşılabilen kayak merkezine, İstanbul’dan kış boyu hergün düzenli servis seferleri düzenleniyor. Amatör ve profesyöneller için uygun olan pistler ve konaklama imkanlarını söylemeye bile gerek yok. İstanbul’da yaşayanlar için  haftasonu kayak kaçamağı yapılabilecek bir adres Kartepe.

4. Erciyes

Erciyes-Kayak-Merkeziİçanadolu bölgesinin kış incisi Erciyes kayak merkezi Kayseri havalimanına 27 km uzaklıkta yer alıyor. Şehirden de kolayca ulaşılan kayak merkezinde öğrenciler için indirimli bilet uygulaması var. Kapadokya’ya da sadece 70 km uzaklıkta yer alması ve Uluslararası kayak ve snowboard kupalarına da ev sahipliği yapmasıyla kısa sürede Kayseri sucuğunun ününü alacak gibi duruyor. Olağanüstü Kapadokya coğrafyasında uluslararası standartlarda kayak keyfi için Erciyes Kayak Merkezini bir kenara not edin.

5. Kartalkaya

Kartalkaya-Kayak-Merkeziİstanbul’a yakın kayak merkezlerinden bir diğeri olan Kartalkaya. Bolu şehir merkezine 38 km uzaklıktaolan kayak merkezine, İstanbul-Ankara karayolu üzerinden ulaşılabiliyor. Kayak merkezinde profesyonel snowpark da bulunuyor. Kartalkaya, lüks otelleri, düzgün pistleri ile snowboard düşkünlerinin gözdesi. Kayak bilmiyorsanız dahi, kış tatili için de tercih edilebilecek bir rota.

6. Ilgaz

Ilgaz-Kayak-Merkezi“Anadolu’nun Yüce Dağı” Ilgaz ‘da kurulan kayak tesisi Kastamonu merkeze 40 km uzaklıkta. Gece gündüz kaymak isteyenler aklınızda olsun Ilgaz aydınlatma ve gece de çalışan telesiyejleri ile gece kayak hizmeti de veriyor. Karadeniz konukseverliği kendini dağ başında bile hissettiriyor, özellikle de Karadeniz kahvaltılarının vazgeçilmezi olan nefis tadıyla kuymakla. Özetle, kuymak yiyerek toplanan enerjiyi gece gündüz kayarak harcamak eşittir Ilgaz. En yakın havalimanı Kastamonu havalimanı.

7. Sarıkamış

Sarikamis-Kayak-MerkeziDoğu’nun İsviçre’si olarak bilinen Sarıkamış tıpkı Alplerdeki gibi kristal kar tipine sahip. Kar kalitesi ve pistleri ile dünya ile yarışan kayak merkezi, Kars şehir merkezine 60, Kars havalimanına ise 50 km mesafede. Yılın 6 ayı karla geçen Sarıkamış kayağın yanısıra muhteşem snowboard pistlerine de sahip. Orhan Pamuk’un “Kar” romanı ve Nuri Bilge Ceylan’ın “İklimler” filminden duyduğumuz Kars kışına bir de Sarıkamış’ta kaydıktan sonra bakmak lazım. Kısaca, sanatla kayak eşittir Sarıkamış. En yakın havaalanı Kars Harakani Havalimanı.

8. Davraz

Davraz-Kayak-MerkeziAkdeniz’in parlayan yıldızı ise Davraz Kayak Merkezi. Isparta’ya uzaklığı 26 km olan kayak merkezinde amatör veya profesyonel tüm kayakçılara hitap eden uygun toplam 12 pist bulunuyor. Eğirdir Gölü manzarası, kayak keyfini büyüleyici kılıyor. Kayak merkezi ve şehir merkezinin yanısıra, pistlere 8 km uzaklıktaki Çobanisa Köyü de konaklama alternatifleri sunuyor. Manzara, köy, kayak kısacası kayağa, doğaya ve doğala dönüş eşittir Davraz.

9. Bozdağ

Bozdag-Kayak-Merkeziİzmir’e 110 km mesafedeki Bozdağ ise İzmir’in kış gözdesi. Ödemiş ilçesinin Bozdağ köyünde bulunan kayak merkezi haftasonları yoğun ilgi görüyor. Daha düşük ücretler için hafta içini beklemeniz gerekebilir. İzmir’de kış sezonu kısa olduğundan Bozdağ kayak merkezine gidilmeden önce mutlaka kar durumu bilgisi alınması gerektiği bilgisini de verelim. Şansa bağlı kayak eşittir Bozdağ. En yakın havalimanı Adnan Menderes Uluslararası Havalimanı.

10. Zigana

Zigana-Kayak-Merkezi“Oy gidelim Zigana’ya” sözleri ile Volkan Konak’ın Dido şarkısında kasttetiği yer tam olarak Trabzon merkeze 50 km uzaklıktaki Zigana dağı. Ben de gideceksek kışın gidelim diyorum. Çünkü kaliteli tesisleri ve eşsiz manzarasıyla Zigana kayak merkezi Karadeniz havasını kışın solumanın en güzel yolu . Kısacası hem kaymak hem de ruhu dinlemek eşittir Zigana.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here