Uçak Bileti

Seyahatseverler gittiikleri ülkelerde yerel insanlarla iletişime geçmeyi, yeni arkadaşlıklar kurup, o ülkenin kültürünü tanımayı sever. Ancak her ülke vatandaşının ziyaretçilerine çok da iyi misafirperverlik gösterdiği söylenemez.

Travel + Leisure okuyucularnın yaptığı bir ankete göre bir çok Asya şehrini dünya’nın en dost canlısı şehirleri olarak öne çıkıyor

  • Florianopolis, Brezilya
  • Hobart, Tazmanya
  • Thimpu, Bhutan
  • Queenstown, Yeni Zelanda
  • Charleston, Güney Carolina
  • Paro, Bhutan
  • Margaret Nehri, Avustralya
  • Mandalay, Burma
  • Kilkenny, İrlanda
  • Ubud, Bali

Dünyanın En Dost Canlısı Yerleri

1. Hobart, Avustralya

Hobart Tazmanya

Avustralya’da Tazmanya’nın başkenti olan Hobart listenin en başında yer alıyor çünkü okuyuculara göre “misafirperverliği çok iyi biliyorlar”. Diğer okuyuculardan bazılarına göre de “doğal güzelliği ile gittiğim en mükemmel yerlerden biri”. Hobart’ı listenin başına almakla hiç pişman olmayacağımızı düşünüyorum. Yıllardır başarılı giden bir turizmi, olağanüstü milli parkları, Tazmanya canavarı, tertemiz havası, mağazaları, şehir merkezi ve genel ambiyansıyla ilk sırayı hakediyor.

Mobil Uygulama

2. Thimpu, Bhutan

Thimpu, BhutanEğer hiç Thimpu’ya gitmediyseniz, Bhutan’ın başkentini gidilecekler listenize alsanız çok iyi olur çünkü modernlik ile antiklik arasında olağanüstü bir deneyim yaşatma garantisi veriyor. Okuyucular tarafından “rahat bir atmosfer ancak macera deneyimini de birlikte getiriyor” diyor. 6. Sıradaki Paro’ya ise insanlar genellikle uluslararası uçuşlarla geliyor. Bhutan’ı en iyiler listesine sokan bir diğer özelliğide muhteşem güzellikteki mimarisi, lezzetli yemekleri ve hiç bir yerde yaşama şansınızın olmadığı eşsiz tecrübeler sunması.

3. Queenstown, Yeni Zelanda

Queenstown, Yeni ZelandaBurası Yeni Zelanda’nın güneyde yer alan muhteşem macera ve aktiviteler sunan bir şehir. Seyahat magazinleri burayı “adrenalinin başkenti ve huzurlu bir kasaba” olarak nitelendiriyor ve “muhteşem outdoor deneyimi ile alçak gönüllü insanları” bir diğer ilgi çekici özellik olarak okuyuculara tanıtılıyor. Manzara, macera sporları ve misafirperverlik hepsi burada var. Skydiving, Bungee Jumping, Speed botlarla kanyonlarda tur, tekne turları, kayak, snowboard ve treeking bu şehrin en cazip aktiviteleri.

4. Margaret Nehri, Avustralya

Margare River, AustraliaMargaret Nehri Batı Avustralya’da bulunuyor. Nehir Perth’in güneyinde bulunuyor ve üzüm bağları ile sörf konusunda nam salmış bir yer. Okuyucular buranın en çok ambiyansını, restoranlarını ve lokasyonunu beğenmiş.

5. Mandalay, Myanmar

Mandalay, BurmaMandalay müthiş mimarisi, etkileyici antic tapınakları ve kaleleri yanında “geçmişin yeni ile oluşturduğu ruh” ile dikkatleri üzerine çekiyor. Mandalay ismi duyulduğunda bile heyecan yaratıyor ve ziyaretçilerine sunduğu sayısız manastır, geleneksel yaşamı, marketleri ve görülecek yerleri ile mutlaka gidilmesi gereken yerler listesinde yer alıyor.

6. Ubud, Bali

Ubud, BaliUbud Ye, Dua et, Sev filmiyle çok büyük bir sükse yaptı ve tüm dünya’nın ilgisini bir anda üzerine çekti ancak neyse ki buna ragmen güzelliğinden hiç bir şey kaybetmedi. Filmde Ubud’un harika pirinç tarlaları, lüks konaklama alanları, muhteşem misafirperverliği, rahat yaşam tarsi, alışveriş imkanları ve ruhani yanına bolca vurgu yapılıyordu. E haliyle muhteşem bir kombinasyon oluyor. Eğer bunlardan biraz tatmak istiyorsanız mutlaka gitmeniz gereken bir destinasyon.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here