Uçak Bileti

İstanbul’un en yakınındaki soluklanma merkezi Adalar, Marmara Denizi’nin kuzeydoğu kesiminde yer alıyor. Birbirinden farklı büyüklükte 9 farklı ada ve kıyıya yakın kayalıktan meydana gelen adalar, geçmişten günümüze İstanbul’un en önemli tatil noktalarından biri.

Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada ve Sedefada’da yerleşim bulunurken, Tavşan Adası, Kaşık Adası, Yassıada ve Sivriada’da sürekli ve düzenli bir yerleşim bulunmuyor. Yerleşim olan tüm adaların merkezi Büyükada olarak kabul edilerek, toplam 5 mahalleli bir ilçe merkezini oluşturuyor.

Heybeli-Ada-Istanbul

Özellikle yaz aylarında İstanbulluların soluklanmak için tercih ettiği Adalar’ın her biri kendine özgü değerleriyle ilgi görüyor. Marmara Denizi’nde serinlemek, fayton keyfi yapmak, piknik yapmak, temiz hava almak ve şehir stresinden uzaklaşmak için ideal bir konumda olan adalar, aynı zamanda İstanbul’dan çok kısa sürede gidilebilir olması ile de tercih ediliyor.

Kayıtlı toplam yerleşik nüfusu 20 bin civarında olan Adalar’a yazılı kaynaklarda Prens Adaları ismiyle rastlanıyor. Prens Adaları isminin oluşmasında özellikle adaların, Bizans Dönemi’nde soyluların, prenslerin, patriklerin ve imparatorların sürgün yeri olarak kullanılmasının etkisi olduğu düşünülüyor. Birtakım kaynaklara göre ise Bizans İmparatoru II. Justin’in 567 yılında Büyükada’ya manastır ve görkemli bir saray yaptırmasından dolayı Prens Adaları olarak anıldığı söyleniyor.

Mobil Uygulama

Marmara Adaları, Keşiş Adaları, Cin Adaları, Kadıköy Adaları, Evliya Adaları, Kızıl Adalar gibi isimlerle anılan adaların kırmızı demir oksitli topraklarının verdiği renk de bu isimlendirmelerde rol oynuyor.

İstanbul’un geneline göre birkaç derece daha sıcak olan adalar bu özellikleriyle soğuk kış günlerini yaşayan şehirden uzaklaşmak ve keyifle vakit geçirmek isteyenleri ağırlıyor. Özellikle yaz aylarında adada hissedilen serin ve rüzgarlı hava bu kez sıcak İstanbul’a alternatif oluşturur.

Zengin bitki örtüsü ve yemyeşil doğasıyla oksijen deposu olan Adalar, Marmara Denizi’nde serinlemek, tekne turu ve su sporları yapmak isteyenler için de en yakındaki alternatiflerden birini oluşturuyor.

Bilinçsiz avlanma nedeniyle hızla tükenen balık türleri ve tavşan gibi yaban hayvanları nedeniyle adalar ve çevresi günümüzde oldukça sessiz bir hale bürünse de kuş çeşitlerini gözlemlemek hala mümkün.

Adalar’a Nasıl Gidilir

Istanbul-Adalar-Nasil-Gidilir

İstanbul’a yakın konumuyla yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği Adalar’a Kadıköy, Bostancı, Karaköy vapur iskelelerinden vapur ve deniz motorlarıyla gidilebiliyor. Seferler yaz ve kış döneminde farklılık gösterebiliyor.

Türkiye’nin dört bir yanından direkt uçak seferlerinin düzenlendiği İstanbul’a ulaşmanın en kolay yolu ise uçak yolculuğu. Bunun için İstanbul uçak bileti almak gerekiyor. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Atatürk Havalimanı, İstanbul seyahatinin ilk adımı olabilir.

İstanbul otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Türkiye’nin en hareketli şehirlerinden İstanbul, kaçış noktası Adalar ile ziyaretçilerini keyifle ağırlıyor. Bu güzel seyahat deneyimi için hemen şimdi uçak biletlerine göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here