Uçak Bileti

Sahra Çölü’nün devasa kumlarıyla çevrili bir Kuzey Afrika ülkesi olan Tunus, egzotik atmosferiyle öne çıkan birbirinden güzel şehirlere ve önemli yapılara ev sahipliği yapıyor. Antik dönemden kalma tarihi kalıntıları ve zengin kültürel dokusunun yanı sıra göz kamaştıran güzellikteki plajları ve beyaz evleriyle de adından söz ettiren ülke, yerel pazarları ve sıcakkanlı insanlarıyla da ünlü.

Tunus’ta Görebileceğiniz Yerler

1. Dar Ben Abdallah Sarayı

Tunus şehrinin Medine Bölgesi’nin güneyinde yer alan Dar Ben Badallah Sarayı, günümüzde müze olarak hizmet veriyor. 18. yüzyıl döneminde inşa edilen bu tarihi sarayda, antika mobilyaları, el sanatı ürünlerini ve eski kıyafetleri görebilirsiniz. Dar Ben Badallah Sarayı, pazar günü hariç haftanın her günü ziyarete açık.

2. Al Zaytuna Camii

Milattan Sonra 732 yılında inşa edilen Al Zaytuna (Zitaouna) Camii (Al-Zaytuna Mosque), Afrika coğrafyasında bulunan en eski cami olarak biliniyor. Ülkeyle aynı ismi taşıyan Tunus şehrinde bulunan Al Zaytuna Camii, haftanın her günü 08.00-11.30 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

3. Hammamet

Mobil Uygulama

Hammamet, sahil şehirlerinde görmeye alışık olduğumuz bembeyaz sıralı evleri ve masmavi deniz manzarasıyla ülkenin en popüler tatil noktalarından biri. Rahatlatıcı atmosferi, tarihi şehir merkezi, yerel pazarları ve şahane plajlarıyla göz kamaştıran Hammamet, ülkenin mutlaka görülmesi gereken yerlerinden.

4. Sidi Bou Said

Tunus gezilerinin en sevilen gezi rotalarından olan Sidi Bou Said, fotoğraf meraklılarını cezbeden mavi kapılı beyaz evleri, duvarları süsleyen çiçekleri ve asma yapraklarıyla göz kamaştıran bir güzelliğe sahip. Bu şirin Akdeniz kasabası, kalabalık şehirlerin karmaşasından uzaklaşıp dinlenmek için harika bir adres olabilir.

5. Kartaca

UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan Kartaca, tarihi dokusu ve arkeolojik kalıntılarıyla kültürel geziler yapmayı seven turistlerin gözdesi. Sidi Bou Said kasabası yakınlarında konumlanan Kartaca, ilk kurulduğu yıllarda bölgenin en önemli ticaret merkezlerinden biriydi.

6. Grand Erg Oriental

Tunus’un büyük bir bölümü Sahra Çölü ile kaplı. Grand Erg Oriental’de bu çölün görülmeye değer noktalarından biri. Develer ve safari arabalarıyla gezebileceğiniz bu çölde, günbatımı manzarasının şahane görüntüsüne tanıklık edebilirsiniz.

7. La Goulette

Tarih boyunca bölgenin savunma merkezi olarak kullanılan günümüzde ise Tunus şehrinin limanı olan La Goulette’de, İspanyol ve Osmanlı dönemlerinde inşa edilen kaleleri ve enfes liman manzarasını görebilirsiniz.

Eğer siz de Tunus’un muhteşem şehirlerini, sıcak atmosferini ve nefis sahillerini görmek istiyorsanız, Tunus uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here