Uçak Bileti

Kuzey Afrika ülkelerinden Tunus’un ülke ile aynı ismi taşıyan başkenti Tunis, ülkemizde Tunus ismiyle anılsa da uluslararası arenada Tunis olarak telaffuz ediliyor. Tunus vilayetinin merkezi olan şehir, 2 milyon 700 binlik nüfusuyla ülkenin en kalabalık şehri. “Tunus nerede?” sorusunu merak edenler için bu yazı, bu eski kent hakkında aydınlatıcı bir yol haritası sunacak. Bu yazıda, Tunus’a nasıl gidileceğine dair ipuçları ve yolculuk önerileri de bulacaksınız.

Tunus Nerede?

Tunus Nerede?

Tunus, Kuzey Afrika’da yer alan ve Akdeniz’e kıyısı olan bir ülke. Ülkenin batısında Cezayir, doğusunda Libya ve Akdeniz yer alıyor. Tunus’un kuzey sınırlarını ise Akdeniz oluşturuyor. Ülkenin güney kısmı Büyük Sahra Çölü ile kaplı. Sicilya Boğazı ile Avrupa kıtasından ayrılan Tunus, Avrupa’ya sadece 140 kilo metre kadar uzaklıkta konumlanıyor.

Ülke ile aynı isme sahip başkent Tunus ise ülkenin kuzeydoğu kesiminde, Tunus Körfezi’nin güney kısmında yer alır ve ülkenin en önemli limanlarından birine ev sahipliği yapar.

Tunus’un haritadaki konumu burada.

Mobil Uygulama

Tunus’a Nasıl Gidilir?

Tunus’a gitmek için havayolu ve denizyolu seçenekleri mevcut. Aşağıda detaylıca ele alalım.

Uçakla Ulaşım

Tunus Nerede uçakla ulaşım

Türkiye’den Tunus’a İstanbul Havalimanı’ndan haftanın her günü Tunis Air ve Türk Hava Yolları’nın direkt uçuşu bulunuyor. Tunus’un başkenti Tunis’teki Kartaca Havalimanı’na yapılan seferlerin uçuş süresi 2 saat. Direkt uçuşların yanı sıra Almanya, İtalya, Fransa ve İspanya’dan aktarmalı uçuşlarla Tunus’a seyahat etme seçeneği de bulunuyor.

Kartaca Uluslararası Havaalanı, Tunis şehir merkezinin 7 km kuzey doğusunda yer alıyor. Havalimanı çıkışındaki duraklarda bekleyen SNT ve TUT adlı hatlarda çalışan otobüslerle 20 dakikalık bir yolculuk sonunda şehir merkezine ulaşılabiliyor.

Kuzey Afrika’nın Akdeniz esintili başkenti Tunis, Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebildiği, tarih ve kültür kokan atmosferiyle muhteşem bir tatil destinasyonu.

En uygun Tunus uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Deniz Yoluyla Ulaşım

Tunus'a nasıl gidilir?

Tunus’a deniz yoluyla ulaşım, Akdeniz’in berrak suları üzerinde unutulmaz bir deniz macerası sunuyor. Türkiye’den Tunus’a deniz yoluyla seyahat etmek isteyenler için çeşitli seçenekler mevcut. Genellikle turistik gemi turları veya kruvaziyer gemileri, bu yolculuğu keyifli hale getiren seçenekler. Bu gemiler, Akdeniz’deki çeşitli limanlardan kalkarak Tunus’un limanlarına ulaşıyor. Bu yolu tercih ederek muhteşem deniz manzaralarının keyfini çıkarırken aynı zamanda konforlu bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here