Uçak Bileti

Okyanusya coğrafyasında bulunan Samoa, yaklaşık 200 bin nüfuslu bir adalar ülkesi. Resmi adı Bağımsız Samoa Devleti olan ülkenin başkenti ise Apia şehri. Tropikal iklimin hâkim olduğu bu ülkeyi ziyaret etmek için en uygun zaman ise havaların kuru ve sıcak olduğu nisan-eylül ayları arasındaki dönem. Muhteşem bir doğaya ev sahipliği yapan yağmur ormanları, enfes plajları ve çok kültürlü zengin yapısıyla bilinen bu ülke, seyahat için farklı yerler arayan gezginler için oldukça cazip.

Samoa’da Görebileceğiniz 6 Yer

1. Museum of Samoa

Günümüzden yaklaşık 100 yıl önce inşa edilen tarihi bir sömürge binasında yer alan iki katlı bir müze olan Museum of Samoa (Samoa Müzesi), ülkenin kültürünü korumak ve geleceğe taşıma amacıyla kuruldu. Pasifik adalarının kültürel yapısını ve tarihi eserlerini görebileceğiniz bu müzede, üç bin yıllık bir çömlek ve çeşitli taş eserler de sergileniyor.

2. Samoa Cultural Village

Ülkenin kültür ve geleneklerini keşfedebileceğiniz Samoa Cultural Village (Samoa Kültür Köyü), ülkenin başkenti olan Apia şehrinde bulunuyor. Salı, çarşamba ve perşembe günleri 10.30-12.30 saatleri arasında düzenlenen kültürel turlarda düzenlenen interaktif etkinlikler sayesinde bölgenin eski kültürü ve yerel geleneklerini daha eğlenceli bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Fuipisia Falls

Lotofaga köyünde yer alan bir doğal güzellik olan Fuipisia Falls (Fuipisia Şelaleleri), 55 metre yükseklikten dökülerek, hoş bir manzara oluşturuyor. Etkileyici manzaraların görülebildiği uçurumlarının yanı sıra kuş gözlemciliği yapmak isteyenler için de oldukça zengin bir kuş çeşitliliğine sahip.

4. Sopoaga Waterfall

Sopoaga Waterfall (Sopoaga Şelalesi), gürül gürül akan suları ve çevresini saran şahane doğa alanıyla göz kamaştıran bir görünüm oluşturuyor. Doğayla iç içe olmayı seven gezginlerin gözde ziyaret noktalarından olan Sopoaga Waterfall, Lotofaga köyünde bulunuyor. Bölgeye özgü bitki ve ağaç türlerini görmek isteyenler bu şelale çevresine mutlaka uğramalı.

5. Aganoa Black Sand Beach

Aganoa Black Sand Beach (Aganoa Siyah Kum Plajı), ülkeye sörf yapmak için gelen turistleri kendine hayran bırakan bu plajda, sörf sporunun yanı sıra kano, şnorkelle yüzme ve kürek çekme gibi aktivitelerde de bulunabilirsiniz. Yılın belli dönemlerinde akıntılar çok güçlü olduğu için daha çok profesyonel sporcular ve yüzücüler için elverişli olan bu plaj, koyu renk kumlara sahip görünümüyle de dikkat çekiyor.

6. Canopy Walkway

Canopy Walkway, Falealupo Yağmur Ormanı Koruma Alanı’nın bir parçası. Yaklaşık 40 metre yükseklikte bulunan bu yürüyüş yolu, dev Banyan ağaçları arasında adrenalin yolu bir yürüyüş yapmanızı sağlıyor. Yükseklik korkusu olanlar için biraz zorlayıcı olsa da 30 metre uzunluğundaki bu asma köprüden yürümek unutulmaz bir deneyim olabilir.

Eğer siz de bu etkileyici doğal güzellikleri ve daha fazlasını keşfetme hayali kuruyorsanız, Okyanusya uçak bileti fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here