Uçak Bileti

Güney Amerika’nın nefes kesen güzellikteki manzaralarına tanık olabileceğiniz Venezuela, uçsuz bucaksız plajları, büyüleyici doğal güzellikleri, bozulmamış doğası ve eğlenceli insanlarıyla gezginlerin en sevdiği seyahat destinasyonlarından. Eğer siz de bu ülkeyi daha yakından keşfetmek istiyor ve unutulmaz anılar biriktirebileceğiniz bir seyahat hayali kuruyorsanız, tüm bahanelerinizi bir kenara bırakın ve yolculuk için hazırlanmaya başlayın.

Venezuela’da Görmeniz Gereken 6 Yer

1. Canaima Ulusal Parkı

Ülkenin güneydoğusunda Brezilya ve Guyana sınırında bulunan Canaima Ulusal Parkı (Canamia National Park), etkileyici ve görkemli bir doğaya ev sahipliği yapan 30 bin kilometrekarelik bir alan üzerine kurulu. Huzurlu atmosferi ve temiz havasıyla öne çıkan Canaima Ulusal Parkı, 1994 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alıyor.

2. Angel Şelalesi

Ülkesin doğu bölümünde Canaima Ulusal Parkı içinde bulunan Angel Şelalesi (Angel Falls), yaklaşık bin metrelik yüksekliğiyle dünyanın en yüksek şelalesi olarak anılıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesindeki bu görkemli şelale, 1912 yılında Venezuelalı Ernesto Sanchez la Cruz tarafından keşfedildi.

Mobil Uygulama

3. Morrocoy National Park

Falcón eyaletinin doğusundaki Morrocoy National Park (Morccoy Ulusal Parkı), zengin biyolojik çeşitliliğiyle ülkenin en çok ziyaret edilen doğa alanlarından biri. Eşsiz güzellikteki manzaraları ve sualtını keşfe çıkanları kendine hayran bırakan dalış resifleriyle göz kamaştıran Morrocoy National Park, kuş gözlemciliğinden hoşlanan gezginler için de oldukça cazip bir adres.

4. Playa El Yaque

Venezuela plajlarında güneşin ve yüzmenin tadını çıkarma hayalleri kuruyorsanız, Plaja El Yaque sizi için doğru bir tatil noktası olabilir. Bembeyaz kumsalları, yelken sörfüne elverişli yapısı ve cıvıl cıvıl atmosferiyle içinizi ısıtan bu şahane plaj, ülkeye tatil amaçlı gelen turistler arasında oldukça popüler.

5. El Ávila National Park

Birbirinden muhteşem doğa alanları görebileceğiniz Venezuela’nın en harika ulusal parklarından biri de El Ávila National Park (El Ávila Ulusal Parkı). Eğer seyahatlerinizde doğa ile iç içe olmayı ve uzun yürüyüşler yapmayı seviyorsanız, seyahat programınıza El Ávila National Park’ı mutlaka eklemelisiniz.

6. Mochima National Park

Yaklaşık 950 bin kilometrekarelik bir alan üzerine kurulu olan Mochima National Park (Mochima Ulusal Parkı), Karayipler boyunca görebileceğiniz enfes ulusal parklardan biri. Bölgedeki kıyı güzelliğini ve doğayı korumak için 1973 yılında kurulan Mochima National Park, yılda yaklaşık 500 bin kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından 90 günü aşmayan turistik amaçlı seyahatleri için vize istemeyen bu Güney Amerika ülkesine gitmek için yapmanız gereken şeylerin başında Venezuela uçak bileti fırsatlarına göz atmak geliyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here