Uçak Bileti

Osmanlı Devleti’nin Balkanlardaki en önemli şehri olan Kavala, tarihi ve doğal güzellikleriyle Yunanistan’ın Ege Denizi kıyısında uzanan tatil destinasyonlarından biri. Bizans İmparatorluğu’nun Selanik ile İstanbul arasındaki en hareketli noktası olan Kavala yılın her dönemi çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor.

Balkanların incisi Kavala 80,000’i aşan nüfusa sahip. Yaz döneminde artan tatilci ilgisi ile dolup taşan şehir sokakları Türkiye’nin sahil beldeleri ile benzerlik gösteriyor. Geniş meydanları, alışveriş merkezleri, tarihi ve modern dünyayı bir arada bulunduran sokakları ile Kavala etkileyici güzellikte.

Kavala Gezilecek Yerler

Kavala-NeredeKavala gezilecek yerler oldukça fazla. Panagia Bölgesi şehrin en tarihi yapılarını bir arada bulunduruyor. Tepede yer alan ve Bizans izleri taşıyan Kavala Kalesi, günümüzde otel olarak kullanılan Kavalalı Mehmet Ali Paşa Külliyesi, Kavalalı Anıtı ve Kavala Arkeoloji Müzesi mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

Geçmiş yıllarda tütün ticaretinin kalbi olan şehirde Tütün Müzesi şehrin ticari geçmişine ışık tutuyor. Müzenin duvarları siyah beyaz fotoğraflarla, tütün fabrikasında çalışan işçiler ve dönemin koşullarını yansıtıyor.

Eleftherias Meydanı şehrin buluşma noktası. Meydana ulaşan Megalou Alexandrou Pedestrian Caddesi çık restoran, kafe ve barlar, mağazalar ile oldukça hareketli. Yine meydanın yanı başında bulunan ve camiden dönüştürülen Agios Nikolaos Kilisesi kenti ziyaret edenlerin listesinde.

Mobil Uygulama

Arkeolojik eser açısından zengin olan şehirde özel arkeoloji turları düzenleniyor. Nestos Nehri kano, rafting ve su sporları için bölgenin en tanınan yerleri arasında.  Kuzey Ege Denizi’nin en etkileyici adalarından biri olan Thasos (Taşöz) Adası şehre ziyaretçi çeken bir başka neden. Mermer taşlı plajları ile Thasos Adası, İstanbul ve çevresinden çok saıda ziyaretçi ağırlıyor.

Kavala’ya Nasıl Gidilir

Kavala-YunanistanKavala’ya havayolu ile ulaşmak isteyenlerin İzmir ya da İstanbul’dan Selanik’e uçmaları gerekiyor. Selanik uçak bileti alarak şehre ulaştıktan sonra 138 kilometre mesafedeki Kavala’ya araç kiralayarak 1,5 saatte ulaşılabiliyor. Kavala’ya özel aracı ya da otobüsle gitmek isteyenler için İstanbul’dan 480 kilometre olan mesafe, özel araçla 5,5 saatte aşılıyor. Dilerseniz Kavala’ya otobüs yolculuğuyla ulaşabilirsiniz. Kavala otobüs bileti seçeneklerini kolayca karşılaştırabilirsiniz.

Osmanlı izlerini taşıyan, tarihin farklı dönemlerini hissettiren sokakları ile Kavala yakın çevrede tatil yapılabilecek en güzel alternatiflerden biri. Havayolu şirketlerinin kampanyalarından uygun uçak bileti bakarak ya da özel araçla Kavala’ya gidilebiliyor.

Otobüs Bileti