Uçak Bileti

Bodrum Yarımadası’nın karşısında, Anadolu’dan 8 mil uzaklıkta bulunan Kos Adası, Türkler tarafından İstanköy olarak biliniyor. Yunanistan’ın en turistik adalarından biri olan Kos, Oniki Ada grubunun bir parçası.

Antik Çağ’dan bu yana farklı uygarlıkların izlerinin görüldüğü Kos Adası, Antik Çağ Hekimi Hipokrat’ın doğum yeri. Adanın en ilgi çeken yerlerinden biri olan Hipokrat ağacı yıllara meydan okuyor.

Kos Adası Gezilecek Yerler

Koas-Adasi-Nasil-GidilirEge Denizi’nin mavi suları ile çevrili Kos, lezzetli deniz ürünleri, geniş ve bereketli ovaları, serinleten hafif rüzgarı, insanı etkileyen doğal güzellikleri, sıcakkanlı insanları ve sempatik mimarisi ile yabancılık hissettirmiyor.

Her yıl 1,5 milyonu aşkın turistin ziyaret ettiği Kos gezilecek yerler açısından bol alternatif sunuyor. İstanköy’de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında Marmara, Lambi ve Tingaki plajları, Şövalye Şatosu, Kos Arkeoloji Müzesi ve Eleftarias Meydanı bulunuyor.

Ada turu yapmak için limanın çevresinde sıralanan kiralık araç ofislerinden, otomobil, ATV ya da motosiklet kiralamak iyi bir seçenek.  14. yüzyıldan kalma Şövalye Şatosu, Kos’un geçmişten günümüze miras kalan tarihi eserleri arasında.

Mobil Uygulama

Eleftarias Meydanı’nda bulunan Hipokrat Heykeli, adanın en önemli sembolü. Antik Çağ hekimi Hipokrat, günümüzde tıp biliminin atası olarak kabul ediliyor. Tıp eğitimi alan kişilerin mesleğe başlamadan önce Hipokrat Yemini etmesi gerekiyor. Aynı meydanda bulunan Kos Arkeoloji Müzesi adada zamanda yolculuk yapmak isteyenlerin tercih ettiği noktalardan.

Uzunluğu 300 kilometreyi aşan plajları ile İstanköy Adası, deniz-kum-güneş tatili sevenlerin rotasında.  Ege Denizi’nin en güzel kumsalları arasında gösterilen Lambi, Kamel, Marmara, Tingaki ve Kardamena yaz aylarında dolup taşıyor. Su sporları ve farklı aktiviteler için de ziyaret edilebilecek bu plajlarda jet-ski, rüzgar sörfü ve para-sailing yapılabiliyor.

Tipik bir Ege adası olan Kos’ta deniz ürünleri çeşitliliği baş döndürüyor. En güzel ve taze deniz ürünü çeşitlerinin bulunabildiği adada fiyatlar da gayet makul. Balık çeşitleri, ızgara ahtapot, kalamar, balık çeşitleri, balık çorbası, karides, mezelerden fava, humus, musakka, cacık, Ege otları ve kabak çiçeği dolmasının tadına bakmadan dönmemek gerekiyor.

Ege adalarında Girit ve Rodos ile birlikte en çok Türk azınlığın yaşadığı İstanköy’de çok sayıda Türkçe konuşanla rastlamak mümkün.

Kos’a Nasıl Gidilir

Koas-Adasi-TurlariKos’a Türkiye’den ulaşım için çok sayıda alternatif bulunuyor. Birinci seçenek deniz yolculuğu. Bodrum ya da Turgutreis’ten kalkan feribotlarla Kos Adası’na çok kısa sürede ulaşmak mümkün. Bu yolu denemek için Bodrum Havalimanı’na sefer gerçekleştiren firmalardan Kos uçak bileti alarak Bodrum’a gelebilirsiniz. Kos’a Bodrum’dan feribot 1 saat, Turgutreis’ten ise 30 dakika sürüyor.

Türkiye’den Kos Adası’na yolculuk için feribot dışındaki diğer seçenek ise uçak yolculuğu. İstanbul, Ankara ve İzmir’den Atina’ya uçak bileti alarak, Atina aktarmalı olarak Kos Havalimanı’na ulaşılabiliyor. Kos Havalimanı şehir merkezine 23 kilometre uzaklıkta.

Antik Çağ’a ulaşan tarihi, etkileyici mimari yapıları, lezzetli yemekleri ve birbirinden güzel plajları ile Ege’nin en güzel seyahat rotalarından biri olan Kos Adası, keyifli bir deneyim için tercih edilebilir.

Otobüs Bileti