Uçak Bileti

Balkan Yarımadası’nın merkezinde yer alan Sofya, Bulgaristan’ın en kalabalık şehri ve başkenti. 1,5 milyona yaklaşan nüfusa sahip olan Sofya, 7,000 yıllık tarihi geçmişiyle bölgenin en eski yerleşim yerleri arasında.

Doğu Roma İmparatorluğu ile Osmanlı İmparatorluğu’nun izlerini taşıyan tarihi caddeler, Demir Perde Dönemi’ni yansıtan mimari yapılar, yüzyıllardır ayakta duran görkemli ibadethaneler, kültür ve sanat severleri etkileyen sokaklar zamanda yolculuk hissi yaşatıyor.

Sofya Gezilecek Yerler

Sofya

Sofya gezilecek yerler denildiğinde ismi Bulgaristan ile özdeşleşen birçok mimari yapı akla geliyor. Freskleri ile dillere destan olan, Orta Çağ sanatının izlerini taşıyan Boyana Kilisesi, gösterişli altın kubbeleriyle Alexander Nevsky Katedrali, Ayasofya Kilisesi, Eski Kraliyet Sarayı, Ivan Nazov Ulusal Tiyatrosu ve Slaveykok Meydanı listenin en başında yer alması gereken yerlerden.

Neo-Bizans mimarisinin en başarılı örnekleri arasında gösterilen Alexander Nevsky Katedrali, Ortodoks kiliselerinin en büyüklerinden biri. Bu kilise Sofya’nın sembolü olarak biliniyor. İtalyan mermeri ile dekore edilen iç yapısı oldukça etkileyici.

Mobil Uygulama

Ulusal Sanat Galerisi sanat koleksiyonunun yanı sıra mimari yapısı ile de görülmeye değer. Geçmişte Kraliyet Sarayı olarak kullanılan yapı, 19.yüzyıldan bu yana modern eserler, heykel ve resimlerin sergilendiği galeri işlevinde.

Ülkenin en eski yapılarından biri olan Ivan Vazov Ulusal Tiyatrosu, Neoklasik mimari ve altın yaldızlı freskleri ile görenlerin uzun süre etkisinden çıkamadığı bir mabet etkisi yaratıyor.

Şehrin en büyük caddesi, Mariya Luiza üzerindeki Banyabaşı Camii Mimar Sinan’ın eserlerinden. Sofya’nın en hareketli ve renkli meydanı ise Slaveykov Meydanı. Haftanın belli günleri eski kitapçıların buluştuğu meydan kitap okuyan, bisiklet süren, çocuklarıyla gezintiye çıkanların soluklandığı bir yaşam alanı.

Vitoşa Bulvarı ise şehrin kalbi. Hareketin bir an bile bitmediği bulvarda lüks mağazalar, şık butikler, kafe ve restoranlar sıralanıyor. Sofya ile ilgili genel izlenimi bu bulvarda hissetmek mümkün.

11.yüzyılda tapınak olarak tasarlanan, 13.yüzyılda kiliseye dönüştürülen Boyana Kilisesi UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunuyor. Kırmızı tuğla ile inşa edilen ve haçı andıran mimarisi dikkat çeken kilisede freskler de oldukça etkileyici.

Sofya’ya Nasıl Gidilir

Sofya-Nasil-Gidilir

İstanbul’dan Sofya’ya haftanın 7 günü direkt uçuş bulunuyor. 1 saat 20 dakikalık uçuş mesafesinde olan şehrin havalimanı ise merkeze 10 kilometre mesafede. İstanbul’dan 560 kilometre mesafedeki Sofya’ya kendi aracıyla ya da otobüsle gitmek isteyenlerin 7-8 saatlik bir karayolu yolculuğuna katlanmaları gerekiyor. Sofya’ya otobüsle de ulaşım mümkün. Sofya otobüs bileti seçeneklerini karşılaştırabilirsiniz. 

Avrupa’nın en eski şehirlerinden biri olan Sofya, Türkiye’ye oldukça yakın mesafede. Günübirlik ziyaretlerin bile yapılabileceği şehre bir uçak bileti alarak ulaşmak mümkün. Keşfetmek için beklemeden harekete geçmek gerekiyor.

NOT: Bulgaristan vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti