Uçak Bileti

Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinde yer alan Tampa şehri, düzenli ve temiz sokaklarıyla ülkenin ‘en temiz’ yerleşim yerleri arasında. Yaklaşık 500 bin kişinin yaşadığı şehir, gezilip görülecek yerleriyle de öne çıkıyor. Şehir merkezini saran gökdelenler yüzünden büyük bir iş merkezini andıran Tampa, gece olduğundaysa cıvıl cıvıl partiler ve konserlerle renkleniyor. Yıl içinde çok sayıda festival ve kültür sanat etkinliği de düzenlenen bu hareketli şehir, ülke turizminin önemli adreslerinden biri. Kuzey Amerika‘da yaz turizmi denildiğinde ilk akla gelen şehirleri arasında bulunan Tampa’nın görülmesi gereken yerlerini merak edenler, bu yazı sizin için.

Tampa’da Görülmesi Gereken 5 Turistik Yer

1. Busch Bahçeleri

Vahşi hayvanların, at biniş parkurlarının yer aldığı bir hayvanat bahçesi ve eğlence parkı olan Busch Bahçeleri, Afrika’daki doğal yaşamı merak edenler için kaçırılmayacak bir fırsat. Zira bu bahçenin hazırlanmasında tema olarak Afrika seçilmiş.

2. Sunshine Sky Bridge

Toplam uzunluğu 6.67 kilometre olan Sunshine Sky Bridge (Bob Graham Sunshine Skyway Bridge), Tampa Körfezi üzerinde kuruluç Pinellas County’deki St. Petersburg ve Manatee County ile Florida’daki Terra Ceia’yı birbirine bağlayan kablo destekli bir köprü olan Sunshine Sky Bridge, harika manzarası ile hayranlık uyandırıyor.

3. Tampa Riverwalk

Mobil Uygulama

Etrafı oyun alanları, alışveriş merkezleri, oteller, yürüyüş yolları, kafeler ve restoranlarla çevrili bir yaşam alanı haline gelen Tampa Riverwalk, şehrin en hareketli noktalarından biri. Hemen hemen yer yaş grubuna hitap eden bir etkinlik bulabileceğiniz bu bölge, özellikle günbatımı ve akşam saatlerinde oldukça kalabalık oluyor.

4. Ybor City

Vicente Martinez-Ybor tarafından kurulan Ybor City, yaklaşık yüzyıllık bir tarihe sahip. Tramvay, bisiklet ya da yaya olarak gezilmesi önerilen bu tarihi şehirde dolaşırken, rengarenk binalar arasında bambaşka bir dünya bulabilirsiniz. Keşfetmeyi ve nostaljik yerleri sevenler için harika bir durak olan Ybor City, şehrin en popüler yerlerinden.

5. Sacred Heart Catholic Church

1500’lü yıllardan bu yana Katolik inancının yaygın olarak yaşandığı bir şehir olan Tampa’da inşa edilen Sacred Heart Catholic Church (Sacred Heart Katolik Kilisesi), 1900’lü yılların başında tamamlanmış. Yapımına yaklaşık 300 bin dolar harcanan bu kilise Romanesk tarzı mimarisi ve mermer kaplı dış görünüşüyle anılıyor.

Florida’nin tatil için en uygun yerleşim yerlerinden biri olan bu renkli şehir, özellikle yaz aylarında oldukça hareketli bir görünüme kavuşuyor. Siz de Tampa uçak bileti fırsatlarına göz atarak, unutulmaz bir Amerika deneyimi yaşayabilirsiniz. Yola çıkmak için ne bekliyorsunuz ki!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here