Uçak Bileti

Yüksek yaşam standartları, huzur dolu atmosferi ve modern yapısıyla dünyanın en yaşanabilir şehirleri arasında gösterilen Toronto, yolu Kanada’ya düşenlerin vazgeçilmez rotalarından biri. Kanada’nın kan donduran soğuklarının diğer şehirlere göre daha az hissedildiği bir yerleşim yeri olan Toronto, çok kültürlü yapısı ve gelişmiş eğitim sistemiyle de biliniyor. Kuzey Amerika‘nın en fazla göçmen başvurusu alan ülkeleri arasında bulunan Kanada, Türk vatandaşlarından vize talep ediyor. Bu nedenle seyahat hazırlıklarınızı yaparken vize işlemlerine öncelik vermeyi ihmal etmeyin.

Toronto’da Mutlaka Görülmesi Gereken 5 Yer

Mimari açıdan oldukça modern bir görünüme sahip olan Toronto, ülkenin turistik anlamda en cazip yerleri arasında. Eğlence, kültür – sanat etkinlikleri ve turistik yerler açısından oldukça popüler olan şehir, turistlerin olduğu kadar göçmenlerin de gözde yerleşim yerlerinden.

1. Canadian National (CN) Kulesi

1976 yılında tamamlanan ve dünyanın en yüksek dördüncü kulesi olan Canadian National (CN) Kulesi, 553 metre yüksekliğe sahip. Şehrin hemen hemen her noktasından görülebilen bu devasa yapı, içerisindeki restoranlar ve panoramik şehir manzarasıyla, Toronto’nun simgesi olarak kabul ediliyor.

Mobil Uygulama

2. St. Lawrence Market

Toronto’yu ve yerel yaşamı keşfetmek isteyenlerin uğraması gereken yerlerin başında gelen St. Lawrence Market, Front East ve Jarvis caddeleri üzerinde yer alıyor. Alışveriş yapmayı seven gezginler için oldukça cezbedici olan bu market, 2012 yılında National Geographic tarafından dünyanın en iyi marketi olarak seçilmişti.

3. Royal Ontario Müzesi

Sıra dışı bir mimariye sahip olan Royal Ontario Müzesi, zengin koleksiyonunun yanı sıra ülkenin en büyük araştırma merkezi olmasıyla da öne çıkıyor. 40 farklı galerisi olan bu çarpıcı müzede, 6 milyondan fazla obje sergileniyor. Saat 10.00-17.30 arasında ziyarete açık olan Royal Ontario, aynı zamanda Kuzey Amerika’nın en büyük beşinci müzesi unvanına sahip.

4. Black Creek Pioneer Village

Black Creek Pioneer Village (Black Creek Köyü), 19. yüzyıldan esintiler taşıyan bir açık hava müzesi. O dönemin köy yaşamını ve eşyalarını görebileceğiniz bu tarihi köy, geleneksel yaşama ve farklı kültürlere ilgi duyanlar için oldukça büyüleyici bir bölge. Humber Nehri kıyısında kalan bu köye ilk yerleşimin 900’lü yıllarda yapıldığı düşünülüyor.

5. Casa Loma Kalesi

Günümüzde film çekimleri, sergi ve gala gibi kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan tarihi bir mekan haline dönüşen Casa Loma Kalesi, renkli çiçeklerle süslü bahçesi, zengin kütüphanesi ve şarap mahzeniyle de turistlerin ilgisini çekiyor. Asker ve iş adamı Sör Henry Pellatt tarafından yaptırılan ve inşası 1914 yılında tamamlanan bu kalenin 98 odası var.

Siz de Toronto uçak bileti fırsatlarını takip ederek Kuzey Amerika’nın en güzel şehirlerinden birini keşfetme şansı yakalayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here