Uçak Bileti

Orta Doğu’nun ekonomik açıdan en zengin ülkesi olan Suudi Arabistan, aynı zamanda Arap Yarımadası’nda bulunan en büyük ülke. Resmi ismi Suudi Arabistan Krallığı olarak geçen bu Arap ülkesi, Müslümanların kutsal olarak kabul ettiği yapı ve yerlere ev sahipliği yaptığı için özellikle din turizmi konusunda oldukça popüler. Teknolojik ve mimari açıdan her geçen gün daha da gelişen bu ülkeye gittiğinizde, devasa gökdelenleri, dini mekanları ve gündelik yaşamın devam ettiği şehri merkezlerini görebilirsiniz.

Suudi Arabistan’da Görmeniz Gereken 9 Yer

1. Kabe

Müslümanların hac merkezi olan Kabe, ülkeye din turizmi için gelen turistlerin gözdesi. Her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilen Kabe, İslam dininin en önemli ve kutsal yapısı. Yüksekliği 13 metreyi bulan bu yapının yapımı Milattan Önce 800 yılında başladı.

2. Mescid-i Nebev

Müslümanların son peygamberi Hz. Muhammed’in kabrinin yer aldığı kutsal bir mescit olan Mescid-i Nebevî, Peygamber Mescidi ismiyle de biliniyor. Mescid-i Nebevî, Müslümanların Mekke’den Medine’ye göz ettiği Hicret olayından sonra Hz. Muhammed ve arkadaşları tarafından inşa edildi.

Mobil Uygulama

3. Kuba Mescidi

Müslümanlar tarafından yapılan ilk mescit olarak bilinen Kuba Mescidi, Medine şehrinde yer alıyor. 622 yılında inşa edilen ve İslam mimarisinin en önemli yapılarından biri olan Kuba Mescidi, minareleri, beyaz ve yeşil renklerin hâkim olduğu görüntüsü ve muazzam kubbeleriyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

4. Mescid-i Haram

Mekke şehrinde bulunan 89 metre yüksekliğindeki görkemli bir mescit olan Mescid-i Haram, 638 yılından bu yana ibadete açık. Yaklaşık 361 bin metrekarelik bir alanı kaplayan bu kutsal ibadethane, her yıl milyonlarca Müslümanı ağırlıyor.

5. Murabba Sarayı

Riyad şehrinin en ünlü turistik yapılarından biri olan Murabba Sarayı, Kral Abdülaziz tarafından inşa ettirildi. 1945 yılında yapımı tamamlanan bu saray, kralın ikametgahı olarak tasarlandı. 16 hektarlık bir alanı kaplayan bu saray içine 1940’lı yıllarda inşa edilen asansör ise Suudi Arabistan’ın ilk asansörü olarak biliniyor.

6. Masmak Kalesi

Riyad şehrinde yer alan Masmak Kalesi, 19. yüzyılda savunma amacıyla inşa edilen tarihi bir yapı. Günümüzde müze olarak kullanılan ve ülkenin en turistik yerlerinden biri haline gelen yapıda Kraliyet ailesine ait çok sayıda kıyafet, resim ve el sanatları eseri sergileniyor.

7. Al – Balad

Mercan taşlarından yapılan tarihi evleri ve kültürel dokusuyla göz kamaştıran Al – Balad, 2014 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan bir semt. Cidde şehrinde Kızıldeniz kıyılarına kurulan bu tarihi bölgenin geçmişi 7. yüzyıla dek uzanıyor.

8. Uhud Dağı

Uhud Dağı, 1.077 metre yüksekliğiyle Medine’deki en büyük dağ. 625 yılında yapılan Uhud Savaşı’na da sahne olduğu için Müslümanlar için de oldukça önem taşıyan Uhud Dağı, Suudi Arabistan ziyaretlerinin en gözde ziyaret adreslerinden biri.

9.Kral Fahd Fıskiyesi

Cidde şehir merkezine renk katan şahane görüntüsüyle öne çıkan Kral Fahd Fıskiyesi, Kızıldeniz üzerine inşa edildi. Kızıldeniz’den aldığı suları yaklaşık 312 metre yükseğe püskürten bu fıskiye, 500 ışık kullanılarak aydınlatıldığı için özellikle geceleri muazzam bir görünüme kavuşuyor.

Eğer siz de Orta Doğu’nun kalbinin attığı bu ülkeyi keşfetmek istiyorsanız, Suudi Arabistan uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz. Suudi Arabistan’a en çok Cidde, Medine, Riyad ve Taif şehirleri üzerinden uçak bileti alınmaktadır.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here