Uçak Bileti

Uçaklar seyahat etmeyi kolaylaştıran en hızlı ve güvenli ulaşım araçlarından biri. Günümüzde bilet fiyatlarının ekonomik hale gelmesiyle kimi zaman otobüsten bile daha ucuza seyahat edebildiğimiz bu araçlarla daha konforlu seyahat etmek için uçuş sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Zira yüksek basıncın etkisi ile kulak ağrısı ve tıkanması gibi bazı sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz ama hemen endişelenmeyin. Yüksek basıncın etkisiyle ortaya çıkan bu durumu önlemek ve etkilerini en aza indirmek için seyahat rehberinize eklemeniz gereken bazı basit yöntemler var. İşte uçuş sağlığı için uygulamanız gereken o yöntemlerden bazıları.

Uçak Seyahatlerinde Kulak Ağrısı Yaşamamak İçin Yapılacak 5 Şey

1. Sakız Çiğnemek

Orta kulakta oluşan basıncı dengelemek için yapabileceğiniz en basit şeylerden biri sakız çiğnemek. Sakız çiğnerken artan yutkunma işlemi östaki borusundaki kasları harekete geçirdiği için basıncın etkilerini daha az hissetmenizi sağlayabilir.

2. Su İçmek

Tıpkı sakız çiğnemek gibi su içmek de yutkunmanızı sağladığı için kulaktaki basıncı ve acıyı azaltabilir. Kalkış ve iniş esnasında bir bardak su içerek yolculuğunuzu daha rahat geçirebilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Esnemek

Hemen ‘ama nasıl sürekli esneyeceğim’ diye dertlenmeyin. Esniyor gibi hareket edip, kulaktaki basınç dengesini sağlayabilirsiniz.

4. Uyumayın

Uçaktaki kulak tıkanmaları genellikle iniş ve kalkış anında ortaya çıktığı için bu süreçlerde uyanık olmak kulağınızı oldukça rahatlatabilir. Böylece kulak dengeleme hareketlerini yapabilir ve ağzınızın kapalı kalmasının önüne geçebilirsiniz.

5. Nefes verin

Burnunuzu kapatıp, ağzınızla derin bir nefes alın. Bu nefesi ağzını ve burnunuz kapalı iken dışarı vermeye çalışın. Böylece basınçlı havayı östaki borusundan orta kulağa doğru iletebilirsiniz. Etkili olması için bu hareketi birden fazla kez yapabilirsiniz.

Bonus: Bebeklerin ağzına emzik verin

Uçakta bir bebek varsa yolculuğun sizin için kabusa dönüşeceğini düşünüyor olabilirsiniz. Zira bebekler kulak basınçlarını kendileri dengeleyemediği için rahatsızlıklarını ağlayarak ifade edip ortalığı savaş alanına çevirebiliyor. Bu gibi durumlarda hem kendi rahatınızı hem de bebeğin sağlığını korumak için bebeklerin emzik ya da biberon emmesini sağlayabilirsiniz. Eğer bebek sizin değilse, karşı tarafa bu tavsiyeyi vermeyi ihmal etmeyin. Ayrıca iniş ve kalkış esnasında uyumalarının önüne geçerek de ekstra önlem alabilirsiniz.

Uçuş esnasında alınacak tedbirlerin yanı sıra uçuş öncesinde de dikkat etmeniz gereken şeyler olduğunu unutmayın. Üst solunum yolu rahatsızlıkları yaşayanlar ya da kulak ameliyatı geçirenlerin uçağa binmeden önce doktora görünüp tavsiye almalarında fayda var. Uçuş sağlığınız için gereken tedbirleri öğrendiyseniz, şimdi seyahat etmek istediğiniz rotayı belirleyip, uçak bileti alarak, sağlıklı ve huzurlu bir seyahat fırsatı yakalayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here