Uçak Bileti

Orta Doğu coğrafyası, dilden dile gezen korkutucu hikayeleri dinlemeyip yola çıkanları, hayran kalacakları manzaralarla karşılıyor. Büyüleyici doğal güzelliklerinin yanı sıra pek çok medeniyetin izlerini taşıyan kültürel ve tarihi dokusuyla da nefes kesen bu bölge, sayısız şehre ev sahipliği yapıyor. Kimi petrol kimi de doğalgaz rezervlerinin katkısıyla oldukça ihtişamlı ve zengin yerlere dönüşen bu şehirler, siyasi ve ekonomik olayların arkasında keşfedilmemiş sayısız güzellik saklıyor. Önyargıları kenara bırakıp, yolda olmanın tadını çıkarmak gerek!

Orta Doğu’da Hayran Kalacağınız 10 Şehir

1. Kahire

Mısır’ın başkenti Kahire, dünyanın yedi harikasından biri olan Keops Piramidi’nin yanı sıra Gize ve Kefren piramitleri gibi önemli turistik noktalara da ev sahipliği yapıyor. Orta Doğu’da mistik ve büyüleyici bir gezi yapmak isteyenler, bu şehre uğrayıp, piramitlerin gizemli hikayelerini dinlemeli.

2. Doha

Dünyanın en hızlı gelişen şehirlerinden biri olan Doha, bir milyonu aşan nüfusuyla Katar’ın en büyük şehri. Safari, deve turları gibi etkinliklerin düzenlendiği Sealine Çölü, şehrin geleneksel dokusunu gözler önüne seren Souq Vaqif ve masmavi sularıyla Maldivler’i andıran Banana Island ise Doha’da görülecek yerlerin başında geliyor.

Mobil Uygulama

3. Kudüs

Dünyanın en eski şehirlerinden biri olarak bilinen Kudüs, din turizminin en popüler destinasyonlarından. Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudiler arasında kutsal olarak kabul edilen Kudüs’te, Eski Şehir Bölgesi’ne uğramayı unutmayın.

4. Dubai

Birleşik Arap Emirliklerini oluşturan yedi emirlikten biri olan Dubai, lüks tutkunu turistlerin gözdesi. Dubai’de dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa ve Palmiye Adaları gibi yerlerin yanı sıra eğlence yaşamını da keşfetmelisiniz.

5. Tel Aviv

UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan Beyaz Kent, Rotschild Caddesi ve Yahudi Müzesi gibi önemli turistik noktalarıyla İsrail’in Akdeniz kıyılarında yer alan Tel Aviv, ülkenin ikinci büyük şehri. ,

6. Beyrut

Bir buçuk milyonu aşan bir nüfusun yaşadığı Beyrut şehri, aynı zamanda Lübnan’ın başkenti. Savaş dönemi öncesinde güzelliğiyle ve romantik atmosferiyle Orta Doğu’nun Paris’i olarak anılan şehir, o dönemlerde yazarların ve şairlerin de en gözde ilham kaynaklarından biriydi.

7. İsfahan

Günümüzden Paleolitik Çağ’a dek uzanan zengin ve köklü tarihiyle öne çıkan İsfahan, o dönemlerin izlerini taşıyan tarihi eserleri ve nefes kesen güzellikteki mimarisiyle İran’ın en popüler şehirlerinden.

8. Şarm El Şeyh

Kızıldeniz kıyılarını süsleyen büyüleyici bir şehir olan Şarm El Şeyh, geleneksel eğlencelerin yaşandığı renkli gece hayatı, incecik kumlara sahip plajları, zengin sualtı yaşamı ve harika doğasıyla göz kamaştırıyor.

9. Hurghada 

Kızıldeniz’in masmavi ve temiz sularının tadını çıkarabileceğiniz en keyifli seyahat destinasyonlardan biri olan Hurghada, enfes dalış noktalarının yanı sıra renkli gece hayatıyla da ünlü.

10. Tahran

15 milyonu aşan nüfusuyla İran’ın başkenti konumundaki Tahran şehrinde Gülistan Sarayı, Sadabat Sarayı ve Kraliyet Mücevherleri Müzesi gibi görülmeye değer pek çok etkileyici yer bulabilirsiniz.

Kültürel dokuları kadar misafirperver insanlarıyla da bilinen bu nefis Orta Doğu şehirlerinde keyif dolu bir seyahat geçirmek için yapmanız gereken ilk şey, uçak bileti kampanyalarına göz atmak.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here