Uçak Bileti

Malavi, Afrika kıtasının güneydoğu bölümünde bulunan, yaklaşık 18 milyon kişinin yaşadığı denize kıyısı bulunmayan bir ülke. Ülkenin kuzeybatısında Zambiya, kuzeydoğusunda Tanzanya, doğusunda ise Mozambik yer alıyor. Dünyanın en fakir ülkelerinden biri olarak bilinen Malavi, zengin kültürel dokusu, farklı etnik grupları ve göz kamaştıran manzaralar sunan doğal güzellikleriyle keşfedilmeyi bekleyen bir coğrafya.

Malavi’de Görebileceğiniz 5 Yer

1. Malavi Gölü

Ülkenin yaklaşık beşte birini oluşturan Malavi Gölü (Lake Malawi), 560 kilometre uzunluğu, 80 kilometreye varan genişliği ve 704 metre derinliğiyle Afrika’nın en büyük göllerinden biri. Ülke ekonomisinde önemli bir yer tutan bu göl üzerinde pek çok su sporu aktivitesi düzenleniyor. Ülkede keyifli ve eğlence dolu zamanlar geçirebileceğiniz bu göl ve çevresi, özellikle hafta sonu ve tatil günlerinde oldukça kalabalık oluyor.

2. Nkhata Bay

Ülkenin en popüler turizm bölgesi olan Nkhata Bay, her yıl çok sayıda turist tarafından ziyaret ediliyor. Masmavi ve berrak sulara sahip plajları, nefes kesen güzellikteki manzaraları ve görenleri büyüleyen doğasıyla ünlenen Nkhata Bay, Malavi seyahatlerinin vazgeçilmez duraklarından. Eğer Nkhata Bay’a uğramadan bu ülkeden ayrılırsanız, pişman olabilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Nyika National Park

Nyika National Park (Nyika Milli Parkı), 1966 yılında ziyarete açılan ve yaklaşık 3200 kilometrekarelik bir alanı kaplayan bir doğa alanı. Doğa gezilerine ve uzun yürüyüşlere meraklı olanların gözdesi olan Nyika National Park, sahip olduğu yüzölçümü ve hayvan çeşitliliğiyle ülkenin en büyük milli parkı konumunda.

4. Liwonde Milli Parkı

Malawi’de yer alan Liwonde Milli Parkı (Liwonde National Park), 548 kilometrekarelik bir alanı kaplıyor. 1973 yıllında hizmette açılan bu milli park, ülkenin en popüler doğa alanlarından biri konumunda. Yüzlerce farklı türde hayvan yaşadığı bu milli park, zengin bitki çeşitliliği ve tertemiz havasıyla da öne çıkıyor. Eğer Malavi’nin enfes doğasını daha yakından görmek istiyorsanız, Liwonde Milli Parkı sizin için en doğru yerlerden.

5. Likoma Adası

Malawi’nin Likoma şehrinde yer alan Likoma Adası (Likoma Island), 18 kilometrekarelik bir alan üzerinde yer alıyor. Yaklaşık 7,7 kilometre uzunluğundaki bu ada, bakir doğası ve etkileyici sahilleriyle ülkeye tatil amaçlı gelenlerin en gözde ziyaret noktalarından biri. Likoma Adası’nın masmavi suları ve doğal güzellikleri ferahlamak ve dinlenmek için oldukça cazip.

Eğer siz de bu Afrika ülkesini ziyaret etme planları kuruyorsanız, Malavi uçak bileti kampanyalarına göz atarak, hayallerinizi gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Malavi, ülkesine gidecek Türk vatandaşlarından vize talep ettiği için yolculuk öncesinde vize işlemlerinizi tamamlamayı ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here