Uçak Bileti

Datça, Muğla’nın güzeller güzeli ilçesi ve ülkemizin en güzel tatil rotalarından biri. Masmavi denizi, dantel gibi işlenmiş koyları, yemyeşil bozulmamış doğası ve huzur dolu karakteriyle tanınıyor. Ege Denizi ile Akdeniz’in buluştuğu noktada, 235 kilometrelik sahil şeridi ile ülkemizin en uzun sahilinin de sahibi. Deniz ve güneşle dolu nefis bir tatil geçirmek isteyenler için Datça’nın en güzel koylarını listeye eklemeli!

En Güzel Datça Koyları

1. Kargı Koyu

datça koyları

Kargı Koyu, Datça Merkeze 3 km uzaklıkta yer alan Datça’nın nefes kesici güzellikteki koylarından biri. ‘Datça’da yüzülecek en güzel koy’ olarak biliniyor. Denizin dibi çakıllı ve taşlı olduğu için buraya gelmeden deniz ayakkabısı almanız suya giriş çıkışınızı oldukça kolaylaştırır.

Kargı Koyu’nun en karakteristik özelliği etrafı dağlarla çevrili olduğu için kuzeyden gelen rüzgarlara kapalı, bu sebeple denizin suyu kapalı havalarda bile diğer koylara göre daha sıcak oluyor. Burada kamp yapabileceğiniz işletmeler de var ücretsiz olarak çadır kurabileceğiniz yerler de. Plajda pek çok işletme var.

2. Balıkaşıran Koyu

Balıkaşıran Koyu, Datça’da kamp yapmak isteyenler için çok hoş bir alternatif. Marmaris-Datça güzergahında yer alan bu harika koy, Ege Denizi ile Akdeniz’in birleşti noktada yer alıyor. Datça’ya varmadan yarımadanın daraldığı yerde. Kafa dinlemek için mükemmel bir koy. Denizi tertemiz ama deniz kestanelerine dikkat etmek gerek.

Mobil Uygulama

Çadırınızı kurup, Datça’nın berrak sularında keyifli vakit geçirebilirsiniz. Çok fazla bilinmediğinden olsa gerek diğer popüler koylara nazaran daha sakin. Ana yoldan sonraki yol kötü, bu da koyun kalabalık olmamasının bir diğer nedeni.

3. Palamutbükü

palamutbuku

Palamutbükü Akvaryum Koyu, Palamutbükü’ne geldikten sonra Akçabük’e doğru giderken yolun kenarında kalan ufak bir koy. Datça denince muhtemelen akla gelen ilk yer de burası. Berrak kıyısı ve upuzun plajı ile Palamutbükü çok etkileyici bir coğrafyaya sahip. Bu koyda kamp yapmak ücretsiz. Ancak ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz en yakın yer 2 km mesafede olan Palamutbükü’nde.

Her ne kadar diğer koylar kadar büyük olmasa da ücretsiz bir yer olduğu için sıklıkla tercih ediliyor. Burada kamp yapmayı düşünüyorsanız eğer erkenden gidip çadırınızı kurmanızı tavsiye ederim. Merkezden sonra bol virajlı, çok kıvrımlı yollardan geçerek yaklaşık 40 dakikada Palamutbükü’ne ulaşabilirsiniz.

4. Kurubük

Kurubük, Ovabükü’nden yola çıkıp Palamutbükü’ne doğru giderken yol kenarında kalan ilk koy. Güneşin koya vurduğu saatlerde tıpkı bir akvaryum gibi görünüyor. Suyun içinde büyük kayalar, taşlar olduğu için Kurubük’e deniz ayakkabısı ile girmenizi tavsiye ederiz.

Kurubük, yeşil doğası ve sakinliği ile Datça severlerin uğrak noktası. Burada ücretsiz olarak kamp yapabilirsiniz. Ancak etrafında herhangi bir işletme bulunmadığı için burada kamp yapmayı düşünenlerin bütün ihtiyaçlarını yanında getirmesi gerekiyor.

5. Hayıtbükü

hayitbuku

Hayıtbükü, Mesudiye köyüne bağlı. Koy rüzgarsız ve denizi sığ, yaklaşık 400-500 metre uzunluğunda. Bir uçtan diğerine rahatlıkla yüzebilirsiniz, denizi pırıl pırıl. Çocuklu aileler de bu nedenle Hayıtbükü’nü sıklıkla tercih ediyor. Koyun çevresi dut ağaçlarıyla dolu.

Hayıtbükü, Datça’nın pansiyon ve apartların yoğun olduğu bir bölge. Sezonun düşük olduğu dönemlerde bu pansiyon ve apartların şezlong, şemsiyelerini kiralayabilirsiniz. Yemek yemek ya da birşeyler içmek isterseniz etrafta çok sayıda kafe ve restoran da var. Hayıtbükü’nden yürüyerek Kızılca büke de gidebilirsiniz. Ayrıca yarım saat uzaklıktaki limandan arabalı vapura binip 2 saatte Bodrum’a gidebilirsiniz.

6. Kızılbük, Gabaklar Koyu

Gabaklar Koyu

Kızılbük, Hayıtbükü’nün hemen solunda kalıyor. Koydaki Gabaklar Pansiyon nedeniyle Gabaklar Koyu ;olarak da biliniyor. Mesudiye Köyü’nün üç bükünden birisi Kızılbük. Hayıtbükü’ne kıyasla daha geniş bir plaja ve çakıllı bir kumsala sahip. Koy, tam bir dinlenme ve inziva alanı. Gereksiz kalabalık yok. Kendinizi yalıtılmış hissedip, kalabalıklardan uzakta olmanın tadını çıkartabilirsiniz.

Hayıtbükü ile Gabakların arası 500 metre mesafede. Toprak yoldan manzarayı seyrede seyrede gitmeniz 10 dakikanızı alıyor. Bungalovda konaklamayı sevenler için uygun olabilecek bu koyun bol yeşille çevrili. İşletmeden şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz gibi, ahşap masaların olduğu gölgeli bölüme de yerleşebilirsiniz. Şezlonga para vermek istemeyenler için plajın ücretsiz bir alanı da var.

✔️ Masmavi denizi ve enfes koyları keşfetmek için Datça otobüs bileti sayfasını ziyaret edin.

7. Akçabük

Akçabük Koyu, Küçük Akvaryum’un az ilerisinde kalan harika bir koy. Yolun hemen kenarında kalıyor ve küçük bir plajı var. Burada herhangi bir tesisi ve araba park etmek için geniş bir alanı yok.

Maviyle yeşilin her bir tonunu görebileceğiniz harika bir denizi var. Tesis olmadığı için hazırlıklı gelmenizde fayda var. Eğer yanınızda şemsiyeniz yoksa hemen koyun yakınındaki yeşil çam ağaçlarının altında dinlenebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here