Uçak Bileti

Asya’da fakir ama mutlu insanların ülkesi olarak ünlenen Sri Lanka, eşine az rastlanan güzellikteki doğa alanlarına ve tarihi yapılara ev sahipliği yapıyor. Binlerce bitki ve hayvan türü arasında harika zamanlar geçirebileceğiniz Sri Lanka’da, bölgenin köklü tarihi ve kültürel dokusunu keşfedebileceğiniz çok sayıda tarihi mekan ve yerleşim yeri de bulabilirsiniz. İşte Sri Lanka gezinizde görebileceğiniz o enfes yerlerden bazıları.

Sri Lanka’da Görebileceğiniz 7 Yer

1. Tangalle Beach

Tangalle Beach, Sri Lanka’nın göz kamaştıran güzellikteki plajları arasında en ünlü olan yerlerden biri. Bembeyaz kumları, masmavi suları ve huzur dolu atmosferiyle ruhunuzu dinlendiren bu plajın yanı sıra Goyambokka Beach ve Medilla Beach de ülkede yüzmenin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz plajlardan.

2. Pinnawala Fil Yetimhanesi

Ailesini kaybeden ya da yaralanan fillerin bakılıp, beslendiği bir bakım merkezi olan Pinnawala Fil Yetimhanesi, kurulduğu 1975 yılından bu yana bölgedeki fillerin sağlığı ve güvenliği için hizmet veriyor. Yetimhanedeki fillerin büyük bölümü, bölgede avlanmak isteyen bilinçsiz avcıların yaraladığı hayvanlardan oluşuyor.

Mobil Uygulama

3. Mirissa

Ülkeyi tanıtan fotoğraf karelerinde de görebileceğiniz Mirissa, etkileyici güzelliğe sahip bir kasaba. Hem gezginlerin hem de balayı çiftlerinin gözdesi olan Mirissa, balina gözlem turları için bölgeye gelenler için de oldukça cazip bir adres.

4. Yala National Park

Yala National Park(Yala Ulusal Parkı), ülkedeki vahşi yaşama tanık olabileceğiniz etkileyici bir doğa alanı. Dileyen ziyaretçiler park içindeki konaklama alanlarında kalarak burada daha uzun zaman geçirme fırsatı da bulabilir.

5. Hikkaduwa National Park

Hikkaduwa National Park (Hikkaduwa Ulusal Parkı), sualtı dünyasına meraklı olan turist ve gezginlerin keyif dolu zamanlar geçirebileceği bir deniz ulusal parkı. Parka gelen ziyaretçi sayısının giderek artması nedeniyle mercan resifleri zarar görmeye başlayan bu park, ülkedeki üç deniz ulusal parkından biri.

6. Sigiriya Aslan Kayası

UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Sigiriya Aslan Kayası, ülkenin en önemli turistik noktalarından. Göz kamaştıran bir doğanın arasına gizlenen bu görkemli kayaya gittiğinizde iki bin merdiven tırmanıp, kocaman aslan pençeleri ve şahane bir manzarayla karşılaşabilirsiniz.

7. Dambulla Mağara Tapınağı

Sri Lanka’nın UNESCO Dünya Mirası Listesine giren yerlerinden biri olan Dambulla Mağara Tapınağı (Dambulla Cave Temple), ülkenin en iyi korunmuş tapınak komplekslerinden. Budistler için oldukça önemli olan bu tapınakta çok sayıda heykel ve mağara görebilirsiniz.

Bu harika ülkeyi ziyaret edip unutulmaz anılar biriktirmek için heyecanlananlar, Sri Lanka uçak bileti kampanyalarına göz atarak seyahat planlarına hızlı bir başlangıç yapabilir.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here