Uçak Bileti

Yaklaşık 17 milyon kilometrekarelik yüzölçümü ile dünyanın en geniş ülkesi olan Rusya, aynı zamanda dünyanın en popüler turizm destinasyonlarından biri. Sert geçen kış ayları nedeniyle soğuk ülke olarak da anılan Rusya’da, başta Moskova ve St. Petersburg gibi ünlü şehirler olmak üzere, gezip görülecek çok sayıda turistik yer bulunuyor. İşte, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bu muhteşem yerlerden bazıları.

Soğuk Ülke Rusya’da Görülmesi Gereken 5 Yer 

1. Kızıl Meydan

Dünyanın en ünlü ve hareketli meydanları arasında gösterilen Kızıl Meydan, Rusya’da hayatın kalbinin attığı yerlerden biri. Çevresinde St. Basil’s Katedrali ve Kremlin Duvarları gibi önemli tarihi yapıların da yer aldığı meydanın ismi ise Rusça’da kırmızı ve güzel anlamlarına gelen ‘krasnaya’ kelimesinden geliyor.

2. Aziz Vasil Katedrali

Mobil Uygulama

16. yüzyılda Korkunç İvan tarafından inşa ettirilen Aziz Vasil Katedrali‘nin üzerinde bulunan sekiz kubbe, sekiz ayrı zaferi temsil ediyor. Günümüzde, restorasyon çalışmaları ile daha da dikkat çekici hale gelen katedral, masal sayfalarından fırlamış rengarenk ve ihtişamlı görünümü ile kendine hayran bırakan bir yapı.

3. Kremlin Sarayı

Rusya’nın simge yapılarından biri olan Kremlin Sarayı, 12. yüzyılda Moskova’da inşa edilmiş. Günümüzde yalnızca bir bölümü ziyarete açık olan bu ihtişamlı sarayda, özellikle Çan Kuleleri Kompleksi ve Kraliyet mezarlığı mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.

4. Bolşoy Tiyatrosu

Tasarımı ünlü mimar Josaph Bove tarafından yapılan tarihi Bolşoy Tiyatrosu, başkent Moskova’da bulunuyor. Mimarisi ile ülkenin en büyüleyici ve prestijli binalarından biri olan Bolşoy Tiyatrosu, 1824 yılında inşa edilmiş. Tiyatro, günümüzde de ünlü opera, bale ve tiyatro gösterilerine sahne olmaya devam ediyor.

5. Ermitaj Müzesi

Dünyanın en büyük resim koleksiyonuna ev sahipliği yapan bir kültür ve sanat müzesi olan Ermitaj Müzesi, 1764 yılında Çariçe 2. Katerina tarafından inşa ettirilmiş. Dünyadaki en eski ve en büyük müzeler arasındaki Ermitaj’da, 3 milyona yakın sanat eseri bulunduğu söyleniyor.

Rusya uçak bileti kampanyalarına göz atarak, bu etkileyici ülkede unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here