Uçak Bileti

Türkiye, dünyanın en çok yabancı ziyaretçi ağırlayan ülkelerinden biri. Anadolu toprakları yüzlerce yıllık birikimin yansımalarına sahip. Ülkemizi ziyaret eden konuklar bu yansımaları her adımda fark ediyor.

Farklı medeniyetlere ait tarihi ve kültürel değerler, etkileyici doğal güzelliklerin yanında lezzetli yemekler konuklarımızın başını döndürüyor. Ülkemize gelen konuklara mutlaka tattırılması gereken lezzetleri sizler için bir araya getirdik. Yüzlerce farklı lezzetin bulunduğu coğrafyamızda listeyi bu 5 lezzetle sınırlamak doğru olmasa da tadıma bir yerden başlamak gerek.

Yabancıların Mutlaka Denemesi Gereken 5 Lezzet

1. Simit 

Ülkemizin en önemli sokak lezzetlerinden simit, farklı şehirlerde farklı maya ve hazırlama biçimiyle farklı aromaya sahip olarak dönüşüm gösteriyor. İstanbul’un simidi, İzmir’de gevrek olarak karınları doyuruyor, kahvaltıyı şenlendiriyor. Hemen her yerde kolaylıkla bulunabilmesi bu lezzetle herkesin buluşmasına aracılık ediyor.

Mobil Uygulama

2. Döner

Ülkemizden çıkıp tüm dünyaya yayılan döner, yurdumuz sokaklarında sıkça karşılaştığımız lezzetlerden. Tavuk ve et olmak üzere iki farklı çeşitle satışı yapılan döner, yoğurtlu-tereyağlı, sade ya da pilavüstü gibi ilavelerle ana yemeğe dönüşüyor.

3. Kebap

Adana ya da Urfa kebabı olarak karşımıza çıkan kebab, dürüm ya da porsiyon olmak üzere en sık tükettiğimiz lezzetler arasında. Şiş üzerine özenle yerleştirilen kıymanın kömür ateşinde pişirilmesinin ardından servis edilen kebabın Adanası acı, Urfası ise acısız.

4. Pide

Ülkemizin dört bir yanında en kolay bulunabilecek yiyeceklerden biri de pide. Kıymalı, kaşarlı, kuşbaşılı, otlu, peynirli çeşitleri bulunan pide, bölgesel farklılıklar gösteren lezzetlerimizden. Karadeniz Kır Pidesi, Bafra Pidesi, Ordu Pidesi gibi isimlerle anılan; açık ya da kapalı sunumuyla lezzeti renklendirilen pide damakları şenlendiriyor.

5. Kokoreç

En ilginç sokak lezzetlerinden biri olan kokoreç sunumu ve servis biçimiyle de farklılık gösteriyor. İstanbul usulü olarak bilinen kokoreç oldukça küçük parçalara ayrılıp içerisinde domates ve biber ilave ediliyor. İzmir usulü kokoreç ise sebze ilavesi olmadan iri parçalı olarak satılıyor. Son yıllarda kurumsallaşan çok sayıda kokoreççi olmasına rağmen hala sokak satıcıları birçok insanın favorisi.

Anadolu toprakları yüzlerce farklı medeniyetin izlerini taşıyor. Bu izlerin lezzet yansımaları da bir o kadar zengin. İster sokakta ister güzel bir restoranda olsun hiç fark etmez; bu güzel lezzetlerin keyfini çıkarın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here