Uçak Bileti

Doğu’nun incisi Kars, özellikle ‘Doğu Ekspresi’ yolculuğu ile dillere pelesenk olmuş şahane bir coğrafya. Burası, alternatif seyahat rotaları arayanlar için ilginç bir atmosfere sahip. Uzun mesafeler aşarak ulaşılan ama tüm bu zorluklara rağmen kültürel dokusu ve muhteşem doğası ile kendine hayran bırakan Kars, leziz yemekleriyle de ünlü. Tüm güzelliklerinin yanı sıra soğuğu da oldukça sert olan bu eşsiz şehre doğru yola çıkmadan önce kalın kazaklarınızı yanınıza almayı unutmayın.

Kars Seyahatinde Gezilecek 5 Etkileyici Yer

1. Ani Harabeleri (Ani Antik Kenti)

Şehir merkezine yaklaşık 42 kilometre uzaklıkta, Ermenistan-Türkiye sınırında yer alan Ani Harabeleri, ‘Ani Antik Kenti‘ adıyla da anılıyor. 6. yüzyıldan bu yana yerleşim yeri olarak kullanılan ve çok zengin bir kültürel geçmişe sahip olan bölge, 4 bin 500 metre uzunluğa sahip surlar içerisinde bulunuyor.

2. Çıldır Gölü

Ziyaretçilerini, Eskimo hikayelerini andıran çarpıcı bir görünümle karşılayan Çıldır Gölü, 123 kilometrekare alan üzerinde yer alıyor. Kışın buz tutan bu muhteşem göle gittiğinizde, buzları kırıp balık avlayan kişilere dahil olabilir ya da göl üzerinde kızaklı at turu yapmayı tercih edebilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Kars Kalesi

1153 yılında inşa edilen, günümüzde ise şehri kuşbakışı izlemek isteyenler için büyüleyici bir manzara noktası haline dönüşen Kars Kalesi, Çeribaşı Kapısı, Behram Kapısı ve Kağızman Kapısı olmak üzere üç giriş kapısına sahip.

4. Kümbet Camii

Ermeni-Gürcü Kilisesi olarak inşa edilen ancak bugün Kümbet Camii haline dönüştürülen bu tarihi yapı, 937 yılında inşa edilmiş. Hristiyanlığın önemli parçalarından olan 12 Havariler’i anma amacı ile yapılan ve bu nedenle de Havariler Kilisesi olarak anılan bu tarihi yapı, şehrin en popüler turizm destinasyonlarından biri.

Kars uçak bileti kampanyaları sayesinde, her biri birbirinden etkileyici olan bu yapıları ve doğal güzellikleri görüp, seyahatin büyüsüne kapılma zamanı.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here