Uçak Bileti

Singapore Botanic Gardens, Singapur’un tam 156 yıllık botanik bahçesi. Yeryüzünde UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne alınan üç parktan birisi ve listedeki tek tropik bahçe olan Singapur Botanik Bahçesi, Tripadvisor tarafından da 2013 yılında “Asya’nın en iyi parkı” olarak seçilmiş.

Singapur Botanik Bahçesi, 2.5 km’lik büyük bir alanda yer alıyor. 10 bin farklı bitki çeşidinin yer aldığı botanik bahçe, her yıl yaklaşık olarak 4,5 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor. Yalnızca bir botanik bahçe ziyareti için değil, piknik yapmak ve yemyeşil huzurlu alanlarında dinlenmek için de gidilebilecek Singapur Botanik Bahçesi, sabah 5’ten gece yarısına kadar açık.

Yeşilin tüm tonlarına sahip bahçeler farklı bölümlere ayrılmış. Singapur Botanik Bahçesi’nin içerisinde 1000’den fazla orkide çeşidinin yer aldığı Ulusal Orkide Bahçesi bulunuyor. Botanik Bahçesi’nin bir diğer bölümünde de yağmur ormanları bulunuyor. Singapur, Brezilya Rio De Janerio ile birlikte, dünyada şehir sınırları dahilinde yağmur ormanlarının bulunduğu iki şehirden birisi. Botanik Bahçesi’ndeki Zencefil Bahçesi’nde ise, zencefil bitki ailesinin birçok türü ve ağırlıklı olarak zencefilli özel tarifler hazırlayan Halia (Zencefil) Restoranı yer alıyor. Kurucunun ismini alan Jacob Ballas Çocuk Parkı ise, çocuk alanlarının bulunduğu ve fotosentezi çocuklara eğitisi sergilerin yapıldığı bir eğlence alanı.

Singapur Botanik Bahçesi giriş ücreti

Singapur’un ünlü alışveriş caddesi olan Orchard Road’a beş dakikalık mesafede yer alan Singapur Botanik Bahçesi’ne en yakın metro durağı The Botanic Gardens MRT durağı. Botanik bahçe ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor ancak Orkide Bahçesi’nin giriş ücreti 5 Singapur Doları.

Mobil Uygulama

Singapur Botanik Bahçesi nerede?

Yemyeşil alanları, huzur dolarak görülebilecek birbirinden özel bitki çeşitliliği ile Singapur Botanik Bahçesi çok özel bir yer. Singapur’da en çok ziyaret edilen caddelerden biri olan Orchard Road’a yakınlığı ise alışverişe kısa bir doğa molası vermek için Singapur Botanik Bahçesi’ni avantajlı kılıyor.

Özellikle çocuklu aileler ve doğa severlerin Singapur’da mutlaka görülmesi gerekenler listesine giren Singapur Botanik Bahçesi, ülke kültürü ve doğal yaşamına tanık olacağınız bir yer.

Singapur Botanik Bahçesi ile birlikte Asya’nın en turistik destinasyonlarından Singapur’u keşfetmek için Singapur uçak bileti seçeneklerine göz atın, Singapur seyahati için ilk adımı atıp, harekete geçin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here