Uçak Bileti

Güneydoğu Asya’nın en çok ziyaretçi ağırlayan şehir devletlerinden Singapur, zıtlıkların mükemmel uyumumun sembolü. Şehrin bir yanından muhteşem görünüme sahip modern gökdelenler yükselirken, bir diğer yanda yemyeşil şehir parkları ve çevre düzenlemeleri bulunuyor.

Modern şehir tasarımının yemyeşil dokuyla özdeşleştiği Singapur, aynı zamanda kişi başına düşen yeşil alan miktarı ile de dünya ülkeleri arasında en üst sıralarda yer alıyor. Singapur’a uçakla inerken uçak penceresinden bu dokuyu görmek mümkün.

Singapur uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Gardens By the Bay, Singapur

Gardens By the Bay, 101 hektarlık çok büyük bir alan üzerine kurulan üç bölümden oluşuyor. Bay South Garden, Bay East Garden ve Bay Central Garden isimli üç ana alanın bulunduğu muazzam bahçenin ‘Bitkiler ve İnsanlar’ ile ‘Bitkiler ve Gezegenler’ isimli iki teması bulunuyor. İlk tema olan ‘Bitkiler ve İnsanlar’ bitkilerin Singapur’da var olan etnik kökenlerle ilişkisini yansıtırken, ikinci tema ‘Bitkiler ve Gezegenler’ bitkilerin ekosistemdeki önemini vurguluyor.

Mobil Uygulama

Bay South Garden

Bahçe sanatının dünyadaki en güzel örneklerinden olan Gardens by the Bay’in en büyük bölümü Bay South Garden, 54 hektarlık bir alan üzerinde bulunuyor. Bay South Garden, en çok sevilen kısımlardan olan Flower Dome, Cloud Forest ve dev süper ağaçlar olan Supertrees ağaçlarının bulunduğu bölüm.

Flower Dome

Flower Dome’da, Singapur’un ulusal çiçeği olan Vanda ‘Miss Joaquim’ isimli orkideden esinlenerek yapılmış büyük bir camekan içerisinde ve bin 300 m²’lik bir alanda Akdeniz ve tropikal iklimlerden binlerce çeşit bitki ve ağaç sergileniyor. Flower Dome, bitkilerin kökenine göre ‘Güney Afrika Bahçesi’, ‘Avustralya Bahçesi’ gibi alt bölümlere ayrılarak tasarlanmış. Dünyanın en büyük camekan bahçesi özelliğiyle Guinness Rekorlar Kitabı’nda yer alan bahçedeki renkler ve birbirinden özel çiçek, bitki ve ağaçlar çok büyüleyici.

Cloud Forest

Bay South Garden’in ikinci kısmı olan ‘Cloud Forest’ apayrı bir diyar gibi ve tam bir masal tadında. Karadan 2 bin metre yükseklikte, ağırlıklı olarak Güneydoğu Asya, Orta ve Güney Amerika`da yetişen bitkilerin sergilendiği Cloud Forest’in en özel kısmı, bir iç mekan şelalesi. 35 metre yüksekliğindeki bu şelale, insan eliyle yapılmış en yüksek şelale. Ziyaretçiler, bitkilerin arasında yapılmış yollardan yukarıya çıkarak şelaleyi yukarıdan da izleyebiliyorlar.

Supertrees

Supertrees (Süper Ağaçlar), yine Bay South Garden’de yer alan, insan yapımı ağaçlar. Açık havada bulunan süper ağaçların yükseklikleri 25-50 metre arasında değişiyor. Görsel açıdan hem gün ışığında, hem de akşamları aydınlıklarında çok etkileyici görünen bu ağaçların göze hitap etme dışında da çok önemli görevleri var.

18 ağaçtan 11’i, güneş ışığını topluyor, ve bu enerji Gardens by the Bay’in aydınlatılması için kullanılıyor. Huni şeklindeki tepe kısımlarıyla süper ağaçlar aynı zamanda yağmur suyunu topluyor. Toplanan yağmur suyu, bahçelerin sulanması ve Cloud Forest’teki şelale için kullanılıyor. Bahçenin kapalı alanların soğutulmasında, yine Supertrees’den sağlanan enerji bu görevi üstleniyor.

Akşamları hava karardığında, süper ağaçlar aydınlatılıyor ve bulundukları alanda her gün 19.45-20.45 arasında müzik ve ışık şovu düzenleniyor.

Dört dörtlük bir sürdürülebilirlik örneği olan Gardens by the Bay, hem hayranlıkla çiçek ve bitkilerin arasında gezilebilecek alanları, hem de ücretsiz girilebilen açık hava parklarındaki piknik ve dinlenme imkanlarıyla, Singapur’da Botanik Bahçesi’nden sonra en çok ziyaret edilen yerler arasında geliyor. Türk Hava Yolları ve Singapur Havayolları’nın haftanın her günü İstanbul-Singapur arasında direkt uçuşları bulunuyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here