Uçak Bileti

Sarılmak için karşınızdaki kişiden izin almanız gereken ya da sakız çiğnediğiniz için ceza aldığınız bir ülke hayal edin. Olmaz demeyin çünkü Singapur bunlara benzer ilginç yasakların uygulandığı bir Asya ülkesi. Singapur, yasaklar listesiyle hafızalarda yer eden bir ülke olmasının yanı sıra yüksek yaşam standartları, çok kültürlü yapısı ve refah seviyesinin yüksekliğiyle de adından söz ettiren bir ülke. Hint Okyanusu ile Güney Çin Denizi arasında konumlanan Singapur, dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri.

Singapur’da Görebileceğiniz 6 Yer

1. Marina Bay

Çevresinde çok sayıda eğlence mekanı, otel, müze ve sanat eseri bulunan Marina Bay, ülkenin en hareketli ve kalabalık yerlerinden. Geceleri ışıl ışıl bir görüntüye bürünen Marina Bay, Singapur Nehri boyunca zaman geçirebileceğiniz etkileyici bir alan.

2. Singapore Flyer

Marina Bay bölgesinde görülebilecek yerlerden biri olan Singapore Flyer, 165 metrelik yüksekliğiyle dünyanın ikinci en yüksek dönme dolabı. Eğer Singapur’da eğlenceli bir mola vermek istiyorsanız bu devasa oyuncağa mutlaka binmelisiniz.

3. Riverside ve Clarke Quay

Mobil Uygulama

Ülkede gece hayatının en renkli olduğu yer olarak ünlenen Riverside ve Clarke Quay, birbirinden eğlenceli partilerin düzenlendiği gece kulüpleri, leziz yemekler tadabileceğiniz restoranları ve dükkanlarıyla keyifli zamanlar geçirmek için oldukça ideal.

4. Chinatown

Chinatown, etkileyici mimarisi, egzotik atmosferi ve cıvıl cıvıl sokaklarıyla Singapur’da yaşamın hızlı aktığı yerlerden biri. Bu mahallede dolaşırken Buddha Tooth Relic ve Thian Hock Keng Tapınakları gibi yapıları ziyaret etmeyi de unutmayın.

5. Bugis ve Kampong Glam

Ülkedeki Arap ve Müslüman nüfusun yoğun olarak yaşadığı Bugis ve Kampong Glam, alışveriş meraklıları için de oldukça uygun. Bu bölgelerin; kıyafet, elektronik eşya ve çeşitli hediyelik eşya satılan dükkanları ve pazarları görülmeye değer.

6. Orchard Yolu

Yaklaşık iki kilometre uzunluğundaki Orchard Yolu boyunca çok sayıda alışveriş mağazası, kafe ve restoran bulabilirsiniz. Biraz dinlenmek ve alışveriş yapmak isteyenlerin en sık ziyaret ettiği yerlerden olan bu yol, modern görüntüsüyle de dikkat çekici.

Eğer siz de bu modern ülkeyi ziyaret etmek istiyorsanız, Singapur uçak bileti kampanyalarına göz atarak seyahatiniz için hızlı bir başlangıç yapabilirsiniz. Singapur ülkesini ziyaret edecek Türk vatandaşlarından vize istemese de pasaportunuzun en az altı ay geçerliliği olmasını zorunlu kılıyor. İstanbul üzerinden yapılan direkt uçuşlarla ortalama 11 saatte ulaşılabilen bu ülkeye gitmek için en uygun dönem ise yağmurların azaldığı nisan-mayıs ve ekim-kasım ayları arasındaki zaman olabilir.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here