Uçak Bileti

Singapur, Malay Yarımadası’nın güneyinde yer alıyor ve 1 km’lik Johor Boğazı’yla Malezya ana karasından ayrılıyor. Singapur’un ana adası, harita üzerinde düzleştirilmiş bir elmas şeklinde yer alıyor.

Güneydoğu Asya’nın yüzölçümü açısından en küçük ülkesi olan Singapur, aynı zamanda bir şehir devleti. Doğudan batıya yalnızca 42 km eninde olan Singapur’un kuzeyden güneye uzunluğu ise 23 km. Şehrin en kuzey noktasında Batı Malezya’ya geçiş koridoru bulunuyor. Singapur’dan Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’a özel araçla yaklaşık 4 saatte ulaşılıyor.

Singapur’da ana adanın en yüksek noktası 166 m ile Bukit Timah. Ana karaya ek olarak Singapur çevresinde 60 küçük ada bulunuyor.

Singapur uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Singapur’a Ne Zaman Gidilir?

Singapur, Ekvator’un hemen kuzeyinde yer alıyor. Coğrafi konumu nedeniyle tropik bir iklime sahip şehir devletinde tüm yıl boyunca nemli ve sıcak bir hava görülüyor. Singapur’da yıl boyunca ortalama sıcaklık 31º C. Mevsimler arasında belirgin bir farkın olmadığı Singapur’da nisan ve mayıs ayları genel olarak daha sıcak geçiyor. Aralık ve ocak ayları ise diğer aylara oranla biraz daha serin. Ancak yine de geceleri hava sıcaklığı 23º C’nin altına düşmüyor. Ülkede kaydedilen en düşük hava sıcaklığı ise 19º C.

Mobil Uygulama

Önemli miktarda yağış alan Singapur’da yıllık yağış ortalaması 2 bin 340 mm. Keskin kuru ve yağışlı mevsimler arasında herhangi bir ayrım olmasa da bölgede iki farklı muson ikliminin etkisi görülüyor. Aralık ve mart arasındaki dönemde ülkede kuzeydoğu musonlarının etkisi görülüyor. Yılın en yağışlı bu döneminde genellikle her gün yağmur yağıyor. Kasım ve ocak aralığındaki zaman diliminde de az da olsa yağmur görülebiliyor.

Ülkede güneybatı musonu olarak geçen yağışlar ise mayıs ve eylül döneminde görülüyor. Bu dönemde kuru bir iklim yaşanırken, haziran ile ağustos arasındaki bu dönemde az da olsa sabah saatlerinde yağışlarla karşılaşmak mümkün.

Kuzeydoğu musonları ile güneybatı musonları arasında mevsim geçişlerinin etkisi çok net bir biçimde hissedilmiyor. Yine de her iki mevsim arasındaki dönemde akşam ve akşamüstü yağmurları ile karşılaşabilirsiniz. Yağışların çok yoğun olduğu bu dönemde düşen yağış miktarı fazla olsa da süre kısa.

Singapur iklimi

Aşırı nemli bir iklime sahip olan Singapur’da günlük nem oranları yüzde 70 ile yüzde 90 seviyeleri arasında değişiyor. Günün nem açısından en bunaltıcı saati ise sabah saatleri. Akşam saatlerine doğru nem oranı ve baskısı azalıyor. Yağmurun yağdığı günlerde ise nem oranı yüzde 100’e ulaşabiliyor. Bu nedenle ülkeyi ziyaret edenlere sık sık su içmeleri ve bunaltıcı mekanlarda uzun süre zaman geçirmemeleri tavsiye ediliyor.

Singapur’da yılın belirli zamanlarında özellikle de güneydoğu musonunun hakim olduğu sürede fırtınalar meydana gelebiliyor. Singapur, şimşek çakmasının dünyada en çok gözlendiği yerlerden biri. Yağmurlu havalarda dış mekanlarda zaman geçirirken dikkatli olmakta yarar var.

Yılın büyük bölümünde yağış alan Singapur’da güneşli gün sayısı da en az yağmurlu gün sayısına eşit. Deniz, kum, güneş tatili için bölgenin en keyifli destinasyonlarından biri olan Singapur’da kumsal ve güneşlenme planları havanın ani durumuna göre değişmek durumunda kalabiliyor. Bunun karşılığında ise Singapur, kapalı mekanlarda da yapılabilecek bir dizi aktivite imkanı sunuyor.

Singapur’da mevsimlere ya da hava durumuna göre seyahat planlamaktansa ülkedeki festival, organizasyon ve özel etkinliklere göre bir seyahat planı yapmak çok daha mantıklı. Singapur’un en önemli festivalleri Çin Yeni Yılı, Fener Festivali ve Sanat Festivali. Formula 1 yarışlarının olduğu sürelerde konaklama fiyatları bir hayli yükseliyor.

İstanbul-Singapur arasında, ülkenin ulusal havayolu şirketi olan Singapore Airlines ve Türk Hava Yoları’nın direkt uçuş seferleri bulunuyor. 11 saatlik bir seyahat sonucunda, dünyanın en iyi havaalanı olarak bilinen Changi Havalimanı’na iniyorsunuz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here