Uçak Bileti

Adresturna.com/blog/singapur-gozleriniz-ve-damak-tadiniz-icin

Singapur Malezya’nın bir bölgesiyle Endonezya’nın adaları arasında sevimli bir konuma sahip bir cennet. Yaklaşık kırk adacıktan oluşan bu bölgenin merkezinde büyük bir ada olarak bulunur. Ada dediysek, boyu kırk kilometreyi biraz geçerken eni yirmi kilometreye yakın bir adadan bahsediyoruz. Hint okyanusunun incilerinden olan bu ada eskiden tamamen tropikal ormanlarla kaplıyken günümüzde hala yüzde seksen beşinin ormanlarla çevrili olması büyük başarıdır.

İstanbul kentinin neredeyse dört’te biri yüzölçümüne sahip bu şehrin nüfusu neredeyse beş milyon. Ciddi anlamda çok hareketli bir hayata sahip olan bu şehrin mimarisi de bir o kadar yoğun. İki binanın arasına dikilmiş kerpiç bir evden, ciddi iş merkezlerine ev sahipliği yapan gökdelenlere kadar her tip binaya rastlamak mümkün. Singapur’un popülasyonu da en az İstanbul kadar etnik. En fazla Çinliler olmak üzere Hint ve Malayların paylaştıkları söylense de Endonezya, Nepal, Bangladeş, Vietnam hatta Sri Lanka’dan göçmüş binlerce insana ev sahipliği yapmakta olan bu kent; tüm bu kültürlerin yemeklerine ulaşabileceğiniz restoranlar barındırıyor. Başlıkla da söylediğim gibi, Singapur tam anlamıyla yeni tatlar ülkesi.

singapur

Genel olarak eğitim seviyeleri yüksek bir toplum olduklarından herkes huzurlu, çalışkan ve saygılı. Bu da turist olmanın keyifli olmasını sağlayan özelliklerin başında geliyor birçok insan için. Ayrıca Türk olmanın da avantaj olduğu yerlerden. Asya kökenimiz olsa gerek, genel olarak hoş karşılandığımız tablolar oluşuyor. İnsanlar sıcakkanlı ve mütevazi, pek Avrupavari değil yani.

Mobil Uygulama

Singapur’da rastgele dolaştığınız bir caddenin kenarlarında yol boyunca sıralı orkideler başta sayısız çiçekle döşenmiş görsel şölenleri seyretmek mümkün. Bu çiçeklerin ülkemizdeki fiyatını düşünüp size sunulan görselliğin tadını çıkarmak isteyeceksiniz. Singapur, yavaşça yürüyüp her şeyi seyredip tatmak istediğiniz bir yer. Bununla birlikte Chinatown’da ve Hint mahallesinde kültürlerine has giysi, kuru gıda ve çeşitli eşyalar satın alabilir; sıra dışı ibadethanelerini ziyaret edebilirsiniz.

Singapur’da mimari ve tarihten biraz uzaklaşıp, görsel güzelliklere ve muhteşem tatlara yoğunlaşmak çok mantıklı. Zira tüm ülkeyi onca karmaşaya rağmen muhteşem bir uyum ve ciddiyetle güzelleştirmeyi başarmışlar. Bununla birlikte tropikal iklimin getirdiği ciddi anlamda gerek görüntüsü gerek kokuları gerekse tatlarıyla aklınızı başınızdan alacak sayısız meyveyi denemeniz en büyük önerim.

Ülkeyle ilgili genel olarak bilinmesi gereken detaylara değinmek gerekirse uçuş süresi on ila on iki saat arasında değişirken saatleri bizden altı saat ileri. Ülkede ciddi bir muson iklimi bulunduğundan sıcak ve nemli. Bu da bize genel sıcaklık ortalamasının yıllık neredeyse otuz derece olduğunu ve özellikle yılın son ayı dolayları olmak üzere ülkeye sürekli yağışın hakim olduğunu belirtiyor. Her sıcak ve nemli kent gibi yazlık kıyafetler giymenizi tavsiye etsem de yanınızda yağmuru engelleyecek bir şey -şemsiye, palto, yağmurluk- almadan dışarı çıkmamanız günlerinizi daha keyifli kılacaktır. Şehir otel ve hostellerle dolu. Kalacak yer konusunda sorun yaşanacak ülkelerden biri değil. Bir de çoğu ülkede canımızı sıkan, havaalanındaki döviz bürolarının merkezdekilerle arasındaki komisyon farkı o kadar can sıkıcı derecede değil. Gelişmiş bir ülkeden bahsettiğimizi hatırlatarak, tüm şehrin 7/24 kameralarla izlendiğini ve bırakın suç işlemeyi, yere tükürmek veya izmarit atmanın bile cezalandırıldığını belirteyim. Refah güzel bir şey. Ülkede pazarlık çok ön planda, buna dikkat edilmeli. Bir Singapur Doları iki liradan biraz daha fazla. Alkol konusunda çok matah bir durumları yok. Tiger adında bir yerel biraları ve Singapore Slind adında bir kokteylleri var. Onun dışında ithal içkiler mevcut.

Singapur’a ulaşım genelde Bali’den üç saatlik bir uçak yolculuğuyla sağlanıyor. Tüm bu okuduklarınızdan sonra içinizdeki seyahat arzusunu dinleyip uçak bileti fiyatlarına ve uçuş seçeneklerine göz atabilirsiniz.

İyi yolculuklar!singapur

Kaynakça:

http://www.dovizkurlar.nm-devises.com/singapur-dolari.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Singapore

Living in Singapore

 

Otobüs Bileti