Uçak Bileti

Yunanistan’ın en büyük ikinci kenti Selanik, Yunan dilinde Thessaloniki olarak isimlendiriliyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de doğduğu bu kent Balkanların en önemli kültürel ve ticari merkezlerinden biri.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde de önemini sürdüren Selanik, Hristiyan, Müslüman ve Yahudilerin bir arada yaşadığı hoşgörü kentleri arasındaydı. Bu güzel şehri keşfetmek isteyen ve merak edenler için 5 farklı nedeni bir araya getirdik.

Selanik’e Gitmek İçin 5 Neden

1. Yakın mesafe

İstanbul’dan düzenli hava yolu bağlantısı bulunan şehre, karayolu ve tren ile de ulaşım mümkün. Özel araçla İstanbul’dan 8 saatte gidilen kent, uçakla yalnızca 50 dakika sürüyor. Şehir içinde trafikte harcanan süreden daha kısa sürede bu güzel kenti görmek mümkün.

Mobil Uygulama

2. Atatürk’ün doğduğu yer

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün 1881’de dünyaya geldiği yer olan Selanik’te Atatürk’ün evini ziyaret edebilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkonsolosluğu’nun da yer aldığı komplekste Atatürk Evi ve Müzesi ziyaret edilebiliyor.

3. Muhteşem doğa

Yunanistan’ın Makedonya Bölgesi’nin kalbinde yer alan Selanik ve çevresinde birbirinden güzel doğa harikaları bulunuyor. Halkidiki Yarımadası, Taşoz Adası, hoş kumsallar ve milli parklar kentin dört bir yanına dağılmış durumda. Özellikle doğayla bütünleşmek isteyenler bu fırsatı kaçırmamalı.

4. Tarihle baş başa

Üç semavi dinin izlerini taşıyan şehirde bu inançların mabedleri etkileyici güzellikte. Birçoğu hala ayakta olan yapıların bir kısmı müze olarak kullanılıyor. Şehir aynı zamanda Balkanların en büyük arkeoloji müzelerinden birine de ev sahipliği yapıyor.

5. Sıcakkanlı insanlar

Yunan halkı ve özellikle Selanikliler Türk vatandaşlarına karşı oldukça yardımsever ve sıcakkanlı bir anlayışla yaklaşıyor. Her sokakta hissedilen bu ilgi ve sevgi kenti ziyaret etmek için en önemli sebepler arasında.

Selanik uçak bileti seçeneklerine göz atarak bu etkileyici şehri ziyaret yolunda ilk adımı gerçekleştirmek mümkün. Yunanistan’ın dört bir yanı birbirinden güzel ve etkileyici şehirlerle ziyaretçilerini bekliyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here