Uçak Bileti

Türkiye’nin ilk sakin şehri (Cittaslow) unvanını taşıyan Seferihisar, İzmir’in güneyinde, nefes kesen sahilleri, mis kokulu mandalina bahçeleri, zeytin ormanları, tarihi ve turistik alanlarıyla Ege’nin en bakir turistik merkezlerinden.

İzmir şehir merkezine 47 km mesafedeki Seferihisar’ın tarihi geçmişi MÖ 1050 yıllarına kadar uzanıyor. Tarihte kurulan 12 İyon kenti arasında yer alan Seferihisar, çok sayıda medeniyetin izlerini görebileceğiniz bir coğrafyada kurulu. 49 kilometrelik sahil şeridi, Ege kültürünü deneyimleyebileceğiniz lezzetleri, antik kentleri ve mis gibi temiz havasıyla Seferihisar İzmir çevresinde gezilecek yerler arasında öne çıkıyor.

Seferihisar’da Görülmesi Gereken Yerler

1. Sığacık

Sigacik, Seferihisar

Yakın geçmişe kadar kendi halinde bir balıkçı köyü olan Sığacık, Seferihisar’ın Sakin Şehir Ağı’na dahil olmasıyla birlikte yıldızı parlayan bir yere dönüştü. Sahilde limanı çevreleyen kalenin içine kurulan köyün daracık sokakları ve özgün mimarisi görülmeye değer.

Burada, 1522’de Kanuni Sultan Süleyman’ın emriyle yaptırılan Sığacık Kalesi, görülecek yerler arasında bulunuyor. Balıkçı köyü ayrıca, dalış yapıp zıpkınla balık avlamak isteyenlerin ya da yatla koyları gezmek isteyen tatilciler için tam anlamıyla bir cennet.

Mobil Uygulama

2. Sığacık Pazarı

Sigacik-Pazari

Yerel üreticilerin desteklendiği, Seferihisar ve köylerinde üretilen ürünlerin satıldığı Sığacık Pazarı, her pazar Sığacık Kaleiçi ve çevre sokaklarda kuruluyor. Üreticiler pazarda, el emeği göz nuru çok sayıda ürün, kendi yetiştirdikleri her çeşit meyve ve sebzeyi aracısız satıyor.

Pazarda meyve ve sebzenin yanı sıra zeytinyağlı sarma, anneanne kurabiyesi ve el açması börek çeşitleri de bulunuyor. Hafta sonu keyfi için Seferihisar’a gelenlerin mutlaka uğradığı pazarda, Ege otları en çok ilgi gören ürünlerden.

3. Teos Antik Kenti

Teos-Antik-Kenti

Tarihi MÖ 1000 yılına dayanan Teos Antik Kenti Seferihisar’a 5 km uzaklıkta. Seferihisar ile Sığacık yolu üzerinde konumlanan antik kent, yarımadaya kurulu bir liman şehri.

Antik kentten günümüze ulaşan ve iyi korunmuş çok sayıda kalıntı bulunuyor. Akropol, antik tiyatro, kent surları, antik liman ve Anadolu’daki en büyük Dionysos Tapınağı görülebilecek eserler arasında.

4. Lebedos Antik Kenti

Tarihte kurulan 12 İyon kentinden biri olan Lebedos Antik Kenti, Seferihisar ile Selçuk arasındaki kıyıda, Ürkmez köyünün yanıbaşındaki bir tepe üzerinde. Kral Kodros’un oğullarından Andropompos’un kurduğu Lebedos, İyon göçü sırasında Helenlerin eline geçen ilk Anadolu kentleri arasında.

Günümüze ulaşan pek fazla eser olmasa da, yarımadayı kuşatan sur kalıntıları ve doğal güzelliği nedeniyle burası, görülmeye değer noktalar arasında.

5. Akkum Plajı

Akkum-Plaji

Seferihisar’ın en popüler plajlarından Akkum, İzmir şehir merkezine yakınlığı nedeniyle yaz mevsiminde özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğruyor. Sığacık’taki Akkum Plajı, masmavi berrak temizi, yemyeşil doğası ve plajdaki imkanlarıyla mavi bayrak taşıyor.

6. Seferihisar Kültür Müzesi

Seferihisar’ın kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulan Kültür Müzesi, çok sayıda etnografik esere sahip. Kaybolmaya yüz tutan eserlerin ve geleneklerin yaşatıldığı Kültür Müzesi’nde günlük yaşamın somutlaştırıldığı sergilerde kıyafetler, eşyalar ve çok sayıda obje ziyaretçilerle buluşuyor.

7. Ekmeksiz Plajı

Ekmeksiz-Plaji

Çam ormanlarının arasında, piknik alanları ve muhteşem denizi ile Ekmeksiz Plajı, Seferihisar’ın en güzel plajlarından. Kamp ve piknik alanları nedeniyle uzun süreli tatil arayışında olan ziyaretçilerin ilgi gösterdiği plaj, temizliği ve hizmet kalitesini mavi bayrakla taçlandırmış.

8. Ulu Camii

Geç Osmanlı Dönemi yapılarından olan Seferihisar Ulu Camii, 1816’da inşa edildi. Geniş bir avlu içinde yer alan tek minareli bina, ahşap mahfil ve minbere sahip. 1996’da kapsamlı onarım gören cami ibadete açık. Barok süslemelerin öne çıktığı caminin içi oldukça hoş bir görünüme sahip.

İzmir civarında gezilecek yerler arasında olan Seferihisar, kültürel birikimi, yeşil ve mavinin birbirine karıştığı muhteşem doğası ve upuzun sahil şeridiyle tatilcilerin rotasında. Kültür ve deniz turizminin yanı sıra, gastronomi tutkunları için de çok sayıda alternatif sunan Seferihisar, Kuşadası, Efes, Selçuk gibi tatil merkezlerine de yakın.

İzmir’e otobüsle gidecekseniz eğer İzmir otobüs bileti için turna.com sayfasınız ziyaret edin. Gelişmiş arama özelliği ile 200’den fazla otobüs firmasını karşılaştırabilir, biletini komisyon ödemeden satın alabilirsin.

Otobüs Bileti

2 YORUMLAR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here