Uçak Bileti

Avrupa’nın en çok yabancı ziyaretçi ağırlayan kentlerinden Amsterdam’da şehir içinde yapılacak onlarca etkinlik, ziyaret edilecek birçok tarihi ve kültürel durak var. Hollanda kültürünü deneyimlemek, bölgenin doğal güzelliklerini keşfetmek için Amsterdam civarında gezilecek yerleri de ziyaret etmek gerekiyor.

Amsterdam Yakınlarında Adını Duymadığınız Enfes Kasabalar

1. Kinderdijk

kinderdijk

Amsterdam’ın 98 km güneyinde, Rotterdam’ın ise 15 km doğusunda yer alan Kinderdijk, kartpostallık manzaralara ev sahipliği yapan 19 yel değirmeniyle Hollanda seyahatinde muhteşem fotoğraf kareleri yakalamak isteyenlerin gözdesi.

Lek ve Noord nehirlerinin birleştiği noktada kurulu olan kasaba en eskisi 1740 yılına uzanan ve kanallar arasında uzanan 19 yel değirmeniyle Hollanda’nın kültürel atmosferini deneyimlemek için muhteşem bir durak.

Kanallar arasında 6€’ya tekne turu yapabileceğiniz Kinderdijk’e Rotterdam’dan 90 numaralı otobüs geliyor. Amsterdam’dan ise doğrudan bir toplu ulaşım seçeneği yok. Amsterdam’dan Rotterdam’a otobüs ve düzenli tren seferleri yapılıyor.

Mobil Uygulama

2. Turkeye

turkeye-hollanda

Hollanda’nın güneyinde, Belçika sınırında yer alan Turkeye, adı Türkiye anlamına gelse de hiçbir Türk’ün yaşamadığı bir köy. Köydeki bazı evlerin kapılarında ‘Ne mutlu Türküm diyene’ ve ‘Hoş geldiniz’ gibi Türkçe levhalar bulunuyor.

Tarihi 1590’lı yıllara uzanan köyün de içerisinde bulunduğu Zeeland bölgesi 1600’lü yıllarda İspanyollarla Hollandalılar arasında yaşanan savaşlarda en önemli savunmanın yapıldığı yerdi.

Savaşta İspanyollara esir düşen 1500’den fazla Hollandalı Türklerin yardımıyla kurtarılınca köy Turkeye adını almış. Köyü tarihte ilk kez ziyaret eden ünlü Türk ise Barış Manço.

Amsterdam’a 229 km uzaklıkta bulunan köye özel araçla 2.5 saatte ulaşılıyor. Toplu ulaşımla köye ulaşım ise 2 farklı tren ve 1 otobüs yolculuğu ile 5 saat sürüyor.

3. Naarden

Naarden

Amsterdam’ın 25 km doğusunda yer alan Naarden, Gooi bölgesinde yer alıyor. Yüksek duvarlarla ve hendeklerle çevrili kasabaya haritadan baktığınızda yıldızı andıran kanalları ve hendekleri ilginç bir görüntü oluşturuyor.

1300’lü yıllarda kurulan ve bir savunma merkezi olarak kullanılan kasaba günümüzde Amsterdam’a yakın gezilecek yerler arasında en çok ziyaret edilen noktalardan.

Yerel dokunun korunduğu ve estetik şehir planıyla zamanda yolculuğa davet eden kasabada Hollanda Fortress Müzesi (Nederlands Vestingmuseum), Yazar Jan Amos Komensky’nin mezarı ve 15. yüzyıldan kalma Great Church (Grote Kerk) gezilecek yerler arasında.

Naarden’e Amsterdam Merkez Tren İstasyonu’ndan kalkan trenlerle Amstelstation’da inerek bu noktadan kalkan 320 numaralı otobüsle ulaşabilirsiniz. Toplam yolculuk süresi 35 dakika.

4. Vinkeveense

Amsterdam’ın 18 km güneyinde yer alan Vinkeveense, Utrecht eyaleti sınırlarında konumlanıyor. Bir gölün üzerinde onlarca ince çizgi şeklinde yerleşim yerinden oluşan kasabada bu ince çizgilerin üzerinde daha çok Hollanda’nın varlıklı ailelerinin villa tarzı evleri bulunuyor.

Göl içerisinde her biri ada olan bu yerleşim yerlerinde yaşayanlar evlerine teknelerle ulaşıyor. Vinkeveense kasabasına Amsterdam kent merkezinden herhangi bir toplu ulaşım aracı gitmiyor. Özel araçla ulaşım ise yarım saat sürüyor.

5. Bourtange

Bourtange

Bourtange, bir diğer garnizon kasabası Naarden gibi kanallarla ve hendeklerle çevrilen ve savunma amacıyla inşa edilen bir yerleşim yeri. Amsterdam’ın kuzeydoğusunda kent merkezine 240 km uzaklıkta yer alan kasaba, Hollanda-Almanya sınırına çok yakın bir konumda.

Günümüzde turistik bir merkez olan kasaba 1593’te Hollanda İsyanı sırasında inşa edildi ve 1851 yılına kadar kullanıldı. Amsterdam şehir merkezinden Flixbus otobüslerinin direkt sefer yaptığı kasabaya ulaşım yaklaşık 5 saat sürüyor. Özel araçla ulaşım ise 2.5 saat sürüyor.

6. Haarlem

Haarlem

Amsterdam’ın 30 km batısında yer alan Haarlem, Amsterdam’ın hareketli gündelik yaşamından uzaklaşmak isteyenlerin kafa dinlemek için tercih ettiği bir şehir. Orta çağ esintili şehir merkezinin çok iyi bir şekilde korunduğu Haarlem’de gotik bir kilisenin de bulunduğu Grote Markt Meydanı Haarlem’in buluşma noktası.

Hollanda resim sanatının Rembrandt ile en ünlü temsilcilerinden biri olan, 17. yüzyılın en önemli portre ressamlarından Frans Hals’ın adını taşıyan müzeyi mutlaka ziyaret edin. Sıcak havalarda büyük bir sahil kasabası olan Zandvoort’a da uğrayabilirsiniz. Amsterdam Merkez Tren İstasyonu’ndan kalkan trenlerle Haarlem’e 15 dakikada ulaşılabiliyor.

7. Keukenhof Bahçeleri

Keukenhof

Amsterdam’ın 40 km güneybatısında, Güney Haarlem’de yer alan Keukenhof Bahçeleri, 7 milyonu aşan lale ve 15 km’yi aşan patikalarıyla Hollanda’nın çiçekçilik geleneğini deneyimlemek için en doğru adres. Mart sonundan mayıs ortasına kadar Keukenhof’un lale soğanı tarlaları rengârenk görünümde.

Kelime anlamı “Mutfak bahçesi” olan Keukenhof’ta birçok farklı aktivite de düzenleniyor. Bisiklet turları ve bot turlarıyla parkı bisiklet ve botla gezebileceğiniz gibi, Keukenhof üzerinde Dakota uçağı ile geziye çıkabiliyor, Bloemencorso Lisse denilen çiçek geçiş törenlerine katılabiliyorsunuz.

Keukenhof’a Amsterdam Merkez Tren İstasyonu’ndan kalkan trenlerle 1.5 saatte ulaşılıyor. Özel araçla yolculuk ise 45 dakika sürüyor. Keukenhof ziyaret saatleri haftanın 7 günü 08.00-19.30. Keukenhof giriş ücreti 19€, 4-11 yaş arası çocuklar 9€.

8. Castricum

Amsterdam şehir merkezinin 40 km kuzeybatısında yer alan sahil kasabası Castricum, Amsterdam ve çevresinde yaşayanların yaz aylarında akın ettiği bir tatil merkezi. Tren istasyonunda şehri keyifle keşfedebileceğiniz kiralık bisikletlerin karşıladığı kasaba, sessiz ve sakin görünümüyle huzurlu bir rota. Amsterdam bilinmeyen yerler listesine aday burası. Castricum’a Amsterdam Merkez Tren İstasyonu’ndan 25 dakikalık bir yolculukla ulaşılabiliyor.

En ucuz Amsterdam uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here