Uçak Bileti

Avrupa kıtası Türk seyahat severlerin yurt dışında en çok ziyaret ettiği yerler arasında. Her yıl binlerce Türk vatandaşı kıtada yer alan farklı ülkeleri ziyaret etmek için Avrupa’nın kapılarını açan Schengen vizesine başvuruyor.

27 Avrupa Birliği üyesinin 22’si ve 4 Avrupa Birliği üyesi olmayan 26 ülkeden oluşan Schengen Bölgesi’nde, Schengen Bölgesi’ne üye olan herhangi bir ülkeden alınan vize ile bu bölge içerisinde herhangi bir gümrük kontrolü olmadan seyahat edilebiliyor.

60 euro olan vize başvuru ücreti, aracılık hizmet bedeli ve toplanacak onlarca evrağa rağmen Schengen vizesi almak sanıldığı kadar zor değil.

Schengen Vizesi Almanın İpuçları

1. Schengen ülkeleri neler?

Schengen Bölgesi’ne üye olan ülkeler şu şekilde: Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İzlanda, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, Litvanya, Lihtenştayn, Letonya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.

Mobil Uygulama

2. Schengen formu

Schengen vizesi almak isteyenlerin Schengen vizesi başvuru formu doldurması gerekiyor. Schengen vizesi başvuru formunun eksiksiz doldurulması, formda istenilen bilgilerin doğru ve gerçeğe aykırı olmadan beyan edilmesi hayati önem taşıyor. Başvuru yapılan ülke kişinin beyan ettiği bilgilere göre vizeyi sonuçlandırıyor. Formda belirtilen alanların vizeye ilave edilen belgelerle desteklenmesi gerekiyor.

3. Schengen evrakları

Schengen ülkelerine göre küçük farklılıklar içerse de birçok ülkenin vizeye başvuran kişiden istediği evraklar hemen hemen aynı. Schengen başvuru formu, biyometrik fotoğraf, ikametgah belgesi, vukuatlı nüfus belgesi, işyerinden alınan belgeler, finansal durumu özetleyen hesap dökümleri, seyahatin gerçekleştirileceği uçak, feribot, tren ya da otobüs bileti, konaklama yapılacaksa konfirme edilmiş rezervasyon belgesi, başka ülke ya da şehirlere gidilecekse ara ulaşım dökümanları ve sponsorla başvurulacaksa sponsora ait finansal belgeler istenilen evraklar arasında yer alıyor.

Bu belgelerin en fazla 1 ay öncesine ait olması, ıslak imzalı kaşeli ya da e-devletten barkodlu olarak çıkartılması, gerçeğe uygun bir şekilde beyan edilmesi şartı var. Herhangi bir şüpheye düşülmesi halinde konsolosluğun vize başvurusunu reddetmesi mümkün.

4. Seyahat sağlık sigortası

Schengen vizesine başvuran kişiden seyahat süresini kapsayan seyahat sağlık sigortası talep ediliyor. En az 30 bin euro teminatlı sağlık sigortasını sigorta acentelerinden ya da banka şubelerinden yaptırabiliyorsunuz. 10 günlük bir seyahat planınız olsa bile seyahat sağlık sigortanızı uzun süreli yaptırmanız vizenizin uzun süreli ve çok girişli olması için olumlu değerlendiriliyor.

5. Şahsi dilekçe

Schengen vize başvurularında seyahat amacını içeren bir dilekçe talep ediliyor. Bu dilekçede seyahat amacınızı anlattıktan sonra, seyahat masraflarını kimin ve ne şekilde karşılayacağı, seyahat sırasında hangi şehirlere ve ülkelere gideceğiniz ve geri döneceğinize dair mesajı çok iyi bir şekilde ifade etmelisiniz.

Başvuru belgeleri, kişisel dilekçe ve finansal durumunuz yeterliyse Schengen vizesini uzun süreli ve çok girişli almanız önünde hiçbir engel yok.

Schengen Vize başvurusu yapmak için hemen tıklayın. Öncesinde uçak bileti veya otel rezervasyonunuzu yapmayı unutmayın.

İlginizi Çekebilecek Diğer Vize Makaleleri
E-vize nedir?
Vize sponsor nedir?
Öğrenci vizesi nasıl alınır?
Transit vize nedir?
Vizesiz gidilecek ülkeler
Vize isteyen ülkeler
Schengen vizesi nedir?

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here