Uçak Bileti

Etrafı ünlü sarıçam ormanlarıyla kaplı Sarıkamış Kayak Merkezi, Kars’ın Sarıkamış ilçesi sınırlarında yer alıyor. 2,200-2,900 metre yüksekliğindeki bir plato üzerindeki merkez, kış sporları ve kış turizmi açısından ülkemizin değeri yükselen bölgeleri arasında.

Sarıkamış’ın güneydoğusundaki Cıbıltepe ile batısındaki Süphan Dağı başlıca kayak merkezlerinden. Nitelikli konaklama tesislerinin açılması ve yerli ve yabancı kayakseverlerin rotasında daha da sık yer almaya başlayan Sarıkamış, yılda ortalama 4 ay 8 ile 120 cm kalınlığındaki karla kaplı.

10 Aralık-10 Nisan tarihleri arasında en ideal kayak sezonunun yaşandığı ilçede, Alp ve Kuzey Disiplini kayak uygulamaları, kayak safari, kızaklı gezi gibi alternatifler ziyaretçilerin seçimine sunuluyor. Kayak merkezinde slalom, büyük slalom ve süper-c kayak türlleri yapılabiliyor.

Kış turizmi dışında bahar ve yaz döneminde tüm bölgenin ilgi gösterdiği bir mesire alanına dönüşen Sarıkamış, piknik yapmak isteyen, temiz hava almak isteyenlerce tercih ediliyor.

Mobil Uygulama

Sarıkamış’a Nasıl Gidilir

Türkiye’nin önde gelen 5 kayak merkezi arasında gösterilen Sarıkamış Kayak Merkezi, Kars’a 54 km, Erzurum’a ise 153 km mesafede. Kars Harakani Havalimanı ile Erzurum Havalimanı bölgeye gelmek isteyenler için en kolay ulaşım seçeneklerinden.

Sarikamis-Nasil-Gidilir

Kars Havalimanı’na İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarından direkt uçak seferi var. Doğu Ekspresi ve şehirlerarası otobüsler de ulaşım için tercih edilebilir. Kars uçak bileti bu güzel şehre gelmenin en kolay yolu.

Erzurum’a İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen, Bursa Yenişehir, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarından direkt uçak seferleri bulunuyor. Erzurum uçak bileti alarak Sarıkamış Kayak Merkezi’ne gelmek mümkün.

Şehitler Diyarı Sarıkamış, çevresindeki onlarca güzellik ile birlikte Doğu Anadolu Bölgesi’nin en güzel noktalarından biri. Ani Harabeleri, Çıldır Gölü, Sarıkamış Şehitlikleri, Kars Kalesi ve Katherina Köşkü gibi güzellikler ile birlikte düşünüldüğünde Sarıkamış ve çevresinde gezilecek görülecek çok sayıda yer var.

Kars otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Anadolu’nun en güzel ve en bakir köşelerinden biri olan Kars Sarıkamış’ı keşfetmek için hemen şimdi uçak biletlerine göz atmak, uygun uçak biletini alarak seyahat planını oluşturma zamanı!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here