Uçak Bileti

Avusturya‘nın başkenti Viyana, yalnız Avrupa’nın değil dünyanın da en önemli kültür sanat merkezi olarak kabul ediliyor. Şehirde yıl boyu devam eden konser, tiyatro, opera, bale ve festivallere dünyanın dört bir yanından ziyaretçiler akın ediyor.

Viyana’nın görkemli etkinlik salonları, sokak festivalleri ve etkinlikleri şehri 24 saat yaşayan dinamik bir yere dönüştürüyor. Viyana uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Viyana’da Görmeniz Gereken 10 Yer

1. Rathaus

Şehir merkezindeki Belediye Binası Meydanı’nda yer alan ve Viyana’nın en önemli yapılarından olan Rathaus, görkemli balolara, kokteyllere de ev sahipliği yapıyor. Viyana’da yapması gereken şeylerden bir de Naschmarkt’da birkaç saat geçirmek. Secession (Ayrılık) Binası da yine farklı tasarımıyla ön plana çıkıyor. Yapıda Art-Nouveau tarzına sahip olan binada sadece altın ve beyaz renkler kullanılmış. Aynı şekilde Neo-Gotik tasarımı ve özellikle gece ışıklandırmasıyla harika görünen Neues Rathaus’da önemli yapılar arasında.

Mobil Uygulama

2. Schonbrunn Sarayı

Schonbrunn Sarayı Viyana’nın en önemli ve en ünlü adresi. Bin dört yüzden fazla odası ile saray, Avrupa’nın en güzel yapılarından biri. Schönbrunn Sarayı ve Bahçesi 1996’da UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edildi.

3. Karlskirche Katedrali

17 yüzyılda Barok mimari tarzında yapılan Karlskirche Katedrali, Viyana’da bulunan en dikkat çekici dinî yapılardan biri. Kilisenin bembeyaz yuvarlak kubbeli masalsı yapısı, iç dekorasyonu ve süslemeleri ile hayli etkileyici ve görkemli.

4. Hofburg İmparatorluk Sarayı

Avrupa’nın en önemli krallığına hizmet eden Hofburg İmparatorluk Sarayı, bir 13. yüzyıl yapısı ve Avusturya hükümeti söz konusu olduğunda oldukça önemli bir yere sahip. Günümüzde ise Avusturya başkanının konutu olmasının yanında aynı zamanda da bir müze olarak görev yapıyor. Gidin ve bir zamanlar kralların nasıl bir yerde yaşadığına kendi gözlerinizle şahit olun.

5. Freud Müzesi

Dünyaca ünlü Viyanalı bilim insanı Dr. Sigmund Freud’un 1891-1938 yılları arasında kullandığı ofisi günümüzde Freud Müzesi olarak hizmet veriyor. Psikolojinin ünlü isminin notlarına, antika eşyalarına ve fotoğraflarına ev sahipliği yapan ilgi çekici bir kültür merkezi.

6. Güzel Sanatlar Müzesi ve Doğal Tarih Müzesi

Viyana’da ayrıca mimarisi ve zengin içeriği ile dikkat çeken Güzel Sanatlar Müzesi, onun hemen karşısında yer alan ve yine başlı başına bir mimari harika olmasının yanı sıra etkileyici bir koleksiyona ev sahipliği yapan Doğal Tarih Müzesi’ni ziyaret etmeyi ihmal etmeyin. Diğer yandan şehrin en ünlü mimari ve dinî sembollerinden görkemli Aziz Stephen Katedrali de ziyaret edilebilecek önemli gezi duraklarından biri.

7. Ringstrasse

Şehrin en görkemli yapılarını görmek için dünyanın en zarif bulvarlarından biri olan Ringstrasse’ye gidin. Bulvar boyunca çalışan 1 ve 2 No’lu tramvayları kullanabilir ya da yürüyebilirsiniz. Hazır oraya gelmişken de renkli Naschmarkt’a uğramayı unutmayın. Viyana’nın en büyük alışveriş bölgesi olan bu yerde birçok rengarenk çiçek reyonlarının yanında et, balık gibi ürünler de satılıyor. Cumartesi günleri ise bit pazarında bulunuyor.

8. Avusturya Ulusal Kütüphanesi

Viyana’da ziyaret edilebilecek önemli mekânlar arasında 14. yüzyıldan kalan ve dünyanın en eski ve en zengin içerikli kütüphanelerinden biri olan Avusturya Ulusal Kütüphanesi, yemyeşil bir parkın tam orta yerinde kurulu dev dönme dolap Giant Wheel ve Viyana’nın en etkileyici saray kompleksi olarak kabul edilen Belvedere yer alıyor.

9. Mariahilferstrasse

Viyana’da alışverişin kalbi Mariahilferstrasse, Schliefmühlegasse, Kärntnerstrasse ve Graben bölgelerinde atıyor. Bu noktalar üzerinde birbirinden şık ve prestijli mağazaya rastlayabilirsiniz. Millennium City, Wien Mitte, Gern Gross, Steffl ve Shopping Center Nord ise şehrin en popüler alışveriş merkezleri arasında.

Viyana’dan satın alınabilecek şehre ve ülkeye özgü ürünler arasında kış sporu malzemeleri, cam ve çini süs eşyaları, Augarten porselenleri, el yapımı süs bebekleri, Mozart temalı çikolatalar ve hediyelik eşyalar, yerel üretim şarap ve kahve çeşitleri bulunuyor.

10. Karlplatz Meydanı

Daha otantik bir alışveriş deneyimi yaşamak isterseniz, Karlplatz Meydanı’nda kurulan Naschmarkt ve The Flohmarkt Pazarlarını ziyaret edebilirsiniz. Şayet seyahatiniz Noel dönemine denk geliyorsa Ringstrasse Caddesi’nde kurulan büyüleyici güzellikteki Christkindlmarkt Yılbaşı Pazarı’nı mutlaka ziyaret etmeyi sakın unutmayın.

Viyana’da yaşam oldukça yavaş akıyor. Efsanevi lezzetlere sahip olan hamur işi ve kekelere sahip geleneksel ya da modern kafelere uğramak yapılması zorunlu bir şey.

Yorgun ve eski sokaklarına sürekli bakım yapılan ve yeni ziyaretçilerini en mükemmel şekilde ağırlayan Viyana, son trendi takip eden kafeler ve barlarıyla da şaşırtıcı bir şehir.

Dünyaca ünlü Avusturya mutfağının mutlaka denemeniz gereken spesiyalleri arasında Viyana Şinitzeli, ekmek köftesi Semmelknödel, kök birası sosuyla pişirilen biftekli güveç Bierfleisch, baharatlı bir beyaz lahana yemeği olan Sauerkraut ve peynirli ve kremalı soğan soslu makarna Kasnocken yer alıyor. Elmalı kurabiye Apfelstrudel, meyve ve pudra şekeri ile süslenmiş parçalanmış tatlı krep kaiserschmarrn ve kara orman pastası swarzwalder kirsch torte tatlı düşkünlerine tatmadan dönmemesi gereken tatlı çeşitlerinden.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here