Uçak Bileti

Cordoba Mezquita (Córdoba Camisi/Kurtuba Camii), İspanya‘nın Cordoba kentinde bulunan bir Roma Katolik Katedrali. Mezquita bir İspanyol kelime ve “cami” anlamına geliyor.

Bu tanınmış cami, İslam tarihinde en önde gelen hükümdarlardan biri olan III. Abd-ar-Rahman’ın yönetimi sırasında 10. yüzyılda inşa edildi. Bu süre zarfında Cordoba Avrupa’nın en büyük ve en zengin şehriydi ve caminin inşaatı görkemli güzelliğine daha fazla güzellik katıyordu.

İspanya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Cordoba Katedrali, İspanya

Cordoba Camii-Katedrali, tüm Batı İslam dünyasının en önemli ve dünyadaki en muhteşem anıtlarından birisi. İspanya’da “Omeya” tarzının gelişimi, Cordoba Camii’nin yanı sıra Hristiyan mimarisinin Gotik, Rönesans ve Barok gibi diğer stillerinde de devam ediyor.

Mobil Uygulama

Cordoba Camii-Katedrali’nin günümüzde bulunduğu konum antik zamanlardan bu yana farklı dinlerin tek bir yerde birleşmiş hali gibi görünüyor. Aynı yerde ve Vizigot işgali sırasında, “San Vicente” Basilic adlı başka bir bina inşa edildi. Dikdörtgen şeklindeki bu bazilika Müslümanlar ve Hıristiyanlar arasında bir süre paylaşıldı. Müslümanlığın genişlemesinden sonra Bazilika, I. Abderram’ın mülkü oldu, onu ilk “Camii Alhama”yı inşa etmek için yok etti.

Büyük Cami’nin iki ayrı alanı var: Abd al-Rahman III tarafından ” alminar” minaresinin yapıldığı (Rönesans kulesinin altında) avlu ve dua salonu. İç mekân, sütunlardan oluşan bir orman ile güçlü bir kromatik etki sağlayan kırmızı ve beyaz kemerlerden oluşuyor.

Binanın başlangıçta bir kilise olması amaçlanıyordu. Ancak Müslüman hükümdarlar devralınca burayı cami olarak kullanmaya ve dünyanın her yerindeki ikinci en büyük camiye dönüşene dek büyütmeye başladılar.

Cordoba Katedrali giriş ücreti

Mezquita’nın Cordoba’nın en önemli anıtı olduğu söyleniyor. İspanyollar burayı Müslümanlardan geri aldığında camiyi kiliseye dönüştürdü. Bugün Mezquita kilise olarak kullanılıyor ve ziyaret isterseniz de giriş ücreti 6 Euro. Giriş bileti kilise önündeki gişeden ya da internet üzerinden alınabiliyor. Yaz aylarında yaşanan yoğunluktan dolayı bileti önceden almakta yarar var.

Portakal ağaçlarını ve çeşmelerini muhafaza eden tipik bir İslam avlusu olan Patio de los Naranjas üzerinden kiliseye girilebiliyor. Cordoba Mezquita, dünyada iki farklı kültürden oluşan ve inancı ne olursa olsun gelip görülmesi gereken birkaç yerden biri.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here