Uçak Bileti

Uçakla seyahat edenlerin en büyük endişelerinden biri de valiz bekleme süreleri. Özellikle büyük havalimanlarında yaşanan yoğunluktan dolayı bazen valiz bekleme süresi 30 dakikayı aşabiliyor.

İzmir-İstanbul, Ankara-İstanbul gibi bir saatlik uçuş süresine sahip olan rotalarda uçaktan indikten sonra bir an önce gitmek istediği yere ulaşmak isteyenler uçuş saatine yaklaşan valiz bekleme süreleri nedeniyle daha çok el bagajı taşımayı tercih ediyor.

Uygun uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Uluslararası Havacılık Mevzuatı’nda yapılan düzenlemelerle el bagajında taşınmasına izin verilen eşyalar çok sıkı bir şekilde denetleniyor. Havalimanlarındaki güvenlik noktalarında el bagajındaki eşyalarını vermek istemeyen yolcular nedeniyle zaman zaman kavgaya varan tartışmalar yaşanıyor.

Stres, kavga ve uçuş öncesinde tansiyonu yükseltmemek için el bagajında taşınabilecek eşyalar listesine göz atın.

Mobil Uygulama

El Bagajında Neler Taşıyabilirim?

1. Sıvılar

Havalimanı güvenliğinin en hassas olduğu şeylerden biri sıvılar. İçecek sudan meyve suyuna, parfümden nemlendiriciye, şuruptan losyonlara kadar farklı birçok ürün sıvı kategorisinde değerlendiriliyor. Havalimanı dışından getirilen içecekler ve meyve suları kesinlikle uçağa kabul edilmiyor. Ancak son güvenlik noktasından sonra satın alınan içeceklerle uçağa binişe izin veriliyor.

Parfüm ve kremler konusunda ise en fazla 100 ml olmak kaydıyla ve ayrı bir poşet içerisinde taşınması halinde izin var. 100 ml’yi geçen ürünler doğrudan çöpe gidiyor.

2. Yiyecekler

Sıvı kategorisine girmeyen yiyecekler el bagajı ile uçağa sokulabiliyor. Ancak salça, şalgam suyu gibi yiyecek ve içecekler patlama, akma, kokma ve dağılma gibi durumlar nedeniyle riskli kabul ediliyor. Bebek mamaları ise özel kategoride anneler gönül rahatlığı ile mamalarını makul ölçüde olmak kaydıyla taşıyabiliyor.

3. Sigara/çakmak

El bagajında ve yolcu beraberinde sigara ve bir adet çakmak taşınması mümkün. Ancak yurt dışı seyahatlerde üzerinizde ve çantanızda taşıdığınız sigara paketi sayısının gümrük mevzuatına takılmayacağından emin olmalısınız. Elektronik sigaraların da el bagajında taşınmasına izin veriliyor. Üzerinde patlama riski ibaresi bulunan nikotin likitlerinin ise kargo bölümüne verilmesi gerekiyor.

Hava yolu şirketlerinin el bagajı konusunda farklı uygulamaları bulunuyor. Ağırlık, yükseklik, genişlik ve hacim gibi ölçüler hava yolu şirketlerinin web sitelerinde duyuruluyor. Bu ölçüleri aşan el bagajları uçuşa kabul edilmiyor. Eğer kargoya gönderilecek valiz hakkınız yoksa bu gibi durumlarda ücret ödemeniz gerekeceğini de hatırlatmakta yarar var.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here