Uçak Bileti

Çeşme’den 30 dakikalık feribot yolculuğu ile ulaşılabilen Sakız Adası (Chios), Yunanistan‘ın Anadolu Yarımadası’na en yakın adalarından biri.

Özellikle İzmir ve çevresinde yaşayanların hafta sonları ziyaret ettiği ada, el değmemiş kumsalları, orta çağ esintili köyleri, yel değirmenleri, leziz yemekler sunan restoranları ve sıcak halkıyla muhteşem bir tatil rotası.

İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atıp, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na ulaştıktan sonra Çeşme üzerinden bu hoş adaya seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Sakız Adası’na Gitmek İçin 4 Neden

1. El değmemiş sahiller

Sakız Adası, Ege Denizi’nin en etkileyici sahillerine ev sahipliği yapıyor. Vahşi turizm ve insan yoğunluğundan etkilenmeyen sahillerde 24 saat müzik yayını yapan işletmeler yok. Gün boyu sessiz olan, giriş ücreti alınmayan, herkesin havlusunu ya da plaj sandalyesini getirerek yararlandığı plajların keyfini çıkarırken plajların kıyısında bulunan küçük kafelerden frappenizi söyleyip serinleyebilirsiniz.

Adanın en ünlü iki plajı arasında volkanik siyah taşlarıyla muhteşem bir görsel şölen yaşatan Mavra Volia Plajı ile ada halkının bildiği ve çok sakin bir görünümü olan turkuaz renkli Agia Dynami plajı bulunuyor.

2. Adaya adını veren sakız ağaçları

Sakız Adası’na yalnızca Türkler ‘sakız’ diyor. Adanın Yunancadaki ismi Chios, ‘Hio’ şeklinde telaffuz ediliyor. Türklerin ilk kez Osmanlı Dönemi’nde ‘sakız’ olarak adlandırdığı adanın sakız ağaçları meşhur. Dünyanın en önemli damla sakızı üreticisi olan Sakız Adası’nda sakız ağaçlarıyla bezeli adanın güney bölgelerini keşfedip, sakız ağaçlarını ziyaret edebilirsiniz.

Adanın sakız ticaretini, damla sakızı üretim süreçlerini görsel örneklerle sunan Chios Mastic Museum da görülecek yerler arasında.

3. Orta çağ esintili köyler

Sakız Adası, diğer Yunan Adaları’na göre orta çağ atmosferini taşıyan köyler açısından en zengin nokta. Olimpi, Pirgi ve Mesta köyleri orta çağ boyunca korsan saldırılarından korunmak üzere kale köy mantığıyla inşa edilen yerleşim yerleri.

O yıllardan günümüze bozulmadan gelmeyi başaran köyleri ziyaret ederek labirent görünümlü sokaklarını keşfedebilir, köy meydanında soluklanıp kahve ya da soğuk bir şeyler içebilirsiniz.

4. Kapı vizesi ve Schengen imkanı

İzmir’de yaşayan birçok kişi Avrupa’ya seyahat planı yapmadan önce Sakız Adası’nı bir geçiş noktası olarak kullanıyor. Geçişten kastım bir transfer merkezi değil. Schengen vizesi başvurusu için bir gece konaklamalı Sakız Adası seyahati hazırlanıyor, ardından Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu’na vize başvurusu yapılıyor. Gelen vizenin süresine göre Sakız Adası’ndan sonra Avrupa ülkeleri keşfediliyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here