Uçak Bileti

Dünyanın en küçük yüzölçümüne sahip ülkelerinden Andorra Prensliği, Avrupa’nın güneybatısında Pirene Dağları üzerinde konumlanıyor. Denize kıyısı olmayan ülke Fransa ve İspanya arasında yer alıyor.

Monarşi sistemiyle yönetilen Andorra, vergisiz alışveriş cenneti olarak Güneybatı Avrupa’nın en popüler turizm destinasyonları arasında. Kumarhaneleri, outlet mağazaları ve lüks markaların cadde mağazalarını her yıl binlerce alışveriş tutkunu ziyaret ediyor.

Türk vatandaşlarından vize istemeyen Andorra’ya direkt uçuş imkanı bulunmadığından ülkeye Fransa ya da İspanya üzerinden gidilebiliyor. Her iki güzergah için de Schengen vizesi almak gerekiyor.

Fransa uçak bileti seçeneklerine göz atın.
İspanya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Mobil Uygulama

Andorra Hakkında Bilgiler

Ülke Resmi Adı: Andorra Prensliği
Ülke Konumu: Avrupa
Başkent: Andorra la Vella
Komşuları: Andorra, kuzeyde ve doğuda Fransa ile, güneyde ve batıda ise İspanya ile komşu. Kara sınırı: Fransa 56,6 km, İspanya 63,7 km.
Etnik yapı: İspanyollar %43, Andorralılar %33, Portekizliler %11, Fransızlar %7, diğer %6
Din: Katolik Hristiyanlık
Yönetim Şekli: Monarşi
Yüzölçümü: 468 km²
Telefon kodu: +376
Para birimi: Euro (EUR) (€)
Nüfus: 76.965 (2017)
Resmi dilleri: Katalanca
Alfabesi: Latin alfabesi
Yerel Saat: Avrupa Merkez Zaman Dilimi (UTC+1) Avrupa Merkez Yaz Zaman Dilimi (UTC+2)
Trafik akışı: Sağdan
İnternet uzantısı: .ad
Popüler kentleri: Andorra La Vella


İklim/Hava Durumu: Andorra her ne kadar rakımı yüksek bir ülke olsa da iklimi ılıman bir görünümde. Ülkede kışlar karlı ve soğuk, yazlar ise kuru ve ılık geçiyor. Deniz seviyesinden en alçak noktası 840 metre ile Riu Runer bölgesi olan ülkenin en yüksek yeri ise 2 bin 946 metre ile Coma Pedrosa bölgesi. Dik kayalıklar ve dar vadilerle çevrili ülke doğal güzellikleri ile ünlü.

Andorra’ya Ne Zaman Gidilir? Deniz seviyesinden yüksek olan ve kışları soğuk geçen Andorra, dik vadileri ve bir gidiş-bir geliş dar yolları ile kış aylarında zorlayıcı bir iklime sahip. Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle kayak turizmi ve doğal güzellikleri ile bilinen ülke, soğuk havadan hoşlanmayanlar için kabusa dönebilir. Andorra’yı ziyaret etmek için en güzel dönem ilkbahar ve sonbahar ayları. Doğanın farklı renklerini görüp muhteşem fotoğraf kareleri çekebileceğiniz bu aylarda Andorra’nın tadını çıkarabilirsiniz.

Andorra Bayrağı

Son şeklini 1996 yılında alan Andorra Prensliği’nin resmi bayrağı, dikeyde 3 eşit alana ayrılan 3 farklı renkten oluşuyor. Bayrağın en solunda mavi, ortada sarı, sağda ise kırmızı renk var. Bir dönem Fransa ve İspanya’nın birlikte yönettiği ülkede mavi renk Fransa’dan, sarı renk ise İspanya’dan geliyor. Kırmızı ise her iki ülkeden ortak alınan renk.

Andorra bayrağının ortasındaki sarı renkli bölümde Andorra Prensliği’nin arması yer alıyor. Bayrağın ilk halinin Fransa İmparatoru III. Napolyon tarafından 1866’da tasarlandığı düşünülüyor. Son şekli ise 1996’da yapıldı.

NOT: Andorra vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here