Uçak Bileti

Yunanistan‘ın Sakız Adası, Türk seyahat severlerin rotasında sıklıkla yer alan Yunan adalarından. İzmir’in Çeşme ilçesinden 30 dakikalık feribot yolculuğu ile ulaşılabilen ada, adını yalnızca adada yetiştirilen damla sakızından alıyor.

Yunanca ismi Chios olan Sakız Adası, dünyanın en önemli damla sakızı üreticisi. Adanın güneyinde bulunan Sakız ağaçlarında yapılan hasatı izlemek için bile adaya binlerce ziyaretçi gidiyor. Ulaşım kolaylığı, doğal güzellikleri, tarihi noktaları ve lezzetli yemekleri nedeniyle Sakız Adası özellikle İzmir çevresinde yaşayan birçok kişinin seyahat planında yer alıyor.

Sakız Seyahati Öncesi Bilmeniz Gerekenler

1. Feribotla 30 dakika

Sakız Adası’na feribotla geçiş İzmir’in Çeşme ilçesinden yapılıyor. Çeşme ile Sakız Adası arasında 3 farklı firmanın feribot seferi var. Turyol, Ertürk ve Chios Sunries firmalarından bilet alarak adaya gidebilirsiniz. Turyol ve Ertürk Türk firmaları. Her iki firmanın da web siteleri üzerinden biletinizi kolaylıkla alabiliyorsunuz. Gidiş-dönüş feribot bileti 25 Euro. Çeşme-Sakız yolculuğu feribotla 30 dakika sürüyor. Yaz döneminde her gün, kış döneminde ise çarşamba, cuma ve hafta sonları feribot seferleri var.

Mobil Uygulama

2. Adada araç kiralamak şart

Sakız Adası, Yunanistan’ın en büyük adalarından. Adanın kıyı uzunluğu 200 km’yi aşıyor. Kuzeyden güneye ulaşmak için ise 80 km’lik bir yolculuk gerekiyor. Adanın merkezi, adanın merkezinde, doğuda Çeşme’ye bakan kıyıda yer alıyor.

Sakız Adası’nı keşfetmek için araç kiralamak şart. Araç kiralayacak çok sayıda alternatif olsa da en güvenilir firma bir Türk firması olan Dokay. Dokay’ın Sakız Adası temsilcisi Dimitris, düzgün Türkçesiyle adaya gelenlere hizmet veriyor.

3. Orta Çağ köylerinin tadını çıkarın

Sakız Adası, popüler Yunan adaları gibi deniz, kum, güneşle öne çıkan bir yer değil. Aslına bakarsanız Türklerin ilgisi olmasa turizmden de çok söz edilemez. Ada daha çok tarihi yerleri ve doğal güzellikleriyle öne çıkıyor.

Cenevizlilerden bu yana önemli bir deniz üssü olan adada korsan saldırılarına karşı mimari dokusu şekillenen Orta Çağ köyleri, adaya gidenlerin gözdesi. Mesta, Pirgi ve Olimpi köyleri Orta Çağ izlerini sonuna kadar görebileceğiniz köyler arasında. Kambos köyü ise daha çok narenciye bahçeleri ve taş evleriyle biliniyor.

4. Damla sakızının hikayesini takip edin

Sakız Adası’na ismini de veren damla sakızı ağaçları, adanın en önemli gelir kaynaklarından. Armolia köyünde sakız ağaçlarıyla bezeli arazi turistlerin sakız hasatını izleyebileceği bir nokta.

Sakız Adası’nda damla sakızının hikayesine tanık olabileceğiniz Mastic Museum, Avrupa’nın en yeni ve interaktif müzelerinden. Sakız üretiminin aşamaları ile sakız ticaretinin tarihini görebileceğiniz bu müzeyi es geçmeyin.

5. Ada merkezinde Osmanlı izlerini görün

Sakız Adası’nın merkezinde Osmanlı döneminden kalma birçok tarihi yapı bulunuyor. Osmanlı hamamı bu yapılar içerisinde en belirgin olanı. Bizans Müzesi olarak kullanılan tarihi cami adanın merkezinde. Sakız Adası şehir merkezinde ara sokaklarda dolaşırken Osmanlı ve tarihi geçmişten izleri görebilirsiniz.

Sakız Adası’na ulaşım için İzmir uçak bileti almak, ardından Çeşme’ye geçip, feribotla Sakız’a keyifli bir yolculuk yapmak gerekiyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here