Uçak Bileti

Seyahat kültürünün ve farklı arayışların artmasıyla birlikte her şey dahil gemi turları dünyada yeniden yükselişe geçti. Her yıl binlerce insan her şey dahil paketlerle cruise turları satın alıp, deniz ve okyanuslara açılarak liman kentlerini keşfediyor.

Belirli bir gelir seviyesinin üzerindeki kitlenin tercih ettiği gemi turlarında, gemide sunulan hizmetler konusunda zaman zaman kafa karışıklığı yaşanıyor maalesef. Her ne kadar her şey dahil olarak satılsa da gemi turlarında bazı hizmetlerin ekstra olarak belirtilmesi can sıkıcı olabiliyor.

Her şey dahilin her zaman her şey dahil anlamına gelmediğini anlamak için kötü bir deneyim yaşamanıza gerek yok. İşte her şey dahil gemi turları hakkında mutlaka bilmeniz gereken bazı noktalar…

Her Şey Dahil Gemi Turları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

1. Fotoğraf

Cruise turlarında geçirdiğiniz eğlenceli dakikaları fotoğrafla ölümsüzleştirmek isteyebilirsiniz. Bunun için gemilerde konukların bu güzel anlarını fotoğraflayan fotoğrafçılar bulunuyor. Ancak fotoğraf hizmetinin de bir bedeli var. Sonradan pişman olmamak için fotoğraf çekilmeden önce fiyatını sorun ya da en iyisi fotoğraf makinesi ya da cep telefonunuzla çekiminizi kendiniz yapın.

2. İçecekler

Gemi turlarında içecekler genellikle fiyata dahil edilmeyen ve ekstra sunulan hizmet türlerinden yalnızca bir tanesi. Yemek ve kahvaltılarda çoğu zaman su bile ekstra hizmet olarak sunulabiliyor. Farklı fiyat tarifeleri ile satın alabileceğiniz içecek paketleri gemi seyahati boyunca içecek ihtiyacınızı ekonomik bir şekilde karşılamaya yarar sağlayabilir. İçki kullanmıyorsanız yalnızca soft içecek paketi alarak kullanmadığınız bir ürüne para vermeyin.

3. Özel Restoranlar

Cruise turlarında standart ödemeye ana restoran ve büfedeki harcamalar dahil ediliyor. Bunun dışında özel restoranlar ve menülerin sunulduğu yemek çeşitlerinin tamamı ekstra ücret karşılığında satın alınabiliyor.

4. Çocuk Bakımı

Çocukla seyahat etmenin birçok zorluğu var. Tatilinizin bir bölümünde çocuğunuzu emanet edip havuz keyfi yapmak tek başınıza zaman geçirmek istemeniz doğal. Gemide çocuk bakımı ile ilgilenen bölüm çocuk bakımı karşılığında ücret almasa da çocuklara özel hazırlanan bazı oyun paketleri için para ödemeniz gerekiyor.

5. Turlar

Cruise turlarında en çok harcama yapılan alanlardan biri de gemi kıyıya yanaştığında gerçekleştirilen şehir turları. Gemi içerisinde en çok satılmaya çalışılan tur paketlerini iyi inceleyin gerekirse kendiniz gezmeye gayret edin.

6. Bahşiş 

Cruise turu satın alırken ödediğiniz ücretin içerisinde bahşiş olup olmadığına göz atmakta yarar var. Gemi turlarının büyük bir bölümünde gemide aldığınız hizmet karşılığında tüm personele dağıtılmak üzere siz gemiden ayrılmadan önce bahşiş toplanıyor. Genellikle alt ve üst limitler belirtilerek yapılan bu bahşiş toplama konusu yanınızda yeteri kadar nakit yoksa sıkıntıya dönüşebiliyor.

7. Spa/Masaj 

Spa ve masaj konusu beş yıldızlı otellerde olduğu kadar cruise gemilerinde de satış taktiğine dönüşmüş durumda. Demo ücretsiz masaj uygulaması karşılığında masaj salonuna girdikten sonra ısrarla alacağınız masaj paketleri göründüğünden çok daha pahalıya mal olabilir. Masaj konusunda para vermeye razı değilseniz tanıtım tuzağına sakın ola düşmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here