Uçak Bileti

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı bir sahil beldesi olan Alaçatı, birbirinden güzel festivalleri, rüzgârıyla dalgaları coşturan tertemiz havası ve dar sokaklarını süsleyen rengârenk çiçekleri ile görenleri büyülüyor.

Antik dönemde Agrillia olarak bilinen günümüzdeki ismini ise Osmanlı döneminde yaşayan Alacaat aşiretinden alan Alaçatı, İzmir’e yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Osmanlı zamanında Rum ve Türklerin bir arada yaşadığı bir yer olduğu için Rum ve Osmanlı mimarisinden izler taşıyan Alaçatı’nın Arnavut kaldırımlı sokakları, her yıl binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor.

Alacati-Cesme-Izmir

Taş evleri ve mimarisinin yanı sıra dört mevsim boyunca hissedebileceğiniz rüzgârıyla da oldukça meşhur olan Alaçatı’da pek çok sörf okulu bulunuyor. Sığ suları ve korunaklı yapısı ile sörf öğrenmek isteyenler için vazgeçilmez bir cazibe merkezi olan Alaçatı, Windsurf Dünya Kupası Sörf Yarışmasının ev sahipliğini de üstleniyor.

Bin Bir Çeşit Ot Yetişiyor

Efsaneye göre, Alaçatı’da bin bir çeşit ot yetişirmiş, ancak bu otları kimse tek başına toplayamazmış. Bu efsaneden yola çıkarak düzenlenen Alaçatı Ot Festivali de, Ege Bölgesinin birbirinden lezzetli otlarını meraklıları ile buluşturuyor. 2010 yılından bu yana düzenlenen festival, son yıllarda ülke çapında oldukça bilinir hale geldiği için festival zamanı Alaçatı’da adım atacak yer kalmıyor.

Mobil Uygulama

Hafta içi başlayıp, hafta sonuna kadar devam eden bu etkinliğin tadını çıkarmak isteyenler, tatil planını yoğunluğun nispeten daha az olduğu hafta içine göre yapmalı. Ayrıca izmir otel rezervasyonu ve izmir uçak bileti rezervasyonlarınızı da erkenden yapmayı ihmal etmeyin, zira pek çok tur firması müşterileri adına aylar önceden rezervasyon yaptığı için yer bulamayabilirsiniz.

Alacati-Nasil-Gidilir

Alaçatı, Ot Festivalinin yanı sıra Planör Şenliği, Uçurtma Festivali, Piyano Festivali, Fishing Uluslararası Balıkçılık Turnuvası ve Bisiklet Şenliği gibi etkinlikleriyle de dikkat çekiyor. Festival zamanlarında beldeye gelen farklı gruplar, Alaçatı sokaklarının tadını çıkarıyor. Beldeyi dört mevsim yaşanabilir hale getiren festivaller yöre halkı için de geçim kaynağı yaratıyor. Beyaz ve mavinin göz alıcı renklerinin ağırlıkta olduğu renkli ev ve dükkânlarda, el yapımı ürünlerini ya da yetiştirdikleri otları satan Alaçatılılar, Ege Bölgesine özgü içtenlikleriyle ziyaretçilerin yüzünü güldürüyor.

Yürüyerek ya da bisikletle de gezebileceğiniz Alaçatı’ya geldiğinizde, hemen girişte bulunan Değirmen’in bahçesinde çayınızı yudumlarken, beldenin güzel manzarasını izleyebilir, sanat galerilerindeki ilginç sanat eserlerini inceleyebilir veya ikinci el eşya satan dükkânlarını gezerek geçmişte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Sakin Ama Keyifli Bir Eğlence Noktası

Bu şirin sahil beldesi festivalleri ve güzel görünümünün yanı sıra eğlence hayatıyla da öne çıkıyor. Alaçatı’nın eğlence mekânları ve şık restoranlarına giden Arnavut kaldırımlı sokaklar, topuklu ayakkabıları ile yürümek isteyen kadınlar için can sıkıcı olsa da, sokağın her köşesinden yükselen (gece belli bir saatten sonra yerel halkı rahatsız etmemek için müziğin sesi kısılıyor) ve içmeden sarhoş eden müzikler, her şeyi unutturuyor. Özellikle renkli konseptleri ile görenleri kendine çeken küçük meyhanelerde boş masa bulmak zor olabiliyor.

Alaçatı’ya Nasıl Gidilir?

Alaçatı’ya gidebileceğiniz en yakın havalimanı İzmir’de bulunuyor. Çevre yolu üzerinden giden servisler aracılığı ile yaklaşık 45 dakikada ulaşılan Alaçatı’ya otobüsle gitmek isteyenler ise İzmir’deki Bornova ya da Üçkuyular otogarından hareket eden Çeşme otobüsleriyle yapacakları bir saatlik yolculuğun ardından Alaçatı’ya varabiliyor.

Çeşme otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here