Uçak Bileti

Dünyanın Yedi Harikası hepimizi düşler alemine sürükleyen, hayallerimizi süsleyen yerler. Yalnız bu liste bazen karıştırılıyor. Gidip görme şansı yakaladığım 2 harikayı paylaştığımda bu yerlerin listede olmadığını söyleyen takipçilerim oldu. Ben de hemen detaylı olarak anlatmaya karar verdim. Antik dünyanın 7 harikası tüm turizm otoriteleri tarafından kabul görmüş, herkesin bildiği ve benimsediği bir liste. Ancak bu listeden günümüze yalnızca tek bir yer ulaşabilmiş. O nedenle de bu listeye alternatif olarak dünyanın yeni 7 harikası seçilmiş. Hadi gelin bu listeye girmeye hak kazanmış tarih miraslarına yakından bakalım.

Dünyanın Yeni 7 Harikası

İsviçre’de New7Wonders Vakfı isimli bir organizasyon tarafından dünyanın yeni 7 harikasını belirlemek için cep telefonu ve internet aracılığıyla bir oylama yapılmış. Yarışmaya, aralarında Türkiye’den Ayasofya’nın da bulunduğu 21 finalist eser katılmış. Dünyanın her yerinden yaklaşık 100 milyon kişi, 6 yıl boyunca oy kullanarak dünyanın yeni 7 harikasını belirlemiş. Dünyanın yeni 7 harikası, Portekiz’in başkenti Lizbon’da 7 Temmuz 2007’de ilan edilmiş.

Fakat dünyanın 7 harikası UNESCO tarafından kabul görmemiş. Bu listeyi, oy kullananların şahsi görüşlerini yansıttığı gerekçesiyle desteklemediğini belirtmiş. Dünyanın Eski Yedi Harikası listesinin korunmaya ve benimsenmeye devam edileceğini açıklamış. Dünyanın 7 harikası Türkiye’de olanlar Halikarnas Mozolesi ve Artemis Tapınağı iken yeni listede ne yazık ki Türkiye’den bir yer yok.

Dünyanın Yeni 7 Harikası

Mobil Uygulama
  1. Machu Picchu
  2. Chichen Itza
  3. Çin Seddi
  4. Petra Antik Kenti
  5. Tac Mahal
  6. Kolezyum
  7. Kurtarıcı İsa Heykeli

Machu Picchu

Machu Picchu Dünyanın Yeni 7 Harikası

7 Temmuz 2007 tarihinde Dünyanın Yeni Yedi Harikası’ndan biri seçilen Machu Picchu bugüne kadar çok iyi korunarak gelmiş olan bir İnka antik şehri. Peru’nun Cusco şehrine 88 km mesafede olan şehir, İnkalı bir hükümdar olan Pachacutec Yupanqui tarafından 1450 yılları civarında inşa ettirilmiş.

Antik kentin inşası tamamlandıktan kısa süre sonra yayılan çiçek hastalığı nedeniyle şehri terketmek zorunda kalmışlar. İspanyol istilacılar 1532 yılında buraları işgal ederken antik kent sık dağlar arasında kaldığından dolayı istilacılar tarafından fark edilmemiş. Yıllarca varlığını saklayan bu gizemli kent 1911’de Hiram Bingham tarafından keşfedilmiş.

Machu Picchu’nun kuruluş amacı günümüzde bile bir tartışma konusu. Burası Kolomb öncesi döneme ait birkaç büyük kentten biri ve neredeyse bozulmadan günümüze ulaşmış. Gören herkesi büyüleyen bu tarih mirası benim de bucket list’imde. 😊

Lima uçak bileti için web sitemizi ziyaret edin.

Chichen Itza

Dünyanın Yeni 7 Harikası chichen itza

Eğer piramitlerin yalnızca Mısır’da olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Benim de görme şansına sahip olduğum müthiş etkileyici bir antik kent Chichen Itza. Meksika‘nın Yucatán Yarımadası’nda MS 9. ve 10. yüzyıllarda varlığını sürdürmüş bir Maya kenti burası. Itzá adlı Maya kabilesinın kurduğu kentin en dikkat çekici yapısı 24 metre yüksekliğindeki El Castillo piramiti.

El Castillo bilinen diğer adıyla Kukulkan öyle bir piramit ki Mayaların astronomi ve matematik dehası olduklarının kanıtı gibi. Bir güneş yılındaki gün sayısı olan 365 tane basamağı var piramitin. İlkbahar ve sonbahar ekinoks dönemlerinde güneş piramidin üzerine vurduğunda kuzey merdiveninden aşağıya kayan bir yılan gölgesi oluşturuyor. El Castillo’nun merdivenlerinin dibinde ellerinizi çırparsanız, daha önce hiç duymadığınız bir yankı duyacaksınız. Bu ses, Maya kültüründe kutsal kabul edilen Meksikalı quetzal kuşunun cıvıltısını temsil ediyormuş.

Bu harika yeri ziyaret etmek için web sitemizde Cancun uçak bileti seçeneklerine göz atabilirsiniz.

Çin Seddi

çin seddi

UNESCO tarafından koruma altına alınan dünyanın en uzun abidesi olarak tanınan Çin Seddi dünyanın yeni harikasından biri. Bugüne dek insan eliyle yapılmış bu en büyük inşa uzaydan görülebiliyor. Devasa Çin Seddi’nin uzunluğu 8.850 kilometre olarak bilinse de Çin hükümeti 21.196 kilometre olduğunu öne sürüyor. Dünyanın en ünlü yapılarından biri olan bu yapının inşası 2000 yıldan fazla sürmüş.

Petra Antik Kenti

Petra antik kenti

Listede üzerine tik atabildiğim ikinci madde Petra. Darısı diğer 5 maddeye. 😊 Ürdün’de yer alan Petra antik kenti, Nebatiler tarafından kayalara oyularak inşa edilmiş. Kente As Siq adı verilen geçitten giriş yapılıyor. Geçitin sonuna geldiğinizde sizi göz alıcı El Hazne yapısı karşılıyor. Tüm görkemiyle insanı büyülüyor gerçekten. Antik kentte görebileceğiniz bir çok kalıntı var, kaya mezarları, tiyatro ve monastery en önemlileri.

Bu gizemli antik kenti ziyaret için tek yapmanız gereken Ürdün uçak bileti almak.

Tac Mahal

Tac Mahal

Hindistan’ın Agra kentinde yer alan Tac Mahal “Sarayların Tacı” anlamına geliyor. Babür mimarisinin en güzel örneği olan bu mermer türbe 1631 yılında imparator Shah Jahan tarafından doğum sırasında hayatını kaybeden eşi Mümtaz Mahal anısına yaptırılmış. Tac Mahal, 22 yıl gibi bir sürede 20.000 işçi tarafından inşa edilmiş. Bu mimari başyapıt UNESCO Dünya Mirası olduğu gibi bir de dünyanın yeni 7 harikasından biri.

Kolezyum

Kolezyum

Roma’nın simgesi olan Kolezyum, 1. yüzyılda İmparator Vespasianus’un emriyle inşa edilmiş. Mühendislik harikası olan bu amfitiyatro 189’a 156 metre boyutlarında yapılmış. 50 bin seyirci kapasitesi olan Kolezyum’da yapılan gladyatör dövüşleri ve hayvanlarla yapılan dövüşler oldukça ilgi çekiciymiş. Yapı günümüzde de çok sayıda misafir ağırlıyor.

Bu harika yeri ve Roma’nın diğer güzelliklerini görmek için Roma uçak bileti alabilirsiniz.

Kurtarıcı İsa Heykeli

Kurtarıcı İsa Heykeli

Listenin son maddesi Kurtarıcı İsa Heykeli Rio de Janeiro’daki Corcovado Dağı’nın tepesinde yer alıyor. Yapımına 1926’da başlanmış ve beş yıl sonunda tamamlanmış. Anıt 30 metre yüksekliğinde ve kolları 28 metre genişliğinde. Dünyanın en büyük heykeli olan Kurtarıcı İsa tüm şehri selamlayan panoramik bir manzara vadediyor.

Rio De Janeiro uçak bileti için web sitemize göz atmayı unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here